Αυτο ισχυει μονο οταν θα εχουμε το ιδιο συνολο πωλησεων. Με ενα φτηνο ανταγωνιστικο iphone θα ειχε την δυνατοτητα να φερει παρα πολλους χρηστες απο windows & android. Ακομα και εγω που ειμαι apple fan στους φιλους μου λεω να παρουν το lumia 920 ή το lg g2. Γιατι; Δεν υπαρχει αξιολογη προταση της apple με αντιστοιχα λεφτα. Φυσικα μια εταιρια την συμφερει να μπορει να αποκομιζει το μεγιστο περιθωριο κερδους με ελαχιστες συσκευες, ελα ομως που η apple εχει το καλυτερο οικοσυστημα και δεν διαθετει μια entry level αξιολογη ανταγωνιστικη συσκευη ωστε να το εκμεταλλευτεί. Αντιθετα στο ipad με σωστες τιμολογησεις φαινεται οτι καλα κραταει το μονοπωλειο που εχει. Σε κατι τοσο βασικο οσο ειναι το τηλεφωνο ειναι δυνατον να μην εχει μια ανταγωνιστικη συσκευη σε λιγοτερα χρηματα; Με δυο καινουργιες συσκευες καταφερε να πουλησει 51 εκατομμυρια, οταν περισυ με μια ειχε πουλησει 47 εκατ. Σπουδαια αυξηση πωλησεων.
Δεν τήν νοιάζει να έχει entry level συσκευές. Και εγώ θα το ήθελα, αλλά δεν αποφασίζω εγώ.
Η Apple έχει πλασαριστεί στο high-end κομμμάτι της αγοράς, παίρνει την πλειοψηφία των κερδών *ολόκληρης* της αγοράς smartphone με μικρό ποσοστό αγοράς (άρα είναι υγιής από οικονομικής απόψεως σαν εταιρεία), ενώ η φιλοσοφία της είναι "κατασκευάζουμε αυτό που θεωρούμε καλύτερο και δεν υποβιβάζει την εμπειρία χρήσης, όσο και αν κοστίζει". Θυμάσαι εξάλλου την ατάκα του Jobs, "we don't ship junk".
Τό ότι θα είχε περισσότερες πωλήσεις με ένα entry level τηλέφωνο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είχε και περισσότερα κέρδη.
Άλλη μια συσκευή σημαίνει επιπλέον κόστη R&D, άλλες γραμμές παραγωγής και άλλοι suppliers, έξτρα overhead για τον έλεγχο και τον συντονισμό όλων αυτών, κτλ., και μάλιστα για μια συσκευή με αισθητά πολύ μικρότερα περιθώρια κέρδους.
Είσαι σίγουρος ότι αξίζει τον κόπο?