Δε θέλω να φανώ grammar nazi, απλά χτυπάει λίγο άσχημα, είναι και σε πρωτοσέλιδο η είδηση fix it!
Φίλε και εγώ έχω ένα μικρό "κολληματάκι" με την ορθογραφία (το περιορίζω βέβαια σε αυτά που γράφω ο ίδιος) και αν και έχεις δίκιο ήθελα απλά να πω πως...έπεσες στην περίπτωση
Συγκεκριμένα το φαινόμενο το "ο" που γίνεται "ω" (της "εκτάσεως εν συνθέσει" δλδ) αφορά λέξεις που προστίθεται κάποιο συνθετικο π.χ. όροφος - διώροφος. Το όφελος λοιπόν θα γίνει επωφελούμαι αλλά η ωφέλεια και συνεπώς το ωφελούμαι-νται είναι στις γκρίζες ζώνες στο πώς προέκυψαν και είναι πολύ φυσιολογικό να γίνει το μπέρδεμα (από πολύ κοσμο) άρα διαφωνώ ότι "βγάζει μάτι" - άσχετα αν έχεις δίκιο.
Για να περάσουμε στα του iPhone και συγκεκριμένα στο ποιός βγάζει λεφτά από τις πωλήσεις του...
Αυτό που δεν είδα στην έρευνα και είναι το πιό βασικό, είναι το υψηλότατο περιθώριο κέρδους που έχει η Apple πουλώντας το iPhone ως συσκευή ανεξάρτητα (χωρίς συμβόλαιο) που είναι και το πραγματικό, αφού δεν στέκει να λες πως το iPhone 3GS στοιχίζει $199 αν υπογράφεις διετές συμβόλαιο με υψηλά πάγια με πάροχο κινητής τηλεφωνίας.
Η έρευνα αυτή κατ'εμέ θα έπρεπε να λέγεται πόσα βγάζει η AT&T χρησιμοπιώντας το iPhone...
Επίσης η Apple πρόσφατα κατηγορήθηκε από τους κατασκευαστές των NAND Flash Memory (και από την Toshiba ανάμεσα σε άλλους) πως τους παραγγέλνει εκβιαστικά μεγαλύτερες ποσότητες για να πάρει καλύτερη τιμή και στην συνέχεια... αγοράζει αρκετά μικρότερες ποσότητες χωρίς να τους αφήνει περιθώρια αντίδρασης.
Άρα και οι κατασκευαστές (οι Κορεάτες κυρίως) έχουν τις απώλειες τους - και με τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό στον τομέα αυτό δεν με πείθει κανείς πως βγάζουν υπέρογκα κέρδη.
Αυτό που βλέπω κοινώς στην έρευνα είναι πόσο πραγματικά στοιχίζει στην Apple το hardware μέρος του iPhone και ποιά είναι η πραγματική τιμή στην οποία το πουλάει (ανεξαρτητα αν είναι στην AT&T ή στις Ελληνικές Vodafone και Cosmote όπου βλέπουμε και πόσο στοιχίζει η συσκευή χωρίς συμβόλαιο)
Και βέβαια ο πάροχος - η AT&T εν προκειμένω - προσφέρει και υπηρεσίες όπως internet που της έχουν στοιχίσει πολύ ακριβά (από υποδομές μέχρι κόστη συντήρησης και επέκτασης), άρα ναι μεν χρησιμοποιεί το iPhone για να κάνει τους τζίρους που αναφέρονται αλλά δεν νομίζω να μπορούμε να συνδέσουμε το κόστος κατασκευής και αγοράς ενός hardware με μια υπηρεσία παροχής τηλεφωνίας και ασύρματου internet στις ΗΠΑ.
Κοινώς θα έλεγα πως αν και είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα, στο ερώτημα who makes money off the iPhone η απάντηση είναι: κατά βάση.... η Apple (οι κατασκευαστές των υλικών και οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, που δεν αποκλείεται καθόλου και να αλλάξουν εφόσον η Apple το επιθυμήσει, σαφώς και ωφελούνται αλλά με μια πιό προσεκτική ανάλυση δεν θησαυρίζουν κιόλας ούτε έχουν και σίγουρο ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν υλικά ή υπηρεσίες για το iPhone).
Τελευταία επεξεργασία από: adenadoume, 10/12/2009 - 17:20.