Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

Stolen iPhone SOS

• Το θέμα είναι κλειδωμένο Το θέμα αυτό είναι κλειδωμένο
20 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   xrhstos90

xrhstos90

iPH newbie

• 5 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/12/2009 - 06:24

Γεια σας....Μου εκλεψαν το τηλεφωνο μου και εχω την εξης απορια....Γινετε να επικοινονισω με την apple και δινωντας τους το ΙΜΕΙ οταν το τηλεφωνο συνδεθει στο itunes να κλειδωσει???

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 11/12/2009 - 08:02

Μπορουν αλλα δεν το κανουν φιλε μου.Δυστυχως !!!

#3   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/12/2009 - 10:53

Η Apple δεν μπορεί να το κάνει, μπορεί όμως η εταιρεία κινητής που χρησημοποιείς. Πάρε τους τηλ. να κλειδώσουν τον αριθμό, και ζήτησέ τους να καταχωρίσουν του IMEI της συσκευής σου στο EIR. Αυτό το register χρησημοποιείται για το κλέιδωμα των συσκευών και αφορά την χρήση τους σε δίκτυα κινητής παγκοσμίως.

#4   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3.100 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 11/12/2009 - 11:09

προσοχή ΜΟΝΟ η vodafone διαθέτει EIR Καμία άλλη εταιρία κινητης τηλεφωνίας στην ελλάδα

#5   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 11:33

Το εφαρμόζει και η Cosmote και το είχε και η ΤΙΜ. Τώρα που έγινε Wind δεν ξέρω αλλά δεν νομίζω να το κατήργησαν. Έχει να κάνει και με ζητήματα corporate ethics και είναι καλή "διαφίμηση" να εφαρμόζουν το μέτρο αυτό οι εταιρείες καθώς δείχνει πως προσπαθείς να καταπολεμήσεις τις κλοπές κινητών.

#6   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 11:54

Το οτι οι εταιριες κινητης μπορουν να το κανουν το ηξερα αλλα ειχα την εντυπωση οτι δεν το κανουν.Αν καταλαβα καλα απο οσα διαβασα το κανουν ?

#7   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3.100 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 11:54

ναι αλλα μόνο η vodafone

#8   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 12:04

Ευχαριστω. Μονο για το Iphone ή και τα αλλα κινητα ?

#9   PoluxGreece

PoluxGreece

iPH Elite Poster

• 3.100 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 12:08

απο την στιγμή που διαθέτη EIR είναι για όλες της συσκευές

#10   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 12:13

Ενδιαφερον. Ευχαριστω.

Αν λοιπον μας κλεψουν κινητο με συνδεση Vodafone και αποδειξουμε οτι ηταν δικο μας μπορει να το κλειδωσει και να τους ειναι αχρηστο ?

#11   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 12:57

Ακριβώς, και το κλέιδωμα αφορά όλες τις χώρες που χρησιμοποιούν το ΕΙR όχι μόνο την Ελλάδα.

#12   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 13:18

Για να κανω λιγο τον δικηγορο του ...διαβολου !!!!

Εχουμε ενα κινητο με συνδεση Cosmote και ενα αλλο με συνδεση Vodafone. Μας κλεβουν αυτο με συνδεση Cosmote αλλα εμεις παμε στην Vodafone λεμε οτι το δουλευαμε με την συνδεση Vodafone . Τι γινεται τοτε ??? Μπορουν να καταλαβουν οτι λεμε ψεμματα ?

#13   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 13:25

Ναι, γιατί η Vodafone όταν σου πουλάει ένα κιν. ξέρει το ΙΜΕΙ του. Έτσι δεν γίνεται να δώσεις ένα ΙΜΕΙ που δεν είναι στα αρχεία τους. Αλλά επιμένω πως το EIR το έχουν όλες οι Ελληνικές εταιρείες κινητής όχι μόνο η Vodafone (Vodafone, Cosmote, Wind) και μάλιστα από το 2003 ή 2004. Τώρα για Q, Frog κλπ. δεν έχω ιδέα.

#14   GGiannis58

GGiannis58

iPH Enthousiast

• 579 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 13:36

Οταν σου πουλαει η Voda ενα κινητο ξερει το ΙΜΕΙ. Αν το εχουμε παρει ομως απο αλλο μαγαζι τι γινεται? Το οτι εχουν EIR αν δεν κανουν χρηση ....

#15   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα

Δημοσίευση 11/12/2009 - 13:48

Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αλλά λογικά θα πρέπει να έχεις κάποιο παραστατικό αγοράς απόδειξη/τιμολόγιο που να βεβαιώνει πως είσαι ο ιδιοκτήτης της συσκευής. Διαφορετικά θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να δίνει ΙΜΕΙ άσχετα και να κλειδώνουν συσκευές για πλάκα. Δηλαδή, δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα να κλειδώσουν ένα ΙΜΕΙ αρκεί να αποδείξεις πως το κινητό στο οποίο αντιστοιχεί το ΙΜΕΙ είναι δικό σου και να μην το έχεις πάρει από αυτούς. Απλά θα πρέπει να δώσεις κάποιες εξηγήσεις.

Αν δεν κάνω λάθος, γίνεται κάποιου είδους συσχετισμός μεταξύ της SIM και του ΙΜΕΙ ώστε να ξέρουν οι εταιρείες τι είδους συσκευές χρησημοποιούν το δίκτυο για να μπορούν να δίνουν τις ανάλογες υπηρεσίες. Οπότε πιθανόν να γνωρίζει η Χ εταιρεία πως με την τάδε SIM λειτουργούσε η Υ συσκευή με το τάδε ΙΜΕΙ και να δεχτούν να το κλειδώσουν ακόμα και να έχεις αγοράσει την συσκευή από αλλού.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3

0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες