Εάν έχεις iMac/Macbook ναι ίσως να μην χρειάζεσαι μεγαλύτερο iPad για το σπίτι.
Εάν όμως έχεις PC στο σπίτι τότε ένα μεγαλύτερο iPad να ήταν πολύ καλύτερο (cpu,ram,vga,battery life, more advanced OS)
Στο μέλλον δεν νομίζω να περιορίζονται τα προγράμματα σε downgraded versions.
Ένα μεγαλύτερο iPad έτσι όπως το φαντάζεσαι θα έχει πολύ μεγάλη κατανάλωση. Θέλει αρκετά μεγάλη μνήμη για να τρέξει desktop εφαρμογές και φυσικά μεγαλύτερο επεξεργαστή.
Χρησιμοποιώ ας πούμε το Photoshop CC γιατί μετατραπώ τις φωτογραφίες μου σε 3D side by side και με βολεύουν τα 3D features που έχει. Χρειάζομαι να διαβάζω από μεγάλο εξωτερικό δίσκο που έχω τις φωτογραφίες μου. Επειδή ασχολούμαι και με επεξεργασία εικόνας χρειάζομαι και καλή κάρτα γραφικών. Και αυτό είναι μόνο για επεξεργασία εικόνας. Επίσης δύσκολο είναι να κανείς επεξεργασία εικόνας με τα δάχτυλα και αυτό γιατί δεν υπάρχει κερσορας στην οθόνη. Έχω το Photoshop στο iPad και όταν θέλω να επιλέξω πολύ προσεχτικά κάποιο αντικείμενο στην εικόνα μου είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο.
εδώ είμαι επαγγελματίας φωτογράφος αλλά ακόμα και εγώ χρειάζομαι να κάνω focus stacking η blending στις εικόνες μου, και εγώ τραβάω 1000 φωτογραφίες και φτιάχνω timelapse videos πράγμα που χρειάζεται να έχεις τα ίδια exposure settings σε 1000 φωτογραφίες. Πρέπει επίσης να μπορώ να συνδέσω την κάμερα μου απευθείας πάνω στο PC και αν γίνεται να την ελέγχω και από εκεί. Αν θέλετε μπορείτε να δείτε την δουλειά μου εδώ:
http://kmphotography.eu
Πραγματικά δεν νομίζω να υπάρξει iPad που να μπορεί να καλύψει τέτοιες ανάγκες αλλά ακόμα και να υπάρξει, θα είναι πολύ ακριβό και πάλι θα πέφτουμε στο δίλημμα του γιατί να πάρω το iPad και να μην πάρω MacBook;
Τελευταία επεξεργασία από: Kmphotographer, 05/10/2013 - 16:14.