Καλά τα λέτε παιδιά, συμφωνώ απόλυτα: όντως ωραία όλα τα features αλλά αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι νέες τεχνολογίες στις μπαταρίες, αυτές είναι ίδιες εδώ και 10 χρόνια σχεδόν. Αλλά εδώ υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα, κλασικό Apple, δηλαδή κάτι που σου στερεί ξαφνικά και εντελώς ανεξήγητα... (σημείωση: τα παρακάτω που αφορούν στο iPhone 5 και μετά (και όχι στο iOS 7):
1) Ας πούμε ότι το LTE δεν το χρησιμοποιούμε καν, πέρα από το ότι δεν πιάνει ποτέ σε εσωτερικούς χώρους, έχοντας το ανοιχτό για δέκα λεπτάκια βλέπεις την μπαταρία να πέφτει κατακόρυφα (έχω παρατηρήσει -10% μπαταρία σε 20 λεπτά της ώρας!), την ίδια ώρα που η πλάτη του κινητού ζεσταίνεται αισθητά. Βέβαια, τα 69 (!) Mbit που έχω πιάσει στο speedtest είναι πολύ εντυπωσιακά αλλά και -μεταξύ μας- μάλλον άχρηστα. Αυτές τις 10 ώρες σερφάρισμα LTE που ανακοινώνουν πραγματικά δεν ξέρω που τις βρήκαν. Ίσως εννοεί ότι αν το έχεις 10 ώρες να φορτίζει από κάποια γεννήτρια με πετρέλαιο, τα καύσιμα διαρκούν 10 ώρες; :-P
2) Φοβερή παράλειψη που δεν υπάρχει δυνατότητα 2G. Εξηγώ: Το 2G/Εdge είναι υπεραρκετό για να ανταλλάζει κανείς iMessages ή απλά e-mail κειμένου, ενώ ταυτόχρονα πολύ οικονομικό σε μπαταρία. Όσο είχα το 4S, είχα μόνιμα ανοιχτό το wifi (ώστε να έχω σύνδεση σε σπίτι / γραφείο που είμαι τις πειρισσότερες ώρες) και επίσης το 2G ώστε να λαμβάνω mail & μηνύματα όσο δεν είμαι. Αν χρειαζόμουν πιο γρήγορο internet απλά άνοιγα τότε (και μόνο τότε) το 3G.
3) Παράλληλα, αν δεν βρίσκεσαι σε περιοχή με καλό σήμα, ούτε καν το 3G δεν είναι αξιόπιστο. Όλως τυχαίως (; ) προσωπικά δεν έχω καλό σήμα ούτε στο σπίτι μου ούτε στη δουλειά μου. Το κινητό λοιπόν, προσπαθεί να παραμείνει συνδεμένο στο 3G με 1-2 μπάρες σήμα συνεχώς, προφανώς καταναλώνοντας περισσότερη μπαταρία από το αν ήταν μόνιμα στο 2G με ευκολία (4-5 μπάρες). (Ας μη μιλήσουμε και για την ακτινοβολία που μας ψήνει εγκεφαλικά κύτταρα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.)
Με άλλα λόγια: με τις ρυθμίσεις που είχα βρει (και με βόλευαν), στο 4S είχα μπαταρία 1,5-2 ημερών παρότι η μπαταρία του ήταν σχεδόν 2 ετών (και προφανώς πεσμένη σε απόδοση). Με το 5 που πήρα πριν από 2 εβδομάδες (και έχει "φρέσκια" μπαταρία) βγάζω μια ημέρα πλέον. Και όλα αυτά γιατί λείπει ένα software διακοπτάκι...
Τελευταία επεξεργασία από: dj_aris, 20/09/2013 - 09:01.