Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

iPhone 6 από πού και πως (Aramex - Mailboxde - Forward2me)?

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1397 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#466   mariosni1992

mariosni1992

iPH User

• 178 μηνύματα
  • Twitter:@M_Nikolaidis
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6 Plus

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:03

To θέμα όμως είναι να μην μπλέξεις με την Γενική ταχυδρομική

3 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά με την αραμεξ και το iPhone αλλά και αλλά πράγματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την γενική ταχυδρομική !

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#467   iPuertoRico

iPuertoRico

iPH newbie

• 58 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 2G

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:03

Aramex για να πάρεις διεύθυνση κάνεις drop and ship account ή shop and ship;

Η forward μπορεί να είναι φθηνή στην εγγραφή αλλά ισχύει ότι στα μεταφορικά στον πιάνει..

Γενικά η DHL είναι ακριβή στα μεταφορικά μιας και την έχω ξαναχρησιμοποιήσει και σε άλλες αγορές.

#468   ForceF

ForceF

iPH Contributor

• 958 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:07

Ρε παιδια είστε σίγουροι για τις τιμές που λέτε? Τέτοια διαφορά 17.5 ΕΥΡΩ - 60 ΛΙΡΕΣ?

Γιατι κοίταξα πολύ πρόχειρα σε μια φόρμα στην Aramex και μου έβγαλε 32 λίρες για ένα πακέτο 0.9 kgr αφού φίλος πιο πάνω ανέφερε ότι το πακετάκι από την Apple είναι 0.9kgr με διαστάσεις 22χ30χ19 που με Forward2me βγάζει 27.03Pounds ή 30.04Pounds + VAT + Ασφάλιση προαιρετικά Για DHL economy και DHL Express worldwide αντίστοιχα

Ναι 100%. Βεβαια η aramex οταν ειχα γραφτει πριν 4 χρονια πρεπει να ειχα δωσει 40-50 ευρω για την εγγραφη, αλλα εχω κανει αποσβεση και με το παραπανω

#469   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:07

Το δικό μου το 6 plus αφού έκανα αccount στην aramex και δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα, το έβαλα σε φίλου aramex που έχει χρόνια και ψωνίζουμε από εκεί σταθερά. Και το 6 εκει θα το έβαζα αλλά οι κάρτες έχουν ημερήσιο όριο αγορών κάπου στα 1000-1500 και θα είχαμε πρόβλημα. Γιαυτό έκανα account f2me και υπολόγιζα 30-50 ευρω μεταφορικά το πολύ. Τόσο θα μου έβγαινε χωρίς την ασφάλιση αλλά καλύτερά 30 ευρώ παρά 80

Το δικό μου το 6 plus αφού έκανα αccount στην aramex και δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα, το έβαλα σε φίλου aramex που έχει χρόνια και ψωνίζουμε από εκεί σταθερά. Και το 6 εκει θα το έβαζα αλλά οι κάρτες έχουν ημερήσιο όριο αγορών κάπου στα 1000-1500 και θα είχαμε πρόβλημα. Γιαυτό έκανα account f2me και υπολόγιζα 30-50 ευρω μεταφορικά το πολύ. Τόσο θα μου έβγαινε χωρίς την ασφάλιση αλλά καλύτερά 30 ευρώ παρά 800.

Φίλε μου επειδή είσαι μερικές μέρες πριν από μένα , τι να περιμένω στο χαράτσωμα της Forward2me

Το φθηνότερο που γίνεται είναι 27.03 DHL economy + VAT 20% ή 23% χωρίς ασφάλιση?

ή είναι (30.4+20 )+23% VAT fix o φθηνότερος τρόπος?

#470   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:08

3 χρόνια κάνω αυτή την δουλειά με την αραμεξ και το iPhone αλλά και αλλά πράγματα και δεν είχα κανένα πρόβλημα με την γενική ταχυδρομική !

Εγω ξέρω οτι μέσω Aramex shop&ship μου λέει για χρέωση πχ 10€ και η γενική ταχυδρομική οταν μου φέρνει δέμα  έχει καπέλο αλλα 5 ή και 8 ευρώ και οταν παιρνω τηλέφωνο οτι εχουν κανει λάθος με καλούν πισω και μου λένε εγινε λαθος κτλπ.

Ευτηχως που το Shop&ship κρατάει ιστορικό πληρωμων και κρατάω και τα χαρτιά απο Γενική ταχυδρομική. Προτιμό forward2me με DHL Express και η χρεωση που πληρωνω μεσω paypal αυτη ειναι και τερμα.Το ίδιο και με feedex και Ups χωρις κανενα πρόβλημα.

#471   themdro

themdro

iPH User

• 182 μηνύματα
  • Twitter:@th3m
  • Κινητό: iPhone X

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:09

Ναι 100%. Βεβαια η aramex οταν ειχα γραφτει πριν 4 χρονια πρεπει να ειχα δωσει 40-50 ευρω για την εγγραφη, αλλα εχω κανει αποσβεση και με το παραπανω

Φέτος είχε και προσφορά 7.5 ευρώ με κουπόνι!

Πάντως η f2me είναι σφαίρα. Ήδη το έχει η dhl για παράδοση αύριο.

#472   dream21

dream21

iPH Hero

• 3.898 μηνύματα
  • Twitter:@dream2100
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:iPhonegr

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:15

Φέτος είχε και προσφορά 7.5 ευρώ με κουπόνι!

Πάντως η f2me είναι σφαίρα. Ήδη το έχει η dhl για παράδοση αύριο.

Μπορεί να πλήρώνεις πχ 28-32€ μεσω forward2me και DHL Express αλλα όσα τηλέφωνα εχω ψωνίσει απο Η.Β σε 2 μέρες τα έχω Αθήνα.

Τελευταία επεξεργασία από: dream21, 19/09/2014 - 14:16

#473   themdro

themdro

iPH User

• 182 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:29

Φίλε μου επειδή είσαι μερικές μέρες πριν από μένα , τι να περιμένω στο χαράτσωμα της Forward2me

Το φθηνότερο που γίνεται είναι 27.03 DHL economy + VAT 20% ή 23% χωρίς ασφάλιση?

ή είναι (30.4+20 )+23% VAT fix o φθηνότερος τρόπος?

Δεν έχει DHL economy για Ελλάδα, εμένα τουλάχιστον δεν μου έδωσε αυτή την επιλογή. Το vat είναι 20%, οπότε σε μένα ήταν 30 η αποστολή + 20 η ασφάλιση δηλαδή 50 x 1.20 = 60 λίρες, δηλαδή 77 ευρώ. Χωρίς την ασφάλιση θα ήταν 30 x 1.2 = 36 λίρες δηλαδή περίπου 45 ευρώ.

Αν έχεις βάλει και εσυ ασφάλιση, θεωρώ οτι θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Τελευταία επεξεργασία από: themdro, 19/09/2014 - 14:30

#474   AlG

AlG

iPH Contributor

• 1.292 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:40

Δεν έχει DHL economy για Ελλάδα, εμένα τουλάχιστον δεν μου έδωσε αυτή την επιλογή. Το vat είναι 20%, οπότε σε μένα ήταν 30 η αποστολή + 20 η ασφάλιση δηλαδή 50 x 1.20 = 60 λίρες, δηλαδή 77 ευρώ. Χωρίς την ασφάλιση θα ήταν 30 x 1.2 = 36 λίρες δηλαδή περίπου 45 ευρώ.

Αν έχεις βάλει και εσυ ασφάλιση, θεωρώ οτι θα είναι ακριβώς το ίδιο.

Ευχαριστώ.

Πάντως αν και καλύτερα γαιδουρόδενε παρα γαϊδουρογύρευε η ασφάλιση είναι απαραίτητη? Με track number αποστολή, τι θα χαθεί? Εκτος αν πέσει το αεροπλάνο ή γίνει κάτι ακραίο και καταστροφεί η αποστολή. 

Μεγάλο χαράτσωμα, αλλά θα το έχεις αυριο στα χερια σου?

#475   vstrom71

vstrom71

iPH newbie

• 97 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7 Plus

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:45

παιδιά help μπορείτε να δείτε ποιος υπόγραψε ,κάποιος IRFAN ; έχουν περάσει 2 ώρες και δεν το βλέπω στην Aramex θα σκάσω !!!!!

#476   BizNiz

BizNiz

iPH newbie

• 49 μηνύματα
  • Twitter:@mgEnsut
  • Κινητό: iPhone 8 Plus
  • Tablet:iPad mini 4

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:52

Κι εδώ εστάλη σε forward2me

Συνημμένο αρχείο  ImageUploadedByTapatalk1411131083.232789.jpg   141,71KB   14 λήψεις

Τελευταία επεξεργασία από: BizNiz, 19/09/2014 - 14:53

#477   rakounakis

rakounakis

iPH User

• 178 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5S
  • GameCenter:raccoun

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:55

Άντε καλώς να σού' ρθει. Για πες πόσα σε χρέωσε ακριβώς η κάρτα? Και πότε έκανες την παραγγελία? Για το 16άρι 4.7'' η Eurobank έχει προεγγραφή 678 euro. Τα οποία θα δεσμευτούν όταν λάβει παραστατικά απο την apple ότι το έστειλε και άρα εκδοθεί και το τιμολόγιο.

Την παραγγελια τγν εκανα στις 12 Σεπ κατα τις 11 παρα αφου ανοιξε το site!μου εγραφε αποστολη 7-10 εργασιμες κ παραδοση 29 Σεπ με 02 Οκτ αλλα σημερα αλλαξε.... Εγινε αποςτολη κ μου λεει παραδοση για 22Σεπ!!!δεν το περιμενα κ γι'αυτο ειμαι τρελαμενος...

Τελευταία επεξεργασία από: rakounakis, 19/09/2014 - 14:57

#478   iNewbie

iNewbie

iPH newbie

• 58 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/09/2014 - 14:58

Να συνοψίσουμε τι συμβαίνει με τις εταιρίες που μας διαθέτουν virtual address:

Aramex ή shop&ship (το ίδιο είναι)

Εγγραφή από 8-10 ευρώ (αν πέσεις πάνω σε προσφορά) έως 40 ευρώ.

Εμφάνιση στο λογαριασμό σου σε 1-4 ώρες (ανάλογα με το φόρτο)...

Κόστος για Ελλάδα από 8 - 18 ευρώ (για ένα iPhone) ...

Παράδοση σε πραγματικό χρόνο 5-9 μέρες από την στιγμή που θα φτάσει στα γραφεία τους...

Forward2me

Εγγραφή 2 λίρες (περίπου 2.5 ευρώ)

Εμφάνιση στο λογαριασμό σου σε 1-2 ώρες (ανάλογα με το φόρτο)...

Κόστος για Ελλάδα όπως αναφέρει οι τιμές ξεκινούν από 25 ευρώ ...από 40 - 70 ευρώ (για ένα iPhone) ...εξαρτάται αν διαλέξεις κανονική αποστολή με DHL ή Express

Παράδοση σε πραγματικό χρόνο 3-4 (DHL Express) μέρες ή 4-5 μέρες (DHL απλό) από την στιγμή που θα φτάσει στα γραφεία τους...

Μην ξεχνάμε ότι πάντα οι συσκευές μας κυκλοφορούν Παρασκευή και το ΣΚ η Ελλάδα ξεκουράζεται...

Borderlinx - DHL

Εμφάνιση στο λογαριασμό σου σε 12 ώρες - 1 ημέρα (ανάλογα με το φόρτο)...

Κόστος για Ελλάδα από 30 - 60 ευρώ (για ένα iPhone) ...εξαρτάται αν διαλέξεις κανονική αποστολή με DHL ή Express (από ότι βλέπετε αν και χρησιμοποιεί ίδια διακίνηση με την Forward2me είναι λίγο φτηνότερη) 

Παράδοση (ισχύουν τα ίδια με την Forward2me) σε πραγματικό χρόνο 3-4 (DHL Express) μέρες ή 4-5 μέρες (DHL απλό) από την στιγμή που θα φτάσει στα γραφεία τους...

Μην ξεχνάμε ότι πάντα οι συσκευές μας κυκλοφορούν Παρασκευή και το ΣΚ η Ελλάδα ξεκουράζεται...

Συμπεράσματα: 

Aramex shop&ship : Παλιά αγαπημένη, γρήγορη ενημέρωση στην παραλαβή στα γραφεία τους, πιο φτηνή και πιο αργή μεταφορά ...αλλά και η πιο ακριβή εγγραφή.

Forward2me: Η πιο γρήγορη στη διεκπεραίωση (παραλαμβάνει από Apple Store UK και στέλνει αμέσως σε DHL) αλλά αυτό πληρώνεται. Μακράν η πιο ακριβή ανάλογα τι μεταφορά (απλή ή εξπρές) - ασφάλεια θα επιλέξεις... 

Borderlinx - DHL: Πιο αργή και από χελώνα μέχρι να ενημερώσει το σύστημα της ότι παρέλαβε, χρησιμοποιεί και αυτή την DHL (είναι κάτι σαν θυγατρική της εταιρία) αλλά είναι φτηνότερη (λογικά λόγω σχέσεων με την DHL) από την Forward2me. Θετικό η δωρεαν εγγραφή...

Ποιός κερδίζει;

Ο ξάδερφος !!!

Αν έχετε συγγενή στην Αγγλία όπως εγώ το στέλνετε στη διεύθυνση του και με την σειρά του το στέλνει σε σας με μια κούριερ ...

Κόστος μέχρι Ηράκλειο: Γύρω στα 24 ευρώ για το απλό 6αρι με κούριερ και παράδοση στην Κρήτη την Τρίτη το πρωί (δηλαδή σε 4 μέρες) 

Από ότι του είπαν η απλά με την εξπρές μεταφορά έχουν διαφορά συνήθως 1 ή πολύ σπάνια 2 ημέρες, οπότε βάλτε το στην εξίσωση πριν σας φαει μερικά ευρώ παραπάνω η DHL...

Ασφάλεια είναι στην ευχέρεια του καθενός αν χρησιμοποιήσει...

Αυτά ελπίζω να βοηθήσουν τους μελλοντικούς αγοραστές γιατί εγώ προσωπικά πιστεύω πως πρέπει να μοιραζόμαστε εμπειρίες και γνώσεις και να κάνουμε την (έτσι και αλλιώς δύσκολη) ζωή μας ευκολότερη και με λιγότερο άγχος... Αυτός ήταν άλλωστε και ο σκοπός μου όταν δημιούργησα αυτό το θέμα...

Καλή παραλαβή σε όλους ...  

Τελευταία επεξεργασία από: iNewbie, 19/09/2014 - 15:00

#479   themdro

themdro

iPH User

• 182 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2014 - 15:11

Μια ένσταση μόνο για την f2me, δεν δίνει καμία επιλογή εκτός DHL express τουλάχιστον για το iPhone. Η τιμή αλλάζει αναλόγως αν επιλέξεις να βάλεις ασφάλιση ή όχι.

#480   Bonewarrior

Bonewarrior

iPH Member

• 209 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2014 - 15:12

Καλησπερα. 

Μπορει καποιος να με βοηθήσει ?

Ειναι ενας φίλος Japan και θα μου φερει το iphone 6 απο εκει καθοτι ειναι ξεκλειδωτο και επειδη θα το φερει ο ίδιος δεν μπλεκω με τελωνειο.

Ποιον κωδικο πρεπει να ζητησω ?? Α τι ??? 

ευχαριστω θερμα

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 3