Yπάρχουν πολλά "αλλά" σ' όσα γράφετε, οι περισσότεροι...
Και εξηγούμαι:
- Android παίρνεις γιατί καταρχάς είναι σαφώς οικονομικότερο - αν και οι "τούμπανο" Android συσκευές ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ να φτάσουν στα ύψη των τιμών των "Μηλοφώνων", το παίρνεις γιατί ΕΞ' ΑΡΧΗΣ είναι παραμετροποιήσιμο λειτουργικό και "του αλλάζεις τα φώτα", είναι αρκετά κοντά στις δυνατότητες με τα iOS τηλέφωνα (όσο αφορά το ίδιο το λειτουργικό), το αγοράζεις (ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ!) γιατί... είσαι "τσαμπατζής" και αφ' ενός βάζεις ΜΟΝΟ free apps ή "ΠΕΙΡΑΤΙΚΕΣ/ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ" από torrents, έχουν πολύ μεγαλύτερες σε μέγεθος οθόνες κτλ. κτλ.
- iOS συσκευή παίρνεις γιατί... δεν γουστάρεις να σπας το κεφάλι σου να δεις ΠΩΣ λειτουργεί (όταν έβαλα το IceCream Adroid OS στο HD2 Leo μου, έφαγα κάνα... 5άρι μέρες για να εξοικιωθώ με το "μαμο"-λειτουργικό! Στο iOS, που το 'χω ΜΟΛΙΣ απ' τον Μάρτιο το πρώτο μου "Μηλόφωνο", παίζει στο 2ωρο να το 'χε γίνει... προέκταση του χεριού μου!). Το αγοράζεις γιατί το iOS ως λειτουργικό είναι απλά ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μερικών παραδίπλα πλανητικών συστημάτων (!), σε σχέση με το Αndroid! Έχεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανοικτά (καμιά... 30ριά εφαρμογές) και το κινητό "ίπταται", πετάει! (Στο Android, ακόμα και σε ΚΑΛΗ συσκευή 4πύρινη κτλ., μετά τις 4-5 εφαρμογές, θέλει... γερανό να "σηκωθεί", γιατί έχει ήδη "γονατίσει" - γι' αυτό και βγάζουν πλέον συσκευές Android με hardware... PC!!!). Αγοράζεις iOS συσκευή γιατί είναι εκ τώ πραγμάτων σικάτη κι όμορφη, με απλό/λιτό/απέριττο design και κρατώντας το, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ΣΥΣΚΕΥΗ κι όχι... πλαστικούρα τηλεκοντρόλ αντικαταστάτης του παλιού της TV σου, αγορασμένο απ' την... Λαική!... Δεν χρειάζεται USB θύρες, επεκτάσεις μνήμης κτλ., γιατί τα "πετάς" όλα στο iCloud και ανά πάσα στιγμή σε ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ (ή έστω ελάχιστα λεπτά, για βαριά αρχεία), τα 'χεις ΠΑΛΙ στο κινητό σου! Δεν χρειάζεται να φας κάνα... "Σουκού" για να σετάρεις ΦΤΟΥ-ΞΑΝΑ το κινητό (όπως στα Android), όταν καλώντας ένα backup σου η νέα iOS συσκευή σου, έχει γίνει ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΛΕΠΤΑ... ακριβώς όπως την άφησες (στην παλιά συσκευή iOS που πώλησες)... Όταν προφανώς θα θες να κάνεις αναβάθμιση τηλεφώνου, με τις iOS συσκευές βγάζεις κέρδος μεταπώλησης περί τα 60% (ίσως και παραπάνω!!!) του ποσού που έδωσες - στις Android, απλά τις δίνεις στο... ανηψάκι σου, να τις κάνει... φρίσμπι, γιατί ΔΕΝ πιάνουν μία όταν μετά από κάνα 2άρι χρόνια θες να τις μεταπωλήσεις... Και τέλος, όσο αφορά τις "ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ" της Apple σχετικά με την παραμετροποίηση του λειτουργικού, πας απλά και κάνεις "Jail Brake" (δηλαδή ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΕΙΣ το λειτουργικό, βγάζεις τις δικλείδες ασφαλείας της Apple που τις έχει για να τρέχει "τούμπανο" το κινητό),... και ώ του θαύματος... γίνεται ΟΛΟΙΔΙΑ παραμετροποιήσιμο με τα Android κινητά - απλά... χάνεις κάμποσο απ' το ΤΕΛΕΙΟ balance του λειτουργικού, δηλαδή ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Android, ενδέχεται να 'χεις "κρασαρίσματα", κάνα Safe Mode κτλ., ανάλογα με το ΠΟΣΟ το "έσκισες" το λειτουργικό (σε παραμετροποιήσεις, tweaks κτλ)... Πάντως εγώ, που το 'χω κάνει (όπως πολλοί εδώ) ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικό εμφανισιακά το 4άρι μου και του 'χω περάσει μερικά πολύ χρήσιμα tweaks (ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ 'ΧΕI DEFAULT η iOS7!)..., πρέπει να 'χω μετρήσει 4-5 Safe Modes απ' τον Μάρτη ως σήμερα, μόνο!
Αυτά...
Εγώ που 'χα ΚΑΙ τα δύο λειτουργικά, που στην δουλειά μου έχουμε ΑΠ' ΟΛΕΣ τις συσκευές, Android & iOS... ακόμα και να μου χάριζαν πχ. ένα Nexus 10, θα το μεταπωλούσα στο δευτερόλεπτο! Το ίδιο κι αν είχα ένα Samsung GS4 κτλ. Θα το 'δινα και θα ...έδινα λίγα παραπάνω, να πάρω το iPhone 5s.
Γενικά, σκεφτείτε το. Ναι, φυσικά και πληρώνεις ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (το brand name), αγοράζοντας ένα Apple προϊόν.
Αλλά το ίδιο ισχύει και με τα ...αυτοκίνητα! Φυσικά και ένα "ΚΙΑ" αμάξι είναι πολύ καλό, αλλά σόρρυ, δεν "φτουράει" σε μια ΑSTON MARTIN ή μια ΠΟΡΣΕ, πώς να το κάνουμε δηλαδή!
Έτσι και με τα iOS vs Android... Τα πρώτα είναι ΠΟΡΣΕ κινητά, τα δεύτερα είναι φοβερά/καλά... "ΚΙΑ Motors", λυπάμαι.
Τελευταία επεξεργασία από: lupushegemonia, 16/09/2013 - 14:51