Διάβασα όλο το thread παιδιά (σε δόσεις εννοείται λόγω τεραστίου μεγέθους) και ας πω κι εγώ την ταπεινή μου γνώμη για την νέα φουρνιά μήλων:
Είδα υπερβολικά δραματοποιημένες αντιδράσεις στα νέα προϊόντα. Απογοήτευση και κατάθλιψη από την πλειοψηφία.
Το γενικό μου συμπέρασμα είναι ότι δικαιούνται να γκρινιάζουν αυστηρά και μόνο όσοι έχουν το 5άρι. Γι'αυτους, το 5C δεν αποτελεί αναβάθμιση, καθώς μιλάμε για πανομοιότυπα χαρακτηριστικά με το 5άρι, αλλά και "χαμηλότερη" ποιότητα κατασκευής, λόγω του πλαστικού. Το 5S πάλι, δεν αποτελεί την wow αναβάθμιση γι'αυτούς... Οπότε ας περιμένουν το 6άρι του χρόνου τέτοια εποχή πάνω κάτω, να γλιτώσουν και τα φράγκα.
Τώρα, για μένα, ας πούμε, που έχω 4S, και τα δυο μοντέλα είναι υπέροχα. Το C με πάει στην ουσία στο 5 που δεν πήρα πέρυσι, με την επιλογή των χρωμάτων, αν με ενδιαφέρει (που εμένα προσωπικά δεν με καίνε τα χρώματα, το άσπρο και το μαύρο τόσα χρόνια με κάλυπταν απόλυτα). Το 5S από την άλλη με πάει σε σούπερ ντούπερ ανάβαθμιση. Γιατί να μην θέλω Α7 x64 (+Μ7, ο οποίος πέρασε λίγο στο ντούκου, αν και θα κάνει αρκετό ξεφόρτωμα στον βασικό επεξεργαστή, με αποτέλεσμα καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά και καλύτερη μπαταρία) , πολύ καλύτερη κάμερα (συμπεριλαμβανομένου του dual LED) και το - υποτιμημένο και παρεξηγημένο από πολλούς- Touch ID? Oποτέ για εδώ με βλέπω, αρκεί να έχω την οικονομική δύναμη γιατί τα 749€ δεν τα γλιτώνουμε νομίζω (εννοώ από τους γνωστούς ύποπτους). Kαι για το άσπρο-ασημί μάλλον, μιας και το μαύρο το χαλάσανε, έτσι όπως το βλέπω τώρα!
Κατα τ'άλλα, η γενική γκρίνια ότι η Apple τα πάει χάλια τα τελευταία 3 χρόνια, βουλιάζει, δεν είναι πια καινοτόμα κτλ., εγώ τα ακούω βερεσέ. Για δείτε αυτό:
http://commons.wikim..._and_references ...
Kαι επειδή πιστεύω σε όλο αυτό που έχει δημιουργήσει η Apple, στο όνομα που έχει κάνει, στο παραλήρημα τόσων χρόνων με τις πωλήσεις του iPhone, στο marketing, στην ίδια εμπορική πολιτική που συνεχίζει να ακολουθεί αρνούμενη κατηγορηματικά να αλλάξει και παρ'όλα αυτά πουλάει σαν τρελή, πιστεύω ότι το παραπάνω πινακάκι θα εμφανίσει άλλα 160-180 εκατομμύρια iPhone σε πωλήσεις την ίδια στιγμή του χρόνου. Και δεν το λέω, έτσι γιατί το αισθάνομαι... Μπαίνουν η Κίνα και η Ιαπωνία πιο επίσημα από ποτέ από την αρχή στις πωλήσεις. Είναι λίγο πράγμα αυτό? Μέχρι και τα χρώματα θα πουλήσουν... Έχω 2 φίλες που έχουν Android και με του που είδαν το 5C το ροζ το ερωτεύτηκαν! Θέλω να πω, έτσι ανοίγει το κοινό που ατευθύνεται η Apple!
Εγώ δεν περίμενα ποτέ iPhone φτηνιάρικο. Και σε τιμή και σε ποιότητα... Αυτό το "ιPhone των φτωχών" το άκουγα και γέλαγα... Έλεγα κάτω από 500 δολάρια στην Αμερική και 600φεύγα στην Ελλάδα, δεν πάει. Ό,τι κι αν βγάλει. Είναι Apple, είναι iPhone, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια.
Το 5S το βλέπω μια χαρά, για μένα με το 4S, όπως ξαναείπα, αλλά θα έπρεπε να είναι το αρχικό 5άρι αυτό για να μην νιώθουν ριγμένοι όσοι πήραν τότε το 5άρι.
Αυτά και sorry για την έκθεση.