Aλλά μην ξεχνάς ότι η εν λόγω εταιρία είναι αμερικάνικη και εκεί κουμάντο κάνουν οι υπηρεσίες πληροφοριών. Είναι γνωστό ότι συνεργάζονται με τα μεγάλα ονόματα στον χώρο της πληροφορικής για καταγραφή δεδομένων και άλλα πολλά. Δεν λέω να γίνουμε παρανοϊκοί, αλλά οπότε όσο πιο πολυ απέχεις τόσο το καλύτερο. Το ίδιο συμβαίνει και με το facebook. Έχουν ήδη γίνει συλλήψεις εγκληματιών μέσω του facebook και αυτό δείχνει ότι όλα καταγράφονται. Ο opera από την άλλη είναι ευρωπαϊκός browser (Νορβηγία) με πολύ μικρό ποσοστό προτίμησης μεταξύ των χρηστών οπότε είναι και λιγότερο επιρρεπής σε τέτοιου είδους φαινόμενα (για τον ίδιο λόγο που τα mac δεν έχουν ιούς, οι hackers δεν ενδιαφέρονται)
"Στην Αμερική κυβερνάει η NSA και στην Ευρώπη είμαστε αδιάφθοροι..Συστήματα echelon παρακολουθούν διαρκώς όλα τα είδη επικοινωνίας με το Ultra software και hardware τους.."Και τί δέν έχω ακούσει σε αυτό το forum ..Ρε παιδιά, η συνομοσιολογία έχει και τα όρια της.. Δέχομαι, οτί το κεφάλαιο κυριαρχεί και ακόμα οτί οι κεφαλαιούχοι σε διάφορες περιπτώσεις μέσω των intelligence services επιτυγχάνουν τους διάφορους σκοπούς τους όπως ανάδειξη συγκεκριμένων προσώπων, κλπ κτλπ.
Αυτό δέν παει να πεί ότι η CIA ή η NSA κυβερνάει την Αμερική.. Νομίζετε οτί η FSB δέν έχει τον ίδιο έλεγχο στην Ρώσσία ή οτί η ΕΥΠ δέν έχει την αντίστοιχη εξουσία στο κράτος με την CIA στην Αμερική?..
Απο όσο ξέρω οι περισσότερες υπηρεσίες πληροφοριών έχουν τα ίδια "δικαιώματα" σχετικά με λειτουργία τους απο το κράτος..
Βέβαια μετά το συμβάν με τους δίδυμους πύργους βρήκαν την αφορμή οι υπεύθυνοι ωστε να υπερ-αυξήσουν την δύναμη των μυστικών τους υπηρεσιών και επομένως λογικό είναι να σκέφτεσαι μετά άν οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν απο τρομοκράτες ή όχι αλλα ακόμη και αυτό δέν δείχνει οτι ελέγχουν οι μυστικές υπηρεσίες..
Η γνώμη μου είναι οτί τόσο στην Ευρώπη αλλα και στην Αμερική αλλα και στην πλειονότητα των χωρών δέν διοικεί αυτός/αυτοί που νομίζουμε πως διοικεί/διοικούν..