Φίλε αν δεν καταλαβαίνεις ότι το iPHONE είναι πάνω από όλα και κινητό ΤΗΛΕΦΩΝΟ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά που δεν το καταλαβαίνεις. Αλλιώς πούλα το και πάρε το τελευταίο iPod, εφόσον τα θέματα: σήμα παντού, συνομιλία, να μην χάνεις κλήσεις, δεν σε αγγίζουν και τα θεωρείς χαμηλής σημασίας.
Όσο αφορά εμένα, πιστεύω ότι είμαι από τους λίγους που πραγματικά χρησιμοποιούν στο φουλ το iPhone, αφού εκτός από τηλέφωνο, που πρέπει να είναι ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ, για να κάνω και να δέχομαι τις κλήσεις μου φυσικά, το χρησιμοποιώ και σαν GPS στο αυτοκίνητο, έχω αποθηκεύσει και τα αγαπημένα μου τραγούδια και άλμπουμ μουσικής και όχι μόνο και τα ακούω στο αυτοκίνητο μέσω A2DP (αν ξέρεις τι είναι), φυσικά χρησιμοποιώ πολύ καλό bluetooth hands free (jawbone, και έχω και ένα Plantronics, αν γνωρίζεις τα brands) για τις κλήσεις μου, και φυσικά όπου υπάρχει wifi το χρησιμοποιώ για λόγους διασκέδασης ή δουλειάς (π.χ. gazzetta.gr, αθηνόραμα, FB, Google+, Shazam, LinkedIn, Talpatalk, φωτογραφική μηχανή και δεκάδες άλλα....) αλλά και για λόγους ανάγκης (π.χ. εύρεση φαρμακείων, google/wiki search για ένα θέμα, internet banking, κτλ.), ή ακόμη και για εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας (Viber, WhatsApp, Skype, κτλ.).
Τώρα αν εσύ και άλλοι εδώ μέσα ακόμη θεωρείτε ότι επειδή ζητάω να έχω και ΣΗΜΑ και να μην χάνω τις κλήσεις μου δεν θα έπρεπε να έχω Smartphone και να κάνω και όλα τα παραπάνω, αλλά απλό τηλέφωνο, τι να πω, μάλλον μιλάμε άλλη γλώσσα και δεν καταλαβαινόμαστε εδώ μέσα.
Για να στο κάνω πιο απλό και να το καταλάβεις: Όταν πληρώνω, όπως λες, 800 ευρώ, θέλω να τα έχω ΟΛΑ αυτά!!! Και να έχω την δυνατότητα για όλα όσα περιγράφω παραπάνω αλλά ρε φίλε να έχουμε και ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ για την ΕΛΛΑΔΑ που μένουμε και ζούμε αυτή τη στιγμή! Εγώ δεν μένω ούτε Λονδίνο, ούτε Νέα Υόρκη, εδώ έχουμε κυρίως GSM σήμα παντού για κλήσεις, είτε μας αρέσει είτε όχι, αλλιώς μεταναστεύστε για να έχετε παντού 3G/4G, τι να πω. Ή αγοράστε iPod, αφού δεν σας ενδιαφέρει το θέμα των κλήσεων και το θεωρείτε δευτερεύον + ένα άλλο κινητό που θα μπορεί να είναι και ΤΗΛΕΦΩΝΟ.