Μπορείτε να κοροιδέψετε όσο θέλετε, αλλά πραγματικά δε πιστεύω πως θα υπάρξουν 2 μεγέθη.
Επιπλέον ναι, ναι δεν ήμουν προσωπικά ποτέ των μεγαλύτερων οθονών σε κινητό και αυτό γιατί...ποτέ δε χρειάστηκε!
Για να γίνω περισσότερο κατανοητός. Είχαμε παλιά τα ΝΟΚΙΑ. Ούτε εγχρωμη φωτογραφία τραβούσαμε, ούτε εμαιλ διαβάζαμε, ούτε είχαμε το κινητό σαν τον πραγματικό φορητό μας υπολογιστή.
H Apple ήταν η πρώτη που εφηύρε το κινητό τηλέφωνο, δίνοντας τη μορφή και το αρχέτυπου που όλοι πλέον χρησιμοποιούν. Όμως δε μπορούσα να περάσει από το 2007 στις 4.7 ή 5.5 ίντσες. Εξ' άλλου πιστεύως πως ήταν καλύτερη στρατηγική και concept: κάτι εντελώς καινούργιο, μια τεχνολογία πολύ μπροστά από την εποχή της, συσκευασμένη σε κάτι μικρό, και όχι σε μία παντόφλα. Δηλαδή το μικρό μέγεθος πρόσφερε περισσότερη αίγλη πιστεύω στο brand name.
Πάντα ήθελα το κινητό να χωράει στην τσεπούλα. Ένα στολίδι ντελικάτο και γρήγορο. Όμως όσο ασχολούμαι με τη δουλειά, τόσο βρίσκω ("πιάνω") τον ευατό μου να αναζητά το iPad για να διαβάσω λίγο πιο ξεκούραστα ένα εμαιλ. Ίσως να έχει να κάνει και με την αλλαγή ποιοτικά και ποσοτικά του target group. To 2007 αγόραζαν το iPhone μόνο οι κάτοχοι κάποιου Macintosh. Τότε συμφωνούμε όλοι πιστεύω, το design και το innovation ήταν τα tags της εταιρείας. Όμως πέρασαν 7 χρόνια. Άνοιξαν νέες αγορές (Κίνα, Ινδία και ακόμη-ακόμη Ελλάδα με μια πραγματικά απίστευτη υποστήριξη από την εταιρεία η οποία συνεχώς μεγαλώνει -> βλ iOS και φαίνεται πως άλλαξαν και οι ευθύνες της εταιρείας απέναντι στους πελάτες της. Έτσι μπαίνει στο παιχνίδι και η χρηστικότητα του προιόντος-> μεγάλη οθόνη κλπ κλπ. Δε ξέρω αν μπορεί να χαρακτηριστεί κωλοτούμπα η Apple. Αυτό θα φανεί στην παρουσίαση και πιο συγκεκριμένα πως θα παρουσιάσουν τη χρήση του τηλεφώνου. Υπάρχει άραγε one hand mode? (δεν το νομίζω).
Επιτρέψτε μου λίγο να αναφερθώ και στην αναφερόμενη post-Jobs εποχή: Εντάσσω τον ευατό μου στο 2ο κύμα των Ελληνόπουλων που αγόρασαν Mac ("i owned a mac before it was popular" ήταν το slogan μου στο macephemera"). Όντως κάθετι που παρουσίαζε η Apple ήταν καινοτόμο. Αλλά προσέξτε! Υπήρχε τεχνολογική φαρέτρα, αλλά κενά υλοποιήσεων. Δηλαδή υπήρχε τεχνολογία, αλλά κανείς δεν την έκοβε-έραβε για καταναλωτική χρήση. Πλέον δε μπορούν να έρθουν τόσο γρήγορα κενοτόμα πράγματα, διότι δεν υπάρχουν τρομερές εξελίξεις στην τεχνολογία που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν τη στιγμή αυτή από τις εταιρείες κινητών τηλεφώνων. Με τη σκέψη αυτή δε θα χαρακτήριζα ασήμαντο το TouchID, ή ένα ρολόι που μετρά πίεση και άλλες μεταβλητές.
Όμως πέρα από τις εξελίξεις του υλικού τομέα, θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα και για τον έμψυχο. Ως χρήστης Macintosh-iOS συσκευών, πέρυσι ΕΝΙΩΣΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ότι η εταιρεία ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ. Και αυτό το χρεώνω ως επιτυχια του Cook. Το 2015 θα είναι από τις καλύτερες χρονιές για την Apple και αυτό φάνηκε από την παρουσίαση του Yosemite και του iOS 8. Πάρα πολλές καινοότμες ιδέες που παραδώθηκαν στους χρήστες καθώς και παρεμβάσεις στο λειτουργικό προς χάρην των power users. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες διότι όσοι ασχολούνται ξερουν, οπότε τα λοιπά περισσεύουν. Η Apple πλέον ακούει τους οπαδούς της.........
....βέβαια η μάζα ποτέ δεν είχε σωστή γνώμη.