Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 12 ψήφοι

iOS 8: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το νέο λειτουργικό

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
3041 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#2341   daskalakispavlos

daskalakispavlos

iPH Elite Poster

• 3.427 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 2G
  • GameCenter:daskalakisp

Δημοσίευση 26/09/2014 - 17:57

δασκαλε ριξτου μια 3ημερη και να ερθει με τον κηδεμονα του και με samsung!!!Ε ΜΑ ΠΙΑ!!!!!!!

ενταξει το θεμα δεν ειναι η 3ημερη αλλα ενα απλο forum ειναι αν εχει θεμα να παει και στις τρεις εταιρειες κινητης στην ελλαδα και να τους πει να φτιαξουν μια αναβαθμηση που να εχει τρεις διακοπτες ενα gprs ενα 3g και ενα 4g ετσι κι αλλιως το υποστηριζει το λειτουργικο δεν λεω και μενα δεν θα με χαλαγε ενας διακοπτης παραπανω ας γινει ενα τοπικ να ψηφισουν οσοι το θελουν ετσι και να παει και στις εταιρειες απλα πραγματα.

Μην ξεχνάμε να αναφέρουμε ότι είναι και θέμα παρόχου. Υπάρχουν πόλεις στην Ελλάδα (και μεγαλουπόλεις για την ακρίβεια) οι οποίες δεν έχουν 4G σήμα. 

Επίσης, στην Αγγλία που διαμένω και εργάζομαι όταν ξεκίνησε το 4G σήμα (πέρυσι τον Σεπτέμβριο, ενώ στην Ελλάδα ξεκίνησε πιο νωρίς) μόνο μία εταιρία παρείχε 4G σήμα στα iPhone 5 ενώ οι υπόλοιπες προσπαθούσαν να σου προωθήσουν το 5S μόλις είχε πρωτοβγεί. Και αυτό έχει να κάνει με θέμα της Apple ή μήπως είναι θέμα παρόχου?? Μήπως η Apple θα πρέπει να συγχρονίζει τις συχνότητες της κάρτας δικτύου της κάθε συσκευή με τις συχνότητες του κάθε παρόχου παγκοσμίως?? Το ότι ο κάθε πάροχος μπορεί να εκπέμπει σε άλλες συχνότητες το έχει σκεφτεί κανένας?? Ας ψάχνουμε και λίγο πιο βαθυά πριν προσπαθήσουμε να λογοφάμε ο ένας τον άλλον εδώ μέσα!!

Επίσης να αναφέρω ότι από τα λίγα που ξέρω και έχω καταλάβει, δεν είναι θέμα Apple ο διακόπτης, αλλά θέμα παρόχου. Να σας αναφέρω ένα παράδειγμα. Στο 5αρι που έχω, όταν το χρησιμοποιούσα στην Ελλάδα μέχρι πέρυσι το καλοκαίρι, είχα μόνο τους διακόπτες για το GPRS και το 3G. Δεν είχα καν για δίκτυο 4G. Μετά διάβασα κάπου ότι για να αποκτήσω σήμα 4G θα πρέπει να μιλήσω με την Cosmote για να το ενεργοποιήσουν στον λογαριασμό μου. Αμέσως μετά την ομιλία μου μαζί τους, έλαβα κάποιο update παρόχου στο κινητό μου το οποίο μου άλλαξε τους διακόπτες και τους έκανε 4G και 3G (έδιωξε εντελώς δηλαδή το GPRS). (Όλο αυτό που έγραψα μου συνέβη στην Ελλάδα)

Για να υποστηρίξω ακόμη περισσότερο αυτό που λέω θα παραθέσω ακόμα ένα παράδειγμα. Όταν επέστρεψα Αγγλία και έβαλα τον αγγλικό μου αριθμό στο μήλο, πήγα να ανοίξω το ιντερνετ και διαπιστώνω ότι μου είχε επαναφέρει του διακόπες GPRS και 3G. Μετά εφόσον δόθηκε από την εταιρία πρόσβαση στο 4G δέχτηκα πάλι ενημέρωση παρόχου την οποία και έπρεπε να την εγκαταστήσω για να δέχομαι 4G. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με update από τον πάροχο τηλεφωνίας είτε με SMS το οποίο θα στείλει ο πάροχος και θα σου παραθέτει ένα σύνδεσμο για να κατεβάσεις τις ρυθμίσεις ιντερνετ και να τις κανεις εγκατάσταση στο κινητό σου. (Όλο αυτό που έγραψα μου συνέβη στην Αγγλία).

ΑΡΑ, για να κλείσω, δεν είναι θέμα της Apple αλλά θέμα του κάθε παρόχου. 

ναι φιλε μου κανεις δεν ειπε κανεις κατι ουτε πηγα να κρινω καποιον απλα το να διαφωνουμε μεταξυ μας η Apple δεν λυνει το προβλημα...στην Αγγλια οπως λες που μενεις το 4g ηρθε πιο μετα απ οτι εδω ομως ειχε τοσα θεματα οσο εδω;εγω δεν νομιζω αλλα με ενδιαφερει να μαθω τι εγινε στην Αγγλια οταν ηρθε...και οπως ειπες ναι ειναι θεμα εταιρειας μια λυση ειναι οτι ειπα πιο πανω εγω εχω Vodafone και δεν εχει διακοπτη 3g μολις βαλω ομως την Wind εχω καθαρα ειναι θεμα παροχου και της αναβαθμησης που δινει....και μια ακομα ερωτηση η Ο2 η Vodafone και οποια αλλη μεγαλη εταιρεια εχει η Αγγλια κινητης ειναι τοσο χαλι οσο οι δικες μας;

Knowledge Is Power

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2342   PetrosMac

PetrosMac

iPH Contributor

• 1.013 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2014 - 17:59

ΟΚ, προφανώς δεν συμφωνώ μαζί σου, αλλά εύχομαι να έχεις δίκιο, αν και δεν νομίζω, γιατί το έχω ψάξει πολύ το θέμα και κανένας στον κόσμο δεν υπάρχει, ακόμη και από χώρες εκτός Αμερικής, που να έχει δει συνύπαρξη των 3G και 4G Toggles (Switches).

Εσύ πάντως πιστεύεις εξακολουθείς να είσαι βέβαιος ότι αν πιέσουμε τους παρόχους τότε μπορεί να βγει κάτι. Θα το κάνω (και μάλιστα αν μπορέσω και εκ των "έσω" σύντομα) και θα κάνω post εδώ το αποτέλεσμα, αν καταφέρω και με ακούσουν και βγει κάτι. Η ουσία είναι βέβαια ότι αν παραπονιόμασταν όλοι για αυτό το θέμα, τότε είτε οι πάροχοι, είτε η Apple, είτε και οι δύο μαζί, κάτι θα μπορούσαν να είχαν κάνει!! Αλλά δυστυχώς μας απασχολούν περισσότερο τα νέα features του iOS 8, παρά το σοβαρό αυτό θέμα για τα τηλέφωνά μας!!....

Και τέλος, για να απαντήσω και στο ερώτημα σου αλλά και πολλών εδώ μέσα που τρολλάρουν, ασχολούμαι με το θέμα τόσο γιατί μου αρέσουν οι Apple σαν συσκευές και το iOS είναι ένα πολύ καλό και λειτουργικό OS. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν κάνει μ@λ@κίες όμως και ότι είναι στο "απυρόβλητο". Σαν πελάτης τους έχω δικαίωμα να έχω και παράπονα και απαιτήσεις. Εσείς καθείστε και μην μιλάτε, άπραγοι, αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα, ή, όπως μου λέτε, πηγαίντε σε Samsung ή LG, Android!...

Πριν από κάνα δυο εβδομάδες πέρασα σε HTC One M8. Πολύ καλή συσκευη με πολύ smooth λειτουργικό κτλ κτλ. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι ίσως και να επιστρέψω μετά από λίγο καιρό πάλι σε iOS... Μέχρι που επιστρέφω στο σπίτι που δεν πιάνει ούτε το 3G καλά και όταν είχα το iPhone είχα τα ίδια ακριβώς προβλήματα. Ο διακόπτης 3G ήταν πάντα ανοιχτός. Τωρα με το HTC έχει από μόνο του μέσα την επιλογή Gprs, edge, 3G κτλ κτλ. Οπότε κλείνω οπότε θέλω εγώ το 3G και φυσικά βοηθάω έτσι και την μπαταρία όταν είμαι στο σπίτι συνδεδεμένος στο WiFi. Οπότε όταν ο Νίκος σου λέει να αλλάξεις μιλάει σοβαρά. Είναι ένας πολύ σημαντικό λόγος για να παραμείνω με το HTC. Έλυσα ένα μεγάλο πρόβλημα με τα iPhone που δεν φταίει η Apple αλλά οι παροχοι. Σκέψου να κάνεις την αλλαγή και εάν δεν σου αρέσει ξαναεπιστρεφεις :)

#2343   starstar2301

starstar2301

iPH Member

• 311 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • Tablet:iPad mini 4 +4G
  • GameCenter:starstar2301

Δημοσίευση 26/09/2014 - 18:00

πολύ καλύτερη αίσθηση έχει η 8.0.2 σε iPhone 4s.

δεν έλυσαν ακόμα το θέμα του κρασαρίσματος στο Location Services (το οποίο συμβαίνει & στο iPad).

ακόμα & τις διορθώσεις τις δίνουν λίγες λίγες.

Τελευταία επεξεργασία από: starstar2301, 26/09/2014 - 18:02

#2344   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2014 - 18:01

Για τους κατόχους 4S που πιθανόν έχουν παρόμοια προβλήματα:

Την περασμένη Τρίτη αποφάσισα να αναβαθμίσω σε iOS 8 μέσω iTunes με το γνωστό restore + επαναφορά από backup. Δυστυχώς όμως η συσκευή μου έδειχνε να μην το σηκώνει και έγινε εξαιρετικά αργή, ωστόσο καθ΄ολα λειτουργική.

Σήμερα πέρασα σε 8.0.2 μέσω iTunes με την ίδια διαδικασία, αλλά άφησα το τηλέφωνο καθαρό. (set up as new). Έχοντας πλέον αποσυνδεθεί από iTunes, "τραβάω" ένα reset all content & settings και περνάω ΟΤΑ το τελευταίο backup που είχα στο iCloud ακριβώς πριν μεταπέσω σε iOS 8. 

Το αποτέλεσμα;;;;

Νόμιζα προς στιγμή πως είχα αποκτήσει το Iphone 5. Καμία σχέση με πριν ... σαν να έχω iOS 7 και ακόμα ταχύτερο. Δεν ξέρω αν είναι τυχαίο, ίσως όμως βοηθήσει κάποιο φίλο που αντιμετώπισε τα ίδια.

Big things have small beginnings

#2345   kober

kober

iPH User

• 182 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad Air

Δημοσίευση 26/09/2014 - 18:51

Κάποιος για το HealthKit???

#2346   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα
  • Twitter:@petros_mast
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Air 2
  • GameCenter:petrosdk

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:03

πολύ καλύτερη αίσθηση έχει η 8.0.2 σε iPhone 4s.
δεν έλυσαν ακόμα το θέμα του κρασαρίσματος στο Location Services (το οποίο συμβαίνει & στο iPad).
ακόμα & τις διορθώσεις τις δίνουν λίγες λίγες.

Φίλε μου είσαι σε 4S 8GB ; Γιατί έχει ο αδερφός μου και θέλω να δω αν κάνει να την περάσω! Εγώ απόψε θα βάλω 8.0.2 στο 5S μου!

#2347   shodan

shodan

iPH Enthousiast

• 453 μηνύματα
  • Twitter:@i_nihl
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:11

Κάποιος για το HealthKit???

To healthkit αφορά τους developers. Αν είσαι developer θα βρεις πληροφορίες στο developer portal, ουσιαστικά είναι μέρος του xcode από ότι καταλαβαίνω.

Αυτό που σε ενδιαφέρει σαν χρήστη και υπάρχει ήδη στο κινητό σου είναι η εφαρμογή υγεία.

#2348   starstar2301

starstar2301

iPH Member

• 311 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini 4 +4G
  • GameCenter:starstar2301

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:18

Φίλε μου είσαι σε 4S 8GB ; Γιατί έχει ο αδερφός μου και θέλω να δω αν κάνει να την περάσω! Εγώ απόψε θα βάλω 8.0.2 στο 5S μου!

καλησπέρα.
έχω 4s 16gb.
πάει πολύ καλύτερα.
επομένως δεν μπορώ να σου απαντήσω για τα 8gb, αλλά υποθέτω ότι με συνετή διαχείριση θα πάει το ίδιο καλά με τα 16.

#2349   orin

orin

iPH User

• 118 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S Plus
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:19

εννοει εφαρμογες για το healthkit

#2350   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:23

καλησπέρα.
έχω 4s 16gb.
πάει πολύ καλύτερα.
επομένως δεν μπορώ να σου απαντήσω για τα 8gb, αλλά υποθέτω ότι με συνετή διαχείριση θα πάει το ίδιο καλά με τα 16.

Όμορφα! Απλά ρωτάω επειδή έχω δει οτι λιγοστεύει ο χώρος αποθήκευσης με το iOS 8

#2351   iKotsen

iKotsen

iPH Addict

• 864 μηνύματα
  • Twitter:@KonstantinosDr1
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:kotsen1991

Δημοσίευση 26/09/2014 - 19:27

ενταξει το θεμα δεν ειναι η 3ημερη αλλα ενα απλο forum ειναι αν εχει θεμα να παει και στις τρεις εταιρειες κινητης στην ελλαδα και να τους πει να φτιαξουν μια αναβαθμηση που να εχει τρεις διακοπτες ενα gprs ενα 3g και ενα 4g ετσι κι αλλιως το υποστηριζει το λειτουργικο δεν λεω και μενα δεν θα με χαλαγε ενας διακοπτης παραπανω ας γινει ενα τοπικ να ψηφισουν οσοι το θελουν ετσι και να παει και στις εταιρειες απλα πραγματα.

ναι φιλε μου κανεις δεν ειπε κανεις κατι ουτε πηγα να κρινω καποιον απλα το να διαφωνουμε μεταξυ μας η Apple δεν λυνει το προβλημα...στην Αγγλια οπως λες που μενεις το 4g ηρθε πιο μετα απ οτι εδω ομως ειχε τοσα θεματα οσο εδω;εγω δεν νομιζω αλλα με ενδιαφερει να μαθω τι εγινε στην Αγγλια οταν ηρθε...και οπως ειπες ναι ειναι θεμα εταιρειας μια λυση ειναι οτι ειπα πιο πανω εγω εχω Vodafone και δεν εχει διακοπτη 3g μολις βαλω ομως την Wind εχω καθαρα ειναι θεμα παροχου και της αναβαθμησης που δινει....και μια ακομα ερωτηση η Ο2 η Vodafone και οποια αλλη μεγαλη εταιρεια εχει η Αγγλια κινητης ειναι τοσο χαλι οσο οι δικες μας;

Καλησπέρα και πάλι φίλε μου. Θα σου απαντήσω ένα ένα τα ερωτήματα σου.

Όταν ήρθε το 4G στην Αγγλία (τουλάχιστον 1.5 χρόνο μετά την Ελλάδα) ήρθε μαζικά σε όλες (ή στις περισσότερες πόλεις) της Αγγλίας και είχε αισθητή διαφορά σε σχέση με το 3G. Αλλά οι πάροχοι της Αγγλίας (οι περισσότεροι τουλάχιστον πλην 1-2) χρησιμοποιούν συχνότητες για το 4G σήμα τους, τις οποίες δεν μπορεί να δεχθεί το iPhone 5 ενώ η μαμά Apple το δίνει συμβατό με LTE σήμα (τουλάχιστον οι Αγγλικοί πάροχοι έτσι το έχουν κάνει, όχι όμως όλοι. Χρησιμοποιούσα την EE για ένα χρόνο η οποία ήταν συμβατή με 4G σε iPhone 5 και άνω).

Τέλος η Ο2, Vodafone, EE, 3, Lebara, Gif Gaf, Virgin etc δεν είναι σε τέτοιο χάλι. Ποιο ευχαριστημένος έμεινα από την EE καθώς όπου έχω πάει μέχρι τώρα έχω βρει σήμα 4G και φουλ σήμα κιόλας. 

#2352   Sakis111

Sakis111

iPH newbie

• 11 μηνύματα
  • Tablet:iPad mini Retina +4G

Δημοσίευση 26/09/2014 - 20:38

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από το να κάνεις reset τα network settings και των 2 συσκευών, reboot και τις 2, επανασύνδεση στο ίδιο wifi δίκτυο και μια καινούργια προσπάθεια! Σου υπενθυμίζω πως πρέπει και οι δύο συσκευές να "ακούν" τον ίδιο iCloud account. Εάν κάποιος φίλος έχει να προσφέρει και κάποια επιπλέον λύση φυσικά είναι ευπρόσδεκτος.

τα εχω κανςι ολα τα παραπανω αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτα. Στις δικες σου συσκευες λειτουργεί ?

#2353   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2014 - 20:52

τα εχω κανςι ολα τα παραπανω αλλα δυστυχως δεν γινεται τιποτα. Στις δικες σου συσκευες λειτουργεί ?

Τέλεια και από την αρχή. Την επιλογή στο FaceTime την έχεις ενεργοποιήσει;
Big things have small beginnings

#2354   petrosdk

petrosdk

iPH Member

• 272 μηνύματα

Δημοσίευση 26/09/2014 - 21:47