Να πω και εγώ την δική μου γνώμη:
Για το 5C:
Νομίζω ήταν μεγάλο λάθος η ουσιαστικά υποβάθμιση του 5 σε 5C (πλαστικό)
To λάθος δεν είναι εκεί. Η apple στόχευε σε μία high end αγορά, σε πελάτες που ήταν ή νόμιζαν πως ήταν κάποια καταναλωτική elit. Έτσι μέχρι τώρα το 4, το 4s κλπ. δεν ήταν ένα φτηνό iphone, ήταν το προηγούμενο μοντέλο του κορυφαίου κινητού στον κόσμο, κορυφαίο και αυτό όταν παρουσιάστηκε.
Τώρα όμως το 5C τι είναι? Το φτηνό iphone, όχι τόσο καλό όσο το 5S αλλά ούτε τόσο καλό όσο ήταν το 5 πέρυσι τέτοια εποχή. Τουλάχιστον αν πάρει κάποιος το 5 τώρα μπορεί να το παίζει πως το πήρε με το που κυκλοφόρησε και να φαίνεται πως είναι elit, με το 5C απλά θα φαίνεται πως δεν είχε τα λεφτά για το 5S.
Αυτή είναι μία πρόχειρη σκέψη, μπορεί να είμαι λάθος αλλά η γνώμη μου είναι πως η apple έπρεπε να διαφοροποιήσει περισσότερο το 5C, ίσως να έφτιαχνε ένα πλαστικό iphone 4, ούτε καν 4S για να έχει μεγαλύτερη απόσταση η elit του 5S από τους πληβείους και να κρατήσουν το status τους άθικτο.
Μην το πάρει κανείς προσβλητικά τα περί elit και πληβείων κλπ. Είναι η άποψή μου για το πως βλέπει η apple του πελάτες, όχι ποιοι είναι οι πελάτες της apple.