Μα τι λειτουργια θα καθιστουσε μια συσκευη επαγγελματικη και που δε συμπεριλαμβανεται στο υπαρχον ios;
Οι μονες επιπλεον δυνατοτητες, ειναι τα skins-themes-ραδιοφωνα κλπ που εχουν τα ανδροιδ και πιο πολυ τσιρκο κανουν το τηλεφωνο παρα επαγγελματικο.
Στο μονο που συμφωνω ειναι η μεγαλυτερη οθονη που θα πρεπει να υπαρχει σαν επιλογη.
Σαφως και το να βγαλει μια πλαστικη φθηνη συσκευη ειναι αχρειαστο, αφου υπαρχουν τα 4-4s που σε μια αγγελια τα βρισκεις φθηνα αλλα και εχουν υψηλη ποιοτητα.
Κάποια απ αυτά που πρέπει να διαθέτει κάθε επαγγελματική συσκευή τα αναφέρει ο συμφορουμιτης παρακάτω.
Για να τα γράψω όλα θα χρειαστώ πολυ χρονο.
Ενα κλασικό παράδειγμα:
Λαμβάνεις ενα επαγγελματικό mail το οποίο θες να το κάνεις σημείωση για υπενθύμιση. Στο android πατάς σε μια λέξη κατόπιν στο εικονίδιο επιλογή όλων και τέλος επιλέγεις απο τον πίνακα που σου βγάζει σε ποια εφαρμογή θες να γίνει share.
Χωρις να βγεις καν απο το mail σου έχει πάει και είναι ήδη σημείωση.
Η δουλειά σου απαιτεί να έχεις διάφορα αρχεία pdf, excel, word.
Θέλεις να τα έχεις κάπου μαζεμένα και οχι να τα ψάχνεις στα documents κάθε εφαρμογής.
Το κάνω μεσω τρίτης εφαρμογής αλλά αναγκάζομαι να τα έχω διπλά αποθηκευμένα. Μια στα documents πχ του Pollaris office και μια στο iFiles που το χρησιμοποιώ σαν file explorer.
Δεν λεω οτι δεν γίνονται τα πάντα. Όμως πολλά για να γίνουν πηγαίνεις Πάτρα μεσω Λαμίας.
Τέλος τις android συσκευές μπορείς αν θες να τις κάνεις να δείχνουν σαν ios κι ακομα πιο σοβαρές. Το iphone ομως μόνο με JB μπορείς να το προσαρμόσεις στις δικες σου αναγκες και οχι του Tim
Δεν νομίζω ότι είναι τσίρκο ένα scrollable widget με τις σημειωσεις -υπενθυμισεις που σου δίνει άμεση πρόσβαση χωρίς να ανοίξεις ούτε μια εφαρμογή.
Ούτε τα sortcuts που με βάζουν μ ενα ταπ στους σημαντικοτερους φακέλους της εργασίας μου αλλα και στον κατάλογο με τις φώτο των προϊόντων μας τα οποια ειναι καταχωρημένα ανα κωδικό κατι που δεν μπορεί να γινει στο ios.
3 πράγματα λείπουν έντονα από το iOS:
1) Διαχείριση αρχείων μεταξύ εφαρμογών-δεν μπορείς να στείλεις mail με επισύναψη 2-3 αρχείων από διαφορετικές εφαρμογές
2)Πιο ουσιώδης-διαδραστική lockscreen,όπως είναι τώρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά μόνο να δεις μια ειδοποίηση που θα σου έρθει
3)Default εφαρμογές, δε θέλω πχ το safari ως default browser αλλά κάποιον άλλον. Γιατί να με αναγκάζει όλα τα incoming links να τα ανοίγω σε safari;
Και toggles σε ένα βαθμό θα ήταν χρήσιμα-δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι απεριόριστο data plan και εκτός από το λόγο της κατανάλωσης αναγκάζονται να κλείνουν δεδομένα. Για να κλείσεις τα δεδομένα θέλεις 3 μενού διαφορετικά όπως είναι τώρα-τελείως άκυρο.
ΥΓ.Το ραδιόφωνο απανταχού androidάκιδες γιατί καταργήθηκε στο SG4?Το ξεπέρασε η τεχνολογία;