Αγορά NAS server
Δημοσίευση 12/04/2014 - 10:38
- Τις ταινίες, μουσική που κατεβάζω στο laptop να τις περνάω ασύρματα στον NAS
- Να παίρνει ασύρματο Backup
- Να μπορώ να streemαρω τις ταινίες, μουσική, φωτό μέσω dlna στην TV και στο iPad
Να σημειώσω οτι εχω cyta στα 8mbps και το θέμα μου είναι αν θα μπορω να στριμάρω τις ταινίες που ως επι το πλείστον εινα HD στην tv και στο ipad και αν θα παίζουν οι υπότιτλοι. Επίσης να σημειώσω οτι έχω και έναν media player LG DP
Εχω δει αυτο απο πλαίσιο http://www.plaisio.g...0L-DNS-320L.htm
Θα ήθελα τη γνώμη σας και επίσης αν έχετε να προτείνετε κάτι σε αυτά τα λεφτά περίπου
Ad
Δημοσίευση 15/04/2014 - 16:42
σου έχω φτηνότερη λύση...
wd mycloud... κάνει ότι ζητάς και τα 3ΤB έχουν κάπου 150 ευρώ και είναι επεκτάσιμα με USB 3.0. Χρησιμοποιεί δίσκο RED WD και τρέχει πάνω σε linux πλατφόρμα με apache.
Ότι αφορά το streaming. Θα κάνεις την παρακάτω συνδεσμολογία. Router -> splitter 10/100/1000 και πάνω σε αυτό θα βάλεις τηλεόραση και NAS για να έχεις μετάδοση με 100MB/sec. Αν τα βάλεις πάνω στο ρούτερ που λογικά θα είναι 10/100 θα έχεις 10MB/sec μετάδοση και πιθανά να έχεις lag.
Ότι αφορά το WiFi έχε στο μυαλό σου ότι, ότι και αν κάνεις από το pc σου στο NAS μέσω WiFi έχει bottle neck και η ταχύτητα αντέ να φτάνει τα 2MB/sec. Με καλώδιο πας έως και 12MB/sec
http://www.wdc.com/e...ts.aspx?id=1140
το έχω στήσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 3TB + ένα ακόμα 3TB πάνω σε αυτόν με usb3 που τον βλέπεις ως 2ο δικτυακό.
Τελευταία επεξεργασία από: linuxfighter, 15/04/2014 - 16:44
Δημοσίευση 15/04/2014 - 22:36
Δημοσίευση 15/04/2014 - 22:59
Με dlna εγώ βλέπω κανονικά υπότιτλους.
Αν τους υποστηρίζει η τηλεόραση δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Δημοσίευση 15/04/2014 - 23:46
Streaming στην tv ταινίες HD 1080 χωρίς πρόβλημα? Το Streaming στο iPad? Όσο για του υπότιτλους έχω την εντύπωση οτι με dlna δεν μπορείς να δεις εξωτερικούς υπότιτλους.σου έχω φτηνότερη λύση...
wd mycloud... κάνει ότι ζητάς και τα 3ΤB έχουν κάπου 150 ευρώ και είναι επεκτάσιμα με USB 3.0. Χρησιμοποιεί δίσκο RED WD και τρέχει πάνω σε linux πλατφόρμα με apache.
Ότι αφορά το streaming. Θα κάνεις την παρακάτω συνδεσμολογία. Router -> splitter 10/100/1000 και πάνω σε αυτό θα βάλεις τηλεόραση και NAS για να έχεις μετάδοση με 100MB/sec. Αν τα βάλεις πάνω στο ρούτερ που λογικά θα είναι 10/100 θα έχεις 10MB/sec μετάδοση και πιθανά να έχεις lag.
Ότι αφορά το WiFi έχε στο μυαλό σου ότι, ότι και αν κάνεις από το pc σου στο NAS μέσω WiFi έχει bottle neck και η ταχύτητα αντέ να φτάνει τα 2MB/sec. Με καλώδιο πας έως και 12MB/sec
http://www.wdc.com/e...ts.aspx?id=1140
το έχω στήσει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. 3TB + ένα ακόμα 3TB πάνω σε αυτόν με usb3 που τον βλέπεις ως 2ο δικτυακό.
Δημοσίευση 15/04/2014 - 23:49
Δημοσίευση 15/04/2014 - 23:53
Το dlna της samsung δεν εχει κανενα θεμα με εξωτερικους υποτιτλους. Μια χαρα δουλευει
Δημοσίευση 16/04/2014 - 00:08
Το θέμα μου είναι οτι θα ήθελα ασύρματο streaming γιατί υπάρχουν 2 tv, μία στο σαλόνι μια στην κρεβατοκάμαραΜε 10/100/1000 splitter streamaro 3d ταινια χωρις προβλημα. Για το ipad δε γνωριζω αλλα μεσω wifi θα εχεις μεταδωση 2-3mb/sec (οτι κ αν κανεις) οπως θα εχεις θεμα.
Το dlna της samsung δεν εχει κανενα θεμα με εξωτερικους υποτιτλους. Μια χαρα δουλευει
Δημοσίευση 16/04/2014 - 00:12
θα σε στεναχωρήσω αλλά με το wifi δυστυχώς ότι και να επιλέξεις από θέμα NAS θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα λόγο τεχνολογίας 802.11
http://en.wikipedia....iki/IEEE_802.11
Σε περιορίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το ασύρματο. Δεν είναι θέμα NAS
Δημοσίευση 16/04/2014 - 00:35
Εγώ προσωπικά πάντως με το μαμά ρούτερ του ΟΤΕ και αυτόν τον NAS δίσκο κάνω κανονικότατα και απροβλημάτιστα stream ασύρματα στην Samsung F8000.
Και μιλάμε για ταινίες 20 και 30 GB με τρομακτικές αναλύσεις (HDManiacs από MyTog για όσους ξέρουν). Απλά ίσως κάνει 1-2 λεπτά να την φορτώσει.
Κατά τα άλλα κανένα σπάσιμο.
Δημοσίευση 16/04/2014 - 09:18
Καταρρίπτεις αυτά που γνωρίζω περί δικτύων χαχα. Αφού σου συμβαίνει δε μπορώ να πω τπτ ίσως το buffer που κάνει στην αρχή να καλύπτει το όποιο lag. Γιατί με 2 λεπτά buffer σε /n router θα σου έχει κάνει αρκετά MB cache.
Είναι μαθηματικά. Αν μια ταινία διαρκεί πχ 90 λεπτά θα πρέπει το router με wifi να σου μεταδώσει 20GB σε 90 λεπτά. Τεχνολογικά αυτό είναι αδύνατο με τις ταχύτητες των wifi. Οπότε ίσως χρησιμοποιεί κάποια άλλη τεχνική.
το wdmycloud χρησιμοποιεί Linux οπότε μπορείς να φορτώσεις οτιδήποτε θέλεις. Έχεις full access με ssh. Αλλά με προσοχή δε σε καλύπτει η εγγύηση σε ότι αφορά το λογισμικό.
Τελευταία επεξεργασία από: linuxfighter, 16/04/2014 - 09:19
Δημοσίευση 16/04/2014 - 20:12
Εχω εγκαταστησει σε αυτο επισης και το trasmission για να κατεβαζω ταινιες το οποιο χρησιμοποιω απο ολες τις συσκευες μου μεσω του Web Interface του. Επισης εχω εγκαταστησει και ενα FTP σερβερ για να μπορω να εχω προσβαση στα αρχεια μου.
Ολα τα συγχρονα ρουτερ εχουν πανω intergraded ddns υπηρεσια που επιτρεπει να γινουν ολα τα παραπανω μεσω ιντερνετ. Για παραδειγμα ειμαι στην δουλεια και βρισκω μια ταινια που θελω να κατεβασω. Ανοιγω το λινκ που εχω θεσει στο ddns πχ mylink.dlinkddns.com:9091 και βλεπω το transmission οπου μπορω να προσθεσω το τορρεντ.
Με το addon watchdog του XBMC θα κανει αυτοματα update την Library μολις διαβασει την καινουρια ταινια. Ετσι γυριζοντας σπιτι μονο υποτιτλους κατεβαζω και βλεπω.
Οταν θελω να κανω stream στο ipad, εχω εγκαταστησει XBMC και εκει. Απο τα sources εχω προσθεσει το ddns link πχ sftp://mylink.dlinkddns.com:22 και μπαινει στον δισκο μου με τις ταινιες χρησιμοποιοντας ssh. Ετσι εχω φτιαχει και εκει την library μου και streamαρω. Το καλο ειναι οτι ολο αυτο γινεται μεσω ιντερνετ και εχω πληρη προσβαση απο παντου!
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3
0 μέλη, 3 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες