Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 2 ψήφοι

Απέτυχε τελικά το iPhone 5C;

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
146 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#91   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 28/01/2014 - 19:40

Διαβάζω ότι το 5c ήταν τελικά αποτυχία γιατί δεν πούλησε όσο υπολόγιζε η Apple.

Είχε άραγε ανακοινώσει πόσα ήθελε να πουλήσει και πόσα πούλησε τελικά? Δε νομίζω...

Επίσης ότι ΕΠΡΕΠΕ να το βγάλει γιατί δεν μπορούσε λέει να έχει δύο τηλέφωνα από τα ίδια υλικά ταυτόχρονα.

Τόσα χρόνια δηλαδή που είχε έπαθε τίποτα? Ταυτόχρονα κυκλοφορούσαν το 3G με το 3GS και ταυτόχρονα το 4 με το 4S. Μια χαρά πωλήσεις έκαναν.

Για την τιμή δεν έχω να προσθέσω τίποτα πέρα από αυτά που λέει ο Πάνος.

Το 5c δεν ήταν ΠΟΤΕ ένα φθηνό iPhone. Ήταν στην ουσία ένα iPhone 5 lift. Το αν σε κάποιων την αισθητική δεν άρεσε το πλαστικό αυτό είναι άλλο θέμα.

Η Apple δεν είπε ποτέ ότι το 5c θα είναι φθηνό ΟΥΤΕ ότι τα 5 και το 5S είναι ακριβά λόγω του εξωτερικού αλουμινίου.

Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα κατακρίνουν την τιμή του 5c τότε θα κατέκριναν τον "ξεπεσμό" της Apple και την εγκατάλειψη των premium συσκευών.

Σκεφτείτε και το άλλο. Ας πούμε ότι έβαζε το 5c 300 ευρώ που ζητάτε πολλοί. ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα ακύρωνε κάθε αξία του εσωτερικού hardware της συσκευής και θα έτριβε στη μούρη όλων μας ότι πληρώνουμε λεφτά μόνο για το εξωτερικό σασί.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#92   Antiresias

Antiresias

iPH Member

• 215 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:Jimgreek

Δημοσίευση 29/01/2014 - 00:43

Είχε άραγε ανακοινώσει πόσα ήθελε να πουλήσει και πόσα πούλησε τελικά? Δε νομίζω...

Επίσης ότι ΕΠΡΕΠΕ να το βγάλει γιατί δεν μπορούσε λέει να έχει δύο τηλέφωνα από τα ίδια υλικά ταυτόχρονα.

Τόσα χρόνια δηλαδή που είχε έπαθε τίποτα? Ταυτόχρονα κυκλοφορούσαν το 3G με το 3GS και ταυτόχρονα το 4 με το 4S. Μια χαρά πωλήσεις έκαναν.

Για την τιμή δεν έχω να προσθέσω τίποτα πέρα από αυτά που λέει ο Πάνος.

Το 5c δεν ήταν ΠΟΤΕ ένα φθηνό iPhone. Ήταν στην ουσία ένα iPhone 5 lift. Το αν σε κάποιων την αισθητική δεν άρεσε το πλαστικό αυτό είναι άλλο θέμα.

Η Apple δεν είπε ποτέ ότι το 5c θα είναι φθηνό ΟΥΤΕ ότι τα 5 και το 5S είναι ακριβά λόγω του εξωτερικού αλουμινίου.

Αλλά οι ίδιοι άνθρωποι που τώρα κατακρίνουν την τιμή του 5c τότε θα κατέκριναν τον "ξεπεσμό" της Apple και την εγκατάλειψη των premium συσκευών.

Σκεφτείτε και το άλλο. Ας πούμε ότι έβαζε το 5c 300 ευρώ που ζητάτε πολλοί. ΑΥΤΟΜΑΤΑ θα ακύρωνε κάθε αξία του εσωτερικού hardware της συσκευής και θα έτριβε στη μούρη όλων μας ότι πληρώνουμε λεφτά μόνο για το εξωτερικό σασί.

Θα ήσουν άραγε τόσο δύσπιστος οσο εισαι τώρα αν ο Cook έλεγε πως το 5c παει όπως το υπολογίσαμε. Κοίταξε να δεις, η apple ποτέ δεν πρόκειται να βγει και να πει πως κάποια συσκευή της ήταν αποτυχία. Δεν υπάρχει περίπτωση αλλα έμμεσος πλην σαφώς με έμμεσο τροπο το παραδέχετε απο μόνη της χωρίς να χρειάζεται να το πει κάποιος. Ποτέ στην ιστορια του iPhone δεν έφυγε απο την γραμμή παραγωγής της μέσα σε ενα χρόνο συσκευή όπως έγινε με iPhone 5. Μην μου πείτε για τις πωλήσεις που έκανε το 5 γιατί αυτό απο μόνο του δεν θεωρείται επιτυχία. Όλα τα μοντέλα τουλάχιστον κατασκευάζονταν και για δεύτερο χρόνο και αυτό δεν έγινε με το 5. Αν κάτι ανάλογο γίνει και με το 5c, κάτι που όπως φαίνεται είναι πολύ πιθανό, τότε θα είναι και πάλι μια απόδειξη της αποτυχίας ενός ακόμα μοντέλου...τουλάχιστον έτσι πιστεύω εγώ.
Όσον αφορά για την τιμή εγώ προσωπικά πιστεύω πως πρόκειται για μια λοξα της apple που δεν θέλει να απαξιώνει τουλάχιστον τιμολογιακά της τιμές των συσκευών της. Δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς η τιμές που παίζουν στις συσκευές (τουλάχιστον για τα κινητά της) που κάθε μοντέλο είναι και ενα καινούργιο "gate" και μερικά μοντέλα είναι 2 χρόνια στην κυκλοφορία και πανε για τρίτο -με τιμές εξωφρενικές παρακαλώ. Κανείς δεν περίμενε πως το πλαστικό iPhone 5-c θα στοίχιζε όσο και αλουμινένιο κακά τα ψέματα. Στην συγκεκριμένη συσκευή το μόνο "premium" είναι η τιμή, δε λέω ποιοτικό το πλαστικό αλλα όχι "premium".
Εγώ πάντως ψωνίζω apple όχι γιατί τα θεωρώ premium-εξαιρετικά προϊόντα αλλα γιατι ορισμένα πράγματα είναι λίγο καλύτερα απο κάποια αλλα όπως πχ το θέμα η ενοποίηση-συνεργασία που έχουν μεταξύ τους οι συσκευές.

#93   eNeRGy

eNeRGy

iPH Member

• 336 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 10:03

Το απουλητο στοκ δηλωνει το ποσα θα ηθελε να ειχε πουλησει...

http://www.digitimes...40305PD216.html

Με την αγορα της κινας να εχει ανοιξει (που οπως εχω ξαναπει, ποτε δεν ηταν κλειστη, παντα εκει ηταν τα iphone) το στοκ δεν πεφτει αρα, αρχιζε να νομιζεις διαφορετικα σιγα σιγα...

Τομ Σεπτεμβρη βεβαια, θα κοψει τα 4s και θα σου πουλησει "premium" συσκευη με hardware 3ετιας (5c) σε χαμηλωτερη τιμη σαν 3η εναλακτικη απο το 6 και 5s... ετσι θα φυγει η λασπη και κανεις στο coupertino δεν θα αναφερει ποτε τιποτα για αποτυχια...

Γενικα σε τετοια θεματα η apple ειναι μανουλα να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο της... το ιδιο που πρεπει να φτανει απο ακρη σ'ακρη... και του χρονου δεν θα πρεπει... αν με πιανετε...

#94   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα
  • GameCenter:YNWA

Δημοσίευση 08/03/2014 - 10:25

και θα σου πουλησει "premium" συσκευη με hardware 3ετιας (5c) σε χαμηλωτερη τιμη σαν 3η εναλακτικη απο το 6 και 5s... 

2ετιας

You'll Never Walk Alone

#95   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2.334 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad Air
  • GameCenter:ntnskrds

Δημοσίευση 08/03/2014 - 10:48

Το απουλητο στοκ δηλωνει το ποσα θα ηθελε να ειχε πουλησει...

http://www.digitimes...40305PD216.html

Με την αγορα της κινας να εχει ανοιξει (που οπως εχω ξαναπει, ποτε δεν ηταν κλειστη, παντα εκει ηταν τα iphone) το στοκ δεν πεφτει αρα, αρχιζε να νομιζεις διαφορετικα σιγα σιγα...

Τομ Σεπτεμβρη βεβαια, θα κοψει τα 4s και θα σου πουλησει "premium" συσκευη με hardware 3ετιας (5c) σε χαμηλωτερη τιμη σαν 3η εναλακτικη απο το 6 και 5s... ετσι θα φυγει η λασπη και κανεις στο coupertino δεν θα αναφερει ποτε τιποτα για αποτυχια...

Γενικα σε τετοια θεματα η apple ειναι μανουλα να κρυβεται πισω απο το δαχτυλο της... το ιδιο που πρεπει να φτανει απο ακρη σ'ακρη... και του χρονου δεν θα πρεπει... αν με πιανετε...

Δεν σε πιανω ... Κατσε να παρω κατι ληγμενα που εχω και ξαναδοκιμαζω ...  :P

#96   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:06

Δεν σε πιανω ... Κατσε να παρω κατι ληγμενα που εχω και ξαναδοκιμαζω ...  :P

Παρε εσύ πρωτα κανα ληγμενο iPhone (5c) σε τιμή φρέσκου, μπας και στρωσουν οι πωλησεις, και ξαναδοκιμασε... :D

You'll Never Walk Alone

#97   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2.334 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:15

Παρε εσύ πρωτα κανα ληγμενο iPhone (5c) σε τιμή φρέσκου, μπας και στρωσουν οι πωλησεις, και ξαναδοκιμασε... :D

Καταλαβαινεις οτι εσυ και η Apple μπορει να μην εχετε την ιδια μετρικη για το τι ειναι αποτυχια και τι οχι ?? Βαζω στοιχημα οτι την Apple δεν την ενδιαφερει ποσα πουλησε αλλα ποσα εβγαλε. Και ειναι γνωστο οτι τα 5c εχουνε μεγαλυτερο περιθωριο κερδους απο οτι τα 5αρια.   

Ειναι απλο... Αν την ενοιαζε μονο το ποσα πουλησε θα τα εδινε τζαμπα και θα πλυμμυριζε τον κοσμο.  

Δεν την νοιαζει αυτο ομως ....

#98   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:18

Καταλαβαινεις οτι εσυ και η Apple μπορει να μην εχετε την ιδια μετρικη για το τι ειναι αποτυχια και τι οχι ?? Βαζω στοιχημα οτι την Apple δεν την ενδιαφερει ποσα πουλησε αλλα ποσα εβγαλε. Και ειναι γνωστο οτι τα 5c εχουνε μεγαλυτερο περιθωριο κερδους απο οτι τα 5αρια.   

Ειναι απλο... Αν την ενοιαζε μονο το ποσα πουλησε θα τα εδινε τζαμπα και θα πλυμμυριζε τον κοσμο.  

Δεν την νοιαζει αυτο ομως ....

Εξ ορισμου η apple εχει το αλαθητο.

Και μετα προσαρμοζουμε την εκαστοτε απαντηση.

Δηλαδη να απετυχε η apple σε μια επιλογη της δε παιζει ποτε ε;

Χμμ...

You'll Never Walk Alone

#99   ntnskrds

ntnskrds

iPH Elite Poster

• 2.334 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:20

Εξ ορισμου η apple εχει το αλαθητο.

Και μετα προσαρμοζουμε την εκαστοτε απαντηση.

Δηλαδη να απετυχε η apple σε μια επιλογη της δε παιζει ποτε ε;

Χμμ...

Δεν εχει το αλαθητο αλλα δεν εχει κανει λαθος στην συγκεκριμενη περιπτωση. Ασε τα σλογκαν 

#100   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:21

Δε προκειται να συμφωνησουμε λοιπον. Καλημερα! :)

You'll Never Walk Alone

#101   stevobmw

stevobmw

iPH Hero

• 5.082 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:47

Μειονοντας την παραγωγη του,παραδεχεται οτι δεν πετυχε τα αναμενομενα....ναι nxbass υπολογιζαν οτι θα πουλησουν καποια εκατομμυρια συσκευες....ειδαν ομως οτι του εναντιον...οτι εφαγε πακετο.....και ναι δεν θα βγει ποτε να πει..ε ενταξει δεν πουλησε και θα το κοψουμε...σιγα σιγα το κανει με δικο της τροπο...μειωση παραγωγης....και προωθει το 5s...για να ξεχαστει το πλαστικο....
Και το προβλημα δεν ειναι στο υλικο του.αλλα οταν εχεις συνηθισει σε καποια καλα υλικα πιο ποιοτικα ε δεν γυρνας σε πλαστικο.
Και ποσο μαλλον εναν σκασμο λεφτα.
Και φανηκε οτι απετυχε γιατι δεν εβγαλε αντιστοιχο ipad air c....mini c.....
Καλα να παθει δεν τους λυπαμαι λεφτα εχουν...
iPhoneHellas Quality Test Labs (IHQTL)

#102   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2.579 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:50

Μειονοντας την παραγωγη του,παραδεχεται οτι δεν πετυχε τα αναμενομενα....ναι nxbass υπολογιζαν οτι θα πουλησουν καποια εκατομμυρια συσκευες....ειδαν ομως οτι του εναντιον...οτι εφαγε πακετο.....και ναι δεν θα βγει ποτε να πει..ε ενταξει δεν πουλησε και θα το κοψουμε...σιγα σιγα το κανει με δικο της τροπο...μειωση παραγωγης....και προωθει το 5s...για να ξεχαστει το πλαστικο....
Και το προβλημα δεν ειναι στο υλικο του.αλλα οταν εχεις συνηθισει σε καποια καλα υλικα πιο ποιοτικα ε δεν γυρνας σε πλαστικο.
Και ποσο μαλλον εναν σκασμο λεφτα.
Και φανηκε οτι απετυχε γιατι δεν εβγαλε αντιστοιχο ipad air c....mini c.....
Καλα να παθει δεν τους λυπαμαι λεφτα εχουν...

δεν ξερουμε αν πετυχε η οχι, πιστευω αν δεν ξαναβγαλει σειρα c αποτευχε, αν ξαναβγαλει πετυχε.  

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

#103   atari4

atari4

iPH Hero

• 5.327 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:52

δεν ξερουμε αν πετυχε η οχι, πιστευω αν δεν ξαναβγαλει σειρα c αποτευχε, αν ξαναβγαλει πετυχε.  

Η μπορει να ξαναβγαλει να για νομιζουμε οτι πετυχε.

You'll Never Walk Alone

#104   stevobmw

stevobmw

iPH Hero

• 5.082 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini Retina

Δημοσίευση 08/03/2014 - 11:53

Ρε φιλε valsami ποσα εχεις δει να κυκλοφορουν; Ελαχιστα.να εχω δει 3 στο δρομο...και φυσικα απετυχε....
iPhoneHellas Quality Test Labs (IHQTL)

#105   valsamis

valsamis

iPH Elite Poster

• 2.579 μηνύματα

Δημοσίευση 08/03/2014 - 12:00

Ρε φιλε valsami ποσα εχεις δει να κυκλοφορουν; Ελαχιστα.να εχω δει 3 στο δρομο...και φυσικα απετυχε....

και εγω 3-4 εχω δει στο μετρο, σου λεω δεν ξερουμε. θα δουμε αναλογα με την κινηση της αππλε απο εδω και περα

IOS Developer & Instructor    www.valsamis.me

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8