Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 19 ψήφοι

[Οδηγός] Υποβάθμιση Carrier Settings σε Cosmote/Vodafone (Επιστροφή του 3G διακόπτη/Καλύτερη μπαταρία)

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1920 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1591   archthanos

archthanos

iPH Contributor

• 1.078 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 11/11/2014 - 00:36

Δε ξέρω αν αναφέρθηκε πιο πριν, πάντως με το τρόπο του post1507 δε χρειάζεται καν respring. Airplane mode on, αλλαγή το αρχείο, airplane mode off και είναι οκ

Ούτε κάν airplane mode on off δ θέλει νομίζω....σε μένα παίζει και έτσι...

Γιατι στον πρωτο τροπο δεν εχει αποτελεσμα στη μπαταρια?????Μια χαρα ειναι........

Φυσικά έχει και ο πρώτος τρόπος αποτέλεσμα στη μπαταρία, αφού 2g γυρίζει και αυτός...γενικά το ανέφερα σαν αποτέλεσμα της αλλαγής σε 2g...δεν κατηγόρησα τον 1ο τροπο. .

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1592   sirgeorge

sirgeorge

iPH Elite Poster

• 2.067 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air 2 +4G

Δημοσίευση 11/11/2014 - 07:32

Τελικά η διαδικασια με το fliza ειναι τρομερά πιο εύκολη και πιάνει και με την πρώτη!!και μου το έλεγε ο τολης:βάλε fliza,βάλε flizaaaaa!!!:P

#1593   gpalios124

gpalios124

iPH newbie

• 2 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 12/11/2014 - 22:04

Δεν ξέρω αν θα σας βοηθήσει αλλά σε iphone 6 λειτουργεί μια χαρά και αλλάζει από 3g σε 2g πολύ εύκολα

https://www.dropbox....ch-1.0.ipa?dl=0

Τελευταία επεξεργασία από: gpalios124, 12/11/2014 - 22:11

#1594   stark

stark

iPH Contributor

• 1.055 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 12/11/2014 - 22:21

Δεν ξέρω αν θα σας βοηθήσει αλλά σε iphone 6 λειτουργεί μια χαρά και αλλάζει από 3g σε 2g πολύ εύκολα

https://www.dropbox....ch-1.0.ipa?dl=0

Αυτο είναι το κλασικό patch / εφαρμογή με την οποία κάνεις "open patch / close patch" και σου εμφανίζει 2G / 3G ;

Ή κάτι άλλο;

#1595   gpalios124

gpalios124

iPH newbie

• 2 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S

Δημοσίευση 12/11/2014 - 22:47

Ακριβώς αυτό φίλε μου κ πάλι τονίζω πως δεν ξέρω αν μπορεί να βοηθήσει πάντως προς το παρόν εγώ αυτό χρησιμοποιώ  

#1596   manwlis77

manwlis77

iPH Elite Poster

• 2.729 μηνύματα

Δημοσίευση 15/11/2014 - 22:32

Δεν μπορω με τιποτα να πετυχω την διαδικασια του ποστ 1507

Edit. Τα καταφερα

Τελευταία επεξεργασία από: manwlis77, 15/11/2014 - 22:38

#1597   karasarinis

karasarinis

iPH Contributor

• 1.031 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 16/11/2014 - 00:09

Πολύ καλός ο οδηγός και πολύ καλό το αποτέλεσμα στο post 1507. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον φίλο!!

#1598   akis1964

akis1964

iPH Enthousiast

• 366 μηνύματα
  • Twitter:@akis1964
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:Lefteris4691

Δημοσίευση 16/11/2014 - 11:11

Καλημέρα
Οσοι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη διαδικασια (post #1302) και αντιμετωπιζουν προβλήματα να δοκιμασουν αυτό, εφόσον
επαναφερουν πρωτα το κινητο στις αρχικες ρυθμισεις με τον τροπο που αναγραφεται στο τελος του post #1302.Εγω δεν αντιμετωπιζα πρόβληματα
περα από αυτά που ειχα γραψει στην αρχη του post.

Σε αυτό δουλευουν όλα, γενικα δεν καταργείται το bundle του παροχου ,δουλευουν τηλεφωνητης και εφαρμογή whatsup αλλα εχει δυστυχως ένα
θεμα , κάθε φορα που κανουμε reboot στην συσκευη πρεπει να ξανακανουμε την διαδικασια από την αρχη για να εχουμε 2g/3g/4g πισω.
Η διαδικασια δεν αρκει ουτε ένα λεπτο αλλα μπορει να γινει εκνευριστικη μερικες φορες μετα από ένα reboot οταν δεν πιανει με την πρωτη.Το θετικο σε περιπτωση που κανουμε respring springboard παραμενει το 2g/3g/4g.

Θα χρειαστούμε έναν τροπο με τον οποιο μπορούμε να κανουμε respring springboard, εγω με CCStettings for Ios 8 το εκανα.
Επισης Filza File Manager.

Στο κινητο στις ρυθμισεις - δεδομενα - δεδομενα και ενεργοποιηση 4g πρεπει να τα εχουμε απενοργοποιημενα.
Με Filza File Manager στην διαδρομή var/mobile/library/carrier bundles/overlay θα δουμε 2 αρχεια , επιλεγουμε αυτό που δεν περιεχει
την λεξη default.Μολις το ανοιξουμε επιλεγουμε Enable4GBDefault και από value yes το απενεργοποιουμε σε no. Back-Save-Done μετα.

Κανουμε respring, πηγαίνουμε ρυθμισεις - δεδομενα , ενεργοποιουμε δεδομενα, ενεργοποιούμε ενεργοποιηση 4g. Αν τωρα
αντι ενεργοποιηση 4g εμφανιση φωνη και δεδομενα πετυχε . Αν δεν εμφανισει ανοιγοκλείνουμε ανα λιγο τον διακοπτη ενεργοποιηση 4g
ισως πιασει με την 2-5 φορα.Αλλιως κλεινουμε data k 4g ,respring και ξαναδοκιμάζουμε με τους διακοπτες.Αν δεν πετυχει ξανα από την αρχη
όλα.

Επισης με το παραπανω τροπο παρατηρησα πως αν ενεργοποιησω το toggle LTE (CCSetings) στο Control Center , ενεργοποιεί το 4g στα
δεδομενα,αν το απενεργοποιησω γυρναει σε 3g. Για να γυρισει σε 2g η μονη λυση από τις ρυθμισεις στο παρον.

Καλημερα φιλε,

Προσπαθησα να το κανω με τον Filza File Manager κ οταν εφτασα στο overlay δεν μου εβγαλε τα 2 αρχεια αλλα ολα αυτα μηπως μπορεις να με βοηθησεις? Ευχαριστω.

Συνημμένα αρχεία

Τελευταία επεξεργασία από: akis1964, 16/11/2014 - 11:11

#1599   akis1964

akis1964

iPH Enthousiast

• 366 μηνύματα
  • Twitter:@akis1964
  • Κινητό: iPhone 8
  • GameCenter:Lefteris4691

Δημοσίευση 16/11/2014 - 15:21

Προσπαθησα να το κανω οπως λεει ο φιλος στο post1507 με τον Filza File Manager κ οταν εφτασα στο overlay δεν μου εβγαλε τα 2 αρχεια αλλα ολα αυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστω.

Συνημμένα αρχεία

#1600   tzalavrag

tzalavrag

iPH Addict

• 827 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 17/11/2014 - 14:00

Προσπαθησα να το κανω οπως λεει ο φιλος στο post1507 με τον Filza File Manager κ οταν εφτασα στο overlay δεν μου εβγαλε τα 2 αρχεια αλλα ολα αυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστω.

στα πολλαψαξε το cariet bundles..

#1601   tzalavrag

tzalavrag

iPH Addict

• 827 μηνύματα
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 17/11/2014 - 14:01

Προσπαθησα να το κανω οπως λεει ο φιλος στο post1507 με τον Filza File Manager κ οταν εφτασα στο overlay δεν μου εβγαλε τα 2 αρχεια αλλα ολα αυτα μηπως μπορει καποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστω.

στα πολλαψαξε το cariet bundles..

#1602   userk

userk

iPH newbie

• 18 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 17/11/2014 - 19:39

Γεια σας, μετά από καθαρή εγκατάσταση και jailbreak σε iphone 5s ios 8.1 με cosmote συμβόλαιο (χωρίς  4g) έκανα τα εξής:

1. απενεργοποίησα στις ρυθμίσεις: ενεργοποίηση 4g και δεδομένα και άνοιξα το διακόπτη σε λειτουργία πτήσης

2. κατόπιν αφού τα έκανα πρώτα backup στο pc διέγραψα τα παρακάτω αρχεία:

στη διαδρομή system/libary/carrier bundles/iphone/ πήγα στο φάκελο TMobile_gr.bundle και από εκεί διέγραψα το  overrides_N48_N49_N51_N53.plist και το overrides_N48_N49_N51_N53.pri

στο φάκελο Signatures που βρίσκεται μέσα στον TMobile_gr.bundle διέγραψα το overrides_N48_N49_N51_N53.plist

3. μετά αφού έκλεισα και άνοιξα το κινητό απενεργοποίησα το διακόπτη λειτουργία πτήσης έβαλα το pin της sim και το κινητό αφού έκανε αναζήτηση δικτύου για μερικά δευτερόλεπτα βρήκε αυτόματα το cosmote.   

Με αυτό το τρόπο έχω τώρα στα δεδομένα επιλογή για εναλλαγή 4g, 3g ή 2g.και λειτουργεί και το internet από το κινητό.

Στην εναλλαγή από 2g σε 4g ή από 3g σε 4g εμφανίζεται το μήνυμα:"Ενεργοποίηση LTE; Αυτό το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα για LTE στο iphone.Η διάρκεια μπαταρίας, ...." αν πατήσω ακύρωση η επιλογή παραμένει στο 2g ή 3g, αν πατήσω ενεργοποίηση η επιλογή πάει σε 4g αλλά το δίκτυο γυρνάει σε 3g όπως γινόταν και πριν διαγράψω τα αρχεία όταν πατούσα το διακόπτη 4g. (ίσως γιατί στο συμβόλαιο μου δεν έχω ενεργοποιήσει το 4g).        Σε γρήγορες εναλλαγές των επιλογών χωρίς να προλαβαίνει να αλλάξει η ένδειξη στη status bar (Ε, 3G) έτυχε να κολλήσει το κινητό στο μήνυμα: "Ενεργοποίηση LTE; Αυτό το δίκτυο…" όπου με hard reset επανήλθε.

σε δοκιμές που έκανα:

όταν πατάω για κλήση του τηλεφωνητή συνδέομαι κανονικά

τα sms λειτουργούν κανονικά (αποστολή 160 χαρακτήρες, λήψη)

με το imessage στέλνω και λαμβάνω

από την εφαρμογή mycosmote λαμβάνω κανονικά το υπόλοιπο του συμβολαίου μου (ομιλία, μηνύματα, mb)

Να ενημερώσω ότι η παραπάνω διαδικασία δε χάνεται αν κάνω reboot, hard reset ή επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου.

Για επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις το μόνο που έκανα ήταν να ξαναβάλω τα 3 αρχεία στις αντίστοιχες θέσεις και να κάνω reboot (αφού πρώτα απενεργοποίησα στις ρυθμίσεις: ενεργοποίηση 4g και δεδομένα και άνοιξα το διακόπτη σε λειτουργία πτήσης). Προσοχή θέλει στα αρχεία overrides_N48_N49_N51_N53.plist γιατί ενώ έχουν ίδια ονομασία άλλο είναι αυτό που βρίσκεται στο φάκελο TMobile_gr.bundle και άλλο στο φάκελο Signatures.

Το toggle LTE στο cccontrols όταν το πατάω κολλάει το κινητό και θέλει hard reset.

Λίγο που το έψαξα στο internet αρκετοί που έχουν επιλογή από το φορέα τους για 4g, 3g ή 2g (χωρίς να πειράξουν αρχεία), έχουν κι αυτοί προβλήματα με tweaks σαν cccontrols, ccsettings και μάλλον είναι θέμα του Flipswitch  (R.Petrich) επειδή δεν υπάρχουν διακόπτες για 3g (2g) όπως στο ios 7.

Όποιος θέλει ας δοκιμάσει με δική του ευθύνη.

#1603   sirgeorge

sirgeorge

iPH Elite Poster

• 2.067 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 20/11/2014 - 11:44

Να σημειώσω όσον αφορά το ποστ 1507 δεν χρειάζεται πλέον η διαδικασια του respring μετα την αλλαγή του yes-no στο filza!μπορουμε να βάλουμε το τηλ σε flight mode να αλλάξουμε το διακόπτη στο no στο filza και να ξαναβγαλουμε το flight mode και τοτε οι 3 διακόπτες ειναι έτοιμοι χωρίς να πρεπει να το γυρίσουμε εμείς και να περιμένουμε αν πιάσει ή οχι!!!ευχαριστουμε τον τολη για αλλη μια φορα για την επισήμανση!!

#1604   manosvitacar

manosvitacar

iPH Community Leader

• 12.909 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 20/11/2014 - 11:45

Να σημειώσω όσον αφορά το ποστ 1507 δεν χρειάζεται πλέον η διαδικασια του respring μετα την αλλαγή του yes-no στο filza!μπορουμε να βάλουμε το τηλ σε flight mode να αλλάξουμε το διακόπτη στο no στο filza και να ξαναβγαλουμε το flight mode και τοτε οι 3 διακόπτες ειναι έτοιμοι χωρίς να πρεπει να το γυρίσουμε εμείς και να περιμένουμε αν πιάσει ή οχι!!!ευχαριστουμε τον τολη για αλλη μια φορα για την επισήμανση!!

όλα καλά ευχαριστούμε ;)  

#1605   giabri

giabri

iPH Elite Poster

• 3.131 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max

Δημοσίευση 20/11/2014 - 21:24

Παιδιά δεν ασχολήθηκα τόσο καιρό αλλά αποφάσισα να το κανω για να αυξήσω λιγο τους χρόνους της μπαταρίας.δεν ειμαι j/b .υπαρχει τρόπος για μένα η πρέπει να κανω j/b???

RF forever

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8