Γεια σας, μετά από καθαρή εγκατάσταση και jailbreak σε iphone 5s ios 8.1 με cosmote συμβόλαιο (χωρίς 4g) έκανα τα εξής:
1. απενεργοποίησα στις ρυθμίσεις: ενεργοποίηση 4g και δεδομένα και άνοιξα το διακόπτη σε λειτουργία πτήσης
2. κατόπιν αφού τα έκανα πρώτα backup στο pc διέγραψα τα παρακάτω αρχεία:
στη διαδρομή system/libary/carrier bundles/iphone/ πήγα στο φάκελο TMobile_gr.bundle και από εκεί διέγραψα το overrides_N48_N49_N51_N53.plist και το overrides_N48_N49_N51_N53.pri
στο φάκελο Signatures που βρίσκεται μέσα στον TMobile_gr.bundle διέγραψα το overrides_N48_N49_N51_N53.plist
3. μετά αφού έκλεισα και άνοιξα το κινητό απενεργοποίησα το διακόπτη λειτουργία πτήσης έβαλα το pin της sim και το κινητό αφού έκανε αναζήτηση δικτύου για μερικά δευτερόλεπτα βρήκε αυτόματα το cosmote.
Με αυτό το τρόπο έχω τώρα στα δεδομένα επιλογή για εναλλαγή 4g, 3g ή 2g.και λειτουργεί και το internet από το κινητό.
Στην εναλλαγή από 2g σε 4g ή από 3g σε 4g εμφανίζεται το μήνυμα:"Ενεργοποίηση LTE; Αυτό το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας δεν έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα για LTE στο iphone.Η διάρκεια μπαταρίας, ...." αν πατήσω ακύρωση η επιλογή παραμένει στο 2g ή 3g, αν πατήσω ενεργοποίηση η επιλογή πάει σε 4g αλλά το δίκτυο γυρνάει σε 3g όπως γινόταν και πριν διαγράψω τα αρχεία όταν πατούσα το διακόπτη 4g. (ίσως γιατί στο συμβόλαιο μου δεν έχω ενεργοποιήσει το 4g). Σε γρήγορες εναλλαγές των επιλογών χωρίς να προλαβαίνει να αλλάξει η ένδειξη στη status bar (Ε, 3G) έτυχε να κολλήσει το κινητό στο μήνυμα: "Ενεργοποίηση LTE; Αυτό το δίκτυο…" όπου με hard reset επανήλθε.
σε δοκιμές που έκανα:
όταν πατάω για κλήση του τηλεφωνητή συνδέομαι κανονικά
τα sms λειτουργούν κανονικά (αποστολή 160 χαρακτήρες, λήψη)
με το imessage στέλνω και λαμβάνω
από την εφαρμογή mycosmote λαμβάνω κανονικά το υπόλοιπο του συμβολαίου μου (ομιλία, μηνύματα, mb)
Να ενημερώσω ότι η παραπάνω διαδικασία δε χάνεται αν κάνω reboot, hard reset ή επαναφορά των ρυθμίσεων δικτύου.
Για επαναφορά στις αρχικές ρυθμίσεις το μόνο που έκανα ήταν να ξαναβάλω τα 3 αρχεία στις αντίστοιχες θέσεις και να κάνω reboot (αφού πρώτα απενεργοποίησα στις ρυθμίσεις: ενεργοποίηση 4g και δεδομένα και άνοιξα το διακόπτη σε λειτουργία πτήσης). Προσοχή θέλει στα αρχεία overrides_N48_N49_N51_N53.plist γιατί ενώ έχουν ίδια ονομασία άλλο είναι αυτό που βρίσκεται στο φάκελο TMobile_gr.bundle και άλλο στο φάκελο Signatures.
Το toggle LTE στο cccontrols όταν το πατάω κολλάει το κινητό και θέλει hard reset.
Λίγο που το έψαξα στο internet αρκετοί που έχουν επιλογή από το φορέα τους για 4g, 3g ή 2g (χωρίς να πειράξουν αρχεία), έχουν κι αυτοί προβλήματα με tweaks σαν cccontrols, ccsettings και μάλλον είναι θέμα του Flipswitch (R.Petrich) επειδή δεν υπάρχουν διακόπτες για 3g (2g) όπως στο ios 7.
Όποιος θέλει ας δοκιμάσει με δική του ευθύνη.