Παρουσίαση iOS 7 - WWDC 2013
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:31
Πρώτα απ'όλα να πω πως όταν το είδα στο βίντεο μου άρεσε. Οπότε καταλαβαίνω πολλούς που λένε "πολύ καλό", "μου αρέσει" κλπ κλπ. Η αλήθεια είναι όμως ότι μόνο όταν το δοκιμάσεις θα απογοητευτείς σε αρκετά σημεία.
Η δοκιμή έγινε για 14 ώρες περίπου σε iphone 4s. Σας παραθέτω τις πρώτες εντυπώσεις μου σε μια καθημερινή χρήση της συσκευής.
Αρχικά η beta1 είναι παραδόξως καλοφτιαγμένη κ δεν κρασάρει όπως οι αντίστοιχες beta1 των iOS5/6 που έχω δοκιμάσει.
Η μπαταρία μια χαρά, όπως ακριβώς με την ios 6.1.2 που είχα πριν. Οι κλήσεις, τα μνμ, το σερφάρισμα, το τρεξιμο εφαρμογών, η μουσική που άκουσα όλα οκ.
Πιο συγκεκριμένα όμως παρατήρησα κ καλά κ κακά στοιχεία. Σας τα παραθέτω.
Ξεκινω από τα αρνητικά:
1ον) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEARCH??? Σε όλα τα ios έκανες slide αριστερά κ εμφανιζότανε ενα πολύ χρήσιμο "search". Εμένα μου ήταν απίστευτα χρήσιμο καθώς χρησιμοποιώ πολύ το ημερολόγιο κ το είχα αποκλειστικά κ μόνο για αναζήτηση στοιχείων από εκεί. Τέλος! Πάει.... Χωρίς καμία λογική....
2ον) Το lock είναι "περίεργο". Η καλύτερη λέξη που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Σου εμφανίζει κ emails κ notifications κ την ώρα/ημερομηνία κ κάνεις slide από πάνω κ από κάτω.... Ένα απλό lock χρειάζεται ρε παιδιά!! Του ios 6 πολύ καλύτερο.
3ον) Τα χρώματα κ τα εικονίδια. "Χαρούμενα" να τα πώ? Υπερβολικά να τα πώ? Δεν μου αρέσουν
4ον) Το control center. Σαν ιδέα πολύ καλή. Θα μπορούσε όμως να συνηπήρχε με το notification center τύπου sbssettings
5oν) και προσωπικά το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΟΥ μαζί με την ελλειψη του search. Ποιος σκέφτηκε να "χαλάσει" τους φακελους? Παλιά έβαζες σε εναν φάκελο 12 (αν θυμαμαι καλα) εφαρμογές, σου έκανε ενα ωραίο διακριτικό εφε κ ήσουν μια χαρά. Τώρα ζουμαρεις κ βλέπεις έναν φάκελο που μπορείς να βάλεις 9δες εφαρμογών που τις αλλάζεις σελίδα-σελίδα?!?!?!
6ον) το ημερολόγιο είναι πλεον πολύ πιο δύσχρηστο, είναι μια εφαρμογή που χρησιμοποιώ από τον mac (ical) κ μου αρέσει πάρα πολλά χρόνια κ πιστεύω ότι ήτανε ένα απο τα καλύτερα ημερολογια σε η/υ κ κινητό. Πάει κ αυτό.... Έγινε ένα μπερδεμένο πράγμα απλά. Συγχωρέστε με αλλά αν το χρησιμοποιήσετε θα καταλάβετε τί εννοώ.
Τα θετικά τώρα (ως χρήστης):
1ον) πολύ ωραίο το νέο multitasking, πραγματικά εξαιρετικό
2ον) εξαιρετική κ η νεα εφαρμογή της κάμερας κ η εφαρμογή των φωτογραφιών
3ον) το εφέ όταν κουνάς τη συσκευή κ το background κουνιέται δίνοντας σου την αίσθηση του 3D
4oν) οι διαφανείς επιφάνειες που υπάρχουν σε όλο το GUI, είναι πολύ όμορφη προσθήκη
5ον) ο safari είναι μια χαρά, ιδίως η μπάρα αναζήτησης βολεύει καλύτερα από τον παλιό
Τα θετικά ως developer:
1ον) το airdrop, εξαιρετικό api, θα βολέψει κ θα προστεθεί σε πολλές εφαρμογές
2ον) τα χειριστήρια που θα υποστηρίζονται
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως απογοητεύει. Έγιναν βαθιές αλλαγές αλλά σίγουρα χάθηκε για μένα η "σοβαρότητα" του παλιού iOS που ήξερες πως λειτουργεί πως να το χρησιμοποιείς κ δεν σε κούραζε με τα τόσα εφέ.
Προσωπικά ήμουνα από τους χρήστες που ήθελα μεγάλες αλλαγές αλλά όχι έτσι όπως τελικά αποδόθηκαν. Επισημαίνω επίσης ότι πρόκειται για την πρώτη εικόνα στην οποία κυριαρχεί ο ενθουσιασμός της αλλαγής του "καινούργιου" κ του "διαφορετικού"...
Ad
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:34
...
1ον) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SEARCH??? Σε όλα τα ios έκανες slide αριστερά κ εμφανιζότανε ενα πολύ χρήσιμο "search". Εμένα μου ήταν απίστευτα χρήσιμο καθώς χρησιμοποιώ πολύ το ημερολόγιο κ το είχα αποκλειστικά κ μόνο για αναζήτηση στοιχείων από εκεί. Τέλος! Πάει.... Χωρίς καμία λογική....
....
Να το και το search ...
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:35
Το Search εμφανίζεται όταν κάνεις slide down από το πάνω μέρος της οθόνης.Ξεκινω από τα αρνητικά:
Τελευταία επεξεργασία από: nikoz87, 11/06/2013 - 21:07
Επεξεργασία του quote
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:36
πάντως σε 4S πρέπει να ζορίζεται λιγάκι
σε 4 δεν το συζητώ ούτε για πλάκα.
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:40
Ναι αυτά εννοώ φίλε μου τα animated wallpaper, δεν εχει κάτι τετοιο στο 4.... Όταν πάω στις ρυθμίσεις στην ταπετσαρία, γράφει απο κάτω still, και εκει ειναι τα apple walpapers... Μαλλον δεν υποστηρίζεται στο 4?? Και επίσης το dock εμενα ειναι γκρι, και οχι διαφανο οπως βλέπω σε όλα τα screenshots...Αυτό που λες δεν έχω δει να γίνεται στο 5 εκτός κι αν δεν κατάλαβα τι εννοείς... Το μόνο που κινείται όταν αλλαζω θέση στο κινητό, είναι το animated wallpaper...
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:42
Και εγώ το παρατήρησα αυτό στο iPhone 5.ζεστένεται πολύ το ρημάδι.
πάντως σε 4S πρέπει να ζορίζεται λιγάκι
σε 4 δεν το συζητώ ούτε για πλάκα.
Ζεσταίνεται πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τo iOS 6.
Εντάξει στη Beta 1 είμαστε ακόμα...
Τελευταία επεξεργασία από: dennis97, 11/06/2013 - 15:42
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:49
Κλαιωωωωωωωωωωωωωωωωωωω (οπως λετε και εσεις), ο αλλος δεν ξερει ουτε το spotlight πως λεγεται.
Δεν ξερω τι λες αλλα παντος παρουσίασε και κατι που δεν εχει το Android για να λέμε αλήθειες "Το iOS7 συμπεριλαμβάνει προεγκατεστημένο μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων. Οποιοσδήποτε αριθμός σας ενοχλεί με συνεχής κλήσεις και περίεργα μηνύματα, πλέον μπορείτε να τον μαρκάρετε ως spam, και οι κλήσεις του και τα μηνύματα του προς εσάς δεν θα φτάνουν ποτέ στην συσκευή σας."
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:51
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:52
Δεν ξερω τι λες αλλα παντος παρουσίασε και κατι που δεν εχει το Android για να λέμε αλήθειες "Το iOS7 συμπεριλαμβάνει προεγκατεστημένο μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων. Οποιοσδήποτε αριθμός σας ενοχλεί με συνεχής κλήσεις και περίεργα μηνύματα, πλέον μπορείτε να τον μαρκάρετε ως spam, και οι κλήσεις του και τα μηνύματα του προς εσάς δεν θα φτάνουν ποτέ στην συσκευή σας."
Δεν ειχε εφαρμογες το ios γιαυτο;
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:55
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:55
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:58
Δημοσίευση 11/06/2013 - 15:59
Ρε παιδιά μη λέτε βλακίες το ios7 είναι τέλειο.
τελειο δεν ειναι...απλα εγινε πολυ καλυτερο απο πριν.
νομιζω πως στο μελλον θα δουμε πολυ ωραια πραγματα.
Δημοσίευση 11/06/2013 - 16:01
τελειο δεν μπορει να ειναι κανενα γιατι το τελειο ειναι υποκειμενικο! βασικα χτες η apple εδωσε στο κοινο αυτα που ζηταγε, 3-4 twaek που θελανε! και μπραβο της, θα ξαναπω πως ειναι η πρωτη εταιρεια στον κοσμο που βαζει τεχνητη νοημοσηνη (ενα μικρο δειγμα) σε λειτουργικο τηλεφωνου! για μενα αυτο ειναι ολα τα λεφτα και πως θα εξεληχθει. σημασια δεν εχει μονο το GUI ΑΛΛΑ και under the hood πως λειτουργει ενα λειτουργικοτελειο δεν ειναι...απλα εγινε πολυ καλυτερο απο πριν.
νομιζω πως στο μελλον θα δουμε πολυ ωραια πραγματα.
IOS Developer & Instructor www.valsamis.me
Δημοσίευση 11/06/2013 - 16:05
Κάποιοι κακόβουλοι μπορεί να το θεωρήσουν σαν ένα απλό activity logger και σαν invasion of privacy αντί για ΑΙ και convenience . Προσωπικά (αν είχα ακόμα iPhone) αυτό που θα με ένοιαζε είναι το "Από που απενεργοποιώ αυτό το feature"τελειο δεν μπορει να ειναι κανενα γιατι το τελειο ειναι υποκειμενικο! βασικα χτες η apple εδωσε στο κοινο αυτα που ζηταγε, 3-4 twaek που θελανε! και μπραβο της, θα ξαναπω πως ειναι η πρωτη εταιρεια στον κοσμο που βαζει τεχνητη νοημοσηνη (ενα μικρο δειγμα) σε λειτουργικο τηλεφωνου! για μενα αυτο ειναι ολα τα λεφτα και πως θα εξεληχθει. σημασια δεν εχει μονο το GUI ΑΛΛΑ και under the hood πως λειτουργει ενα λειτουργικο
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8
0 μέλη, 8 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες