Να πω και εγώ την δική μου γνώμη:
Για το 5C:
Νομίζω ήταν μεγάλο λάθος η ουσιαστικά υποβάθμιση του 5 σε 5C (πλαστικό), για να μην έχει 2 ολόιδια κινητά η μαμά Apple (εμφανισιακά) και να προωθήσει περισσότερο το 5S, ιδίως την στιγμή που δεν άλλαξε τιμολογιακή πολιτική και απλά έριξε 100$ το παλιότερο μοντέλο.
Ή δεν θα έπρεπε να το βγάλει σε πλαστικό ή η τιμή θα έπρεπε να είναι 200$ φτηνότερη από το 5S, ώστε να πούμε οτι τουλάχιστον είναι αρκετά πιο οικονομικό.
Θεωρώ πως δύσκολα κάποιος θα πάρει το 5C, και ίσως πάει καλά σε πωλήσεις σε ηλικίες 10-16, γιατί στις μεγαλύτερες ηλικίες, δύσκολο το βλέπω.
Για το 5S:
Βάσει των βελτιώσεων που ανακοινώνει τα τελευταία χρόνια η Apple στα S, νομίζω ότι οι αλλαγές είναι αρκετά καλές (δλδ αρκετά καλύτερη κάμερα, με dual led, δεν κολάω στα mp, γιατί τα 8MP αν είναι ποιοτικά φτάνουν και περισσεύουν), βελτιωμένος επεξεργαστής, αρχιτεκτονική 64bit (βέβαια θα αργήσουμε να δούμε αρκετές εφαρμογές να το εκμεταλλεύονται αυτό) και ειδικός motion sensor.
Η απογοήτευση των περισσοτέρων ήταν στο ότι περίμεναν ακόμα περισσότερες αλλαγές, αλλά νομίζω κακώς το περιμέναν αυτό από την πολύ προβλέψιμη Apple τα τελευταία χρόνια.
Σαφώς και όποιος έχει το 5ρι, δύσκολα θα αναβαθμιστεί στο S, αλλά το ίδιο ίσχυε και για το 3G->3GS, 4G->4GS.
Από εκεί και πέρα ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, με το πρόσφατο σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις της NSA ακόμα να μην έχει κοπάσει, εμένα με βρίσκει επιφυλακτικό, ενώ δεν βλέπω και καμία ουσιαστική χρησιμότητα, αλλά αντίθετα ένα εμπόδιο, καθώς σε περίπτωση δυσλειτουργείας θα μείνεις εκτός κινητού.