Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 1 ψήφοι

iphone απο σκρουτζομαγαζο.......

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
525 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#136   108

108

iPH Contributor

• 1.260 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 03/10/2013 - 12:48

εγώ αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί τα ελληνικά καταστήματα είναι αναγκασμένα να πληρώνουν ελληνικό ΦΠΑ την στιγμή που το προϊόν είναι αγορασμένο από χώρα ΕΕ και έχει ήδη πληρωθεί ο ΦΠΑ της αντίστοιχης χώρας. 

το καλύτερο θα ήταν τα καταστήματα αυτά να τα πουλούσαν μέσω ίντερνετ και με απόδειξη πχ από apple store uk και απλά να τα αγόραζες λίγο πιο ακριβά για το κέρδος του καταστήματος. 

είναι πάντως γελοίο να πληρώνουμε δυο φορές το ΦΠΑ για προϊόν που ούτως η άλλος δεν επισκευάζετε επίσημα στη χώρα μας και μπορεί να σταλεί από εκεί που ήρθε. 

δεν ξέρω τι παίζει με τους νόμους, πάντως το βλέπω με λογική ματιά. 

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#137   MANGAKOS97

MANGAKOS97

iPH Enthousiast

• 413 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 03/10/2013 - 12:54

. Αφου δε μας λες ομως εγω θα συνεχισω να το πιστευω

εδω θα συμφωνησω απολυτα φιλε και γω μπορει να λεω οτι ισχυει εκεινο και κεινο αλλα χωρισ αποδειξεις δεν πειθεισ κανενα πλεον στη σημερον εποχη

#138   DjVassel

DjVassel

iPH Master

• 6.775 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:djvassel

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:20

Ρε παιδια τι λετε. Κανενα ΦΠΑ δε πληρωνεται 2 φορες. Ο εμπορος μπορει να το παρει 739 ευρω απο την αγγλια αλλα το 20% ΦΠΑ θα το συμψηφίσει με το εδω 23%. Για εναν εμπορο το τηλεφωνο θα του κοστισει 615,8€. Αν το πουλησει 1000 π.χ στην Ελλαδα, θα εισπραξει 813 + ΦΠΑ, αρα ουσιαστικα θα βγαλει 200€ κερδος στο τηλεφωνο.

Εγω π.χ που πηρα το 5C πριν 10 μερες 639, ουσιαστικα μου στοιχισε 519,5, και το ΦΠΑ θα το συμψηφισω με τις πωλησεις μου οποτε θα πληρωσω 119,5 λιγοτερο ΦΠΑ στο τελος του 3μήνου στην εφορια.

#139   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:29

Ρε παιδια τι λετε. Κανενα ΦΠΑ δε πληρωνεται 2 φορες. Ο εμπορος μπορει να το παρει 739 ευρω απο την αγγλια αλλα το 20% ΦΠΑ θα το συμψηφίσει με το εδω 23%. Για εναν εμπορο το τηλεφωνο θα του κοστισει 615,8€. Αν το πουλησει 1000 π.χ στην Ελλαδα, θα εισπραξει 813 + ΦΠΑ, αρα ουσιαστικα θα βγαλει 200€ κερδος στο τηλεφωνο.

Εγω π.χ που πηρα το 5C πριν 10 μερες 639, ουσιαστικα μου στοιχισε 519,5, και το ΦΠΑ θα το συμψηφισω με τις πωλησεις μου οποτε θα πληρωσω 119,5 λιγοτερο ΦΠΑ στο τελος του 3μήνου στην εφορια.

smartakis για πες μας και εσυ την αποψη σου μιας ειχες "καλυφθει πληρως" με το παρακατω:

Και από apple να αγόραζε από Αγγλία 739 ευρώ για να πουλήσει Ελλάδα ένα κατάστημα θα πρέπει να προσθέσει τον ΦΠΑ 23% δηλαδή αλλά 169,97 ευρώ...αμέσως φτάνει στα 908,97 τιμή πώλησης με κέρδος μηδέν...αυτά τα λίγα για τον δυσπιστο κύριο Beatles ...καλημερες !!

Τελευταία επεξεργασία από: atari4, 03/10/2013 - 13:29

You'll Never Walk Alone

#140   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:42

Λοιπόν για να τελειώνει το θέμα..είμαι φοροτεχνικος...όταν αγοράζεις χονδρικη από χώρα τις ευρωπαϊκής ένωσης, πχ Αγγλία , τότε ο προμηθευτής σου στο τιμολόγιο που σου κόβει δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ της χώρας ....αυτό λέγεται ενδοκοινοτικη συναλλαγή...οπότε αγοράζεις πληρώνοντας μόνο την καθαρή αξία του εμπορευματος..είναι νόμος αυτό..η ενδοκοινοτικη συναλλαγή χονδρικής απαλλάσσεται από τον ΦΠΑ

#141   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:44

Dj vasel εσύ δεν αγορασες από Ευρώπη αφού σου προστέθηκε ΦΠΑ στην αγορά..είτε προμηθευτηκες από εταιρία με ελληνικό Αφμ είτε έκανες εισαγωγή από χώρα εκτός ΕΕ...μόνο έτσι πληρώνεις ΦΠΑ

#142   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:53

Η τιμη που εχει το apple store αγγλιας ειναι με ή χωρις τον φορο της αγγλιας;

You'll Never Walk Alone

#143   GeorgeChios

GeorgeChios

iPH newbie

• 52 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 13:59

Και από apple να αγόραζε από Αγγλία 739 ευρώ για να πουλήσει Ελλάδα ένα κατάστημα θα πρέπει να προσθέσει τον ΦΠΑ 23% δηλαδή αλλά 169,97 ευρώ...αμέσως φτάνει στα 908,97 τιμή πώλησης με κέρδος μηδέν...αυτά τα λίγα για τον δυσπιστο κύριο Beatles ...καλημερες !!

Δεν αγοράζεις με 739 ευρώ από Αγγλία. Αγοράζεις 739 ευρώ - τον ΦΠΑ της Αγγλίας που είναι 20%. Άρα αγοράζεις με 615.63 ευρώ !!! Αρκεί φυσικά να έχεις επαγγελματικό ΑΦΜ. Σε αυτά μετά πρέπει να προσθέσεις μεταφορικά + ΦΠΑ 23%....Χοντρικά λοιπόν εάν πούμε ότι το κόστος των μεταφορικών είναι 20 ευρώ, το κάθε κινητό κοστίζει 777 ευρώ στην χειρότερη των περιπτώσεων γιατί δεν θα πάρεις ένα μόνο κινητό. Έως τα 909 που λες είναι 132 ευρώ κέρδος στην χειρότερη των περιπτώσεων..

Τελευταία επεξεργασία από: GeorgeChios, 03/10/2013 - 14:02

#144   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:01

Η τιμή είναι με ΦΠΑ για πελάτες λιανικής...αν κάποιος ζητήσει εκτός Αγγλίας να αγοράσει με τιμολόγιο τότε η apple θα πουλήσει μόνο με την καθαρή αξία ....αλλά η apple δεν πουλάει χονδρικη σε χώρα έξω από την χώρα που εδρεύει...οπότε η apple είναι άστοχο παράδειγμα στην περίπτωση μας

#145   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:03

Georgchios η apple δεν πουλάει χονδρικη έξω από τη χώρα της...παράδειγμα έφερα όταν έγραψα για την apple...

#146   DjVassel

DjVassel

iPH Master

• 6.775 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:djvassel

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:03

Dj vasel εσύ δεν αγορασες από Ευρώπη αφού σου προστέθηκε ΦΠΑ στην αγορά..είτε προμηθευτηκες από εταιρία με ελληνικό Αφμ είτε έκανες εισαγωγή από χώρα εκτός ΕΕ...μόνο έτσι πληρώνεις ΦΠΑ

Εγω απο Ελλαδα το πηρα το τηλεφωνο. Αλλα και απο αγγλια να το επαιρνα, ειτε οπως λες θα το εκοβα τιμολογιο χωρις ΦΠΑ, ειτε θα το επαιρνα με αποδειξη και θα το εβαζα στα εξοδα μου συμψηφιζοντας ΦΠΑ.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι ΦΠΑ 2 φορες δε πληρωνεται, οποτε να ξεκαθαριστει αυτο.

#147   GeorgeChios

GeorgeChios

iPH newbie

• 52 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:06

Πάντως το iphone 5s 16GB από Αγγλία χωρίς ΦΠΑ κοστίζει 544 ευρώ.

#148   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:10

Το ίδιο πράγμα λέμε όλοι και έχουμε ξεφύγει από το θέμα μας...δεν μας ενδιαφέρει πάντως πόσο πουλάει ο καθένας ..άμα θελουμε αγοράζουμε άμα δεν θελουμε δεν αγοράζουμε...τις τιμές τις διαμορφώνει η ζήτηση...έχω άδικο σε αυτό;;

#149   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:12

Dj vasel έχεις βιβλια γ κατηγορίας ;αν δεν έχεις τότε δεν μπορείς να βάλεις απόδειξη στα έξοδα σου....και στην τελική ποσά iPhone μπορείς να δικαιολογησεις ως δαπάνη και όχι ως αγορά εμπορευματος;;πάνω από δυο δε νομίζω

#150   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 03/10/2013 - 14:26

Georgchios η apple δεν πουλάει χονδρικη έξω από τη χώρα της...παράδειγμα έφερα όταν έγραψα για την apple...

Αστοχο το παραδειγμα τοτε, μιας και κανενα καταστημα τοτε δε παει να αγορασει κατευθειαν απο apple store.

Μαρεσει που ο smartakis συμφωνησε κιολας...

You'll Never Walk Alone

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5