παιδια, σκεφτειτε το λιγάκι πριν ξεκινησετε (γενικα, οχι μονο για τα αιπαντ) αγορα απο εξω.
πρεπει να το δειτε λογικα το πραγμα. απο που θα πατε να αγορασετε; θα πρεπει να δειτε αναλογια νομισματος, εθνικου εισοδηματος κτλ.
πχ. αν πατε να παρετε κινητο 'η αιπαντ απο την ιταλια 'η πορτογαλια 'η ισπανια, λιγο πολυ θα πληρωσετε τα ιδια με ελλαδα. αν πατε απο αγγλια, ισως και να πληρωσετε περισσοτερο καμια φορα, αφου η λιρα ειναι πιο ισχυρο νομισμα απο το ευρω. οσοι βρισκουν φθηνοτερα απο αγγλια, ειναι γιατι αγοραζουν απο 'σκρουτζομαγαζα' αγγλικα. σας το λεω γιατι η κουμπαρα μου και κολλητη, ζει 5-6 χρονια στο λονδινο και εχω παει κι εγω εκει. 'φαρμακειο' ειναι η αγορα προιοντων στην αγγλια - οταν μαλιστα η ανεργια εκει καλπαζει με ταχυτατους ρυθμους (και λεμε για ανεργια εδω εμεις. εκει να πατε να δειτε ποσα εκατομμυρια ανεργοι ειναι).
εαν εκανα αγορα, δειτε το και στο ιμπει, θα εκανα απο κεντροβορεια ευρωπη. η γερμανια τα εχει πολυ φθηνοτερα. η ελβετια το ιδιο.
ο αντρας μου που αγοραζει απο ιμπει, αγοραζει ειτε απο ασια και αυστραλια, ειτε απο κεντροβορεια ευρωπη - σπανια απο αγγλια, ποτε απο ηπα, ποτε απο 'μια απ τα ιδια' χωρες σαν την ελλαδα (ιταλια κτλ που ανεφερα).
εμεις, ο αντρας μου δηλαδη, μαλλον θα παρουμε το αιρ με 4g. αναμενουμε με υπομονη, να βρει καποιο απο γερμανια κτλ.
οταν το παρουμε, θα γραψω εντυπωσεις.
εχω γραψει πιο πανω διπλα στις Ελληνικες τις αντιστοιχες Αγγλικες.
Επειδη θα βρισκομαι στο Λονδινο τα Χριστουγεννα προβληματιστηκα μηπως αν θα ηταν συμφερουσα μια αγορα απο εκει. Οι τιμες διαφοροποιουνται σε ευρος 40-50€. Προσωπικα λογω μειωμενου ΦΠΑ μου στοιχιζει τουλαχιστον 50€ λιγοτερο απο την επισημη τιμη. Συν την ωφελεια του οτι μπορω να το κοψω σε τιμολογιο.
Πλεον δεν εχω κανενα ενδοιασμο. Με συμφερει ασυζητητι να το παρω απο Ελλαδα !!!