To πρώτο teardown των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από το iFixit
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:25
Λογικα ομως μεχρι 15 θα ερθουν.
Ad
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:31
Αυτά τα ακούμε από το 2012
Ε εντάξει. Η συσκευή έχει specs του 2012 σύμφωνα με τους Android-φανμπόις. Άρα σε 2 χρόνια που θα είναι 2014 μπορεί να έχουμε τετραπύρηνο
Τώρα για τα benchmarks και τους χρονισμούς των επεξεργαστών :
Αν το SOC δεν είναι κομμένο από το ίδιο κομμάτι υπάρχει πιθανότητα να μην υπήρχε δυνατότητα για χρονισμό πιο ψηλά.
Κοινώς σε άλλο iPhone 6 plus 5.5 μπορεί ο επεξεργαστής να είναι χρονισμένος στα 1.39 και σε iPhone 6 να είναι στα 1.32. Ειδικά αν αυτό είναι η κορυφή που πιάνει ο επεξεργαστής.
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:42
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:43
μάθαμε πόσο κοστίζει εργοστασιακά η συσκευή?
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:47
Δημοσίευση 20/09/2014 - 10:50
ναι και εγώ κάπου τόσο το υπολογίζω.
Δημοσίευση 20/09/2014 - 14:10
Ε εντάξει. Η συσκευή έχει specs του 2012 σύμφωνα με τους Android-φανμπόις. Άρα σε 2 χρόνια που θα είναι 2014 μπορεί να έχουμε τετραπύρηνο
Τώρα για τα benchmarks και τους χρονισμούς των επεξεργαστών :
Αν το SOC δεν είναι κομμένο από το ίδιο κομμάτι υπάρχει πιθανότητα να μην υπήρχε δυνατότητα για χρονισμό πιο ψηλά.
Κοινώς σε άλλο iPhone 6 plus 5.5 μπορεί ο επεξεργαστής να είναι χρονισμένος στα 1.39 και σε iPhone 6 να είναι στα 1.32. Ειδικά αν αυτό είναι η κορυφή που πιάνει ο επεξεργαστής.
Σιγά μην βγάζουν διαφορετικό SoC για το 6 και το 6+. Δεν συμφέρει με τίποτα απο άποψη κόστους. Επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να το βγάζουν στο άνω όριο της επιτρεπτής ταχύτητας. Δεν θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με τίποτα τόσο μεγάλη παραγωγή. Είναι μεγάλη η ανάλυση για να στο εξηγήσω.
Όσο για τα benchmarks που δείχνουν διαφορετικές ταχύτητες εξαρτάται πάντα τι μετράς. Αν μετράνε CPU δύσκολο το κόβω να υπάρχουν διαφορές. Αν μετράνε GPU τότε ίσως και να υπάρχουν διαφορές δεδομένης την διαφορετικής ανάλυσης - οθόνης.
Δημοσίευση 20/09/2014 - 21:04
Δημοσίευση 20/09/2014 - 21:18
Δημοσίευση 20/09/2014 - 22:41
Δημοσίευση 21/09/2014 - 00:15
Στο χερι σου πως ειναι; Ειναι ευχρηστο; Απο μπαταρια τι λεει;
Μια χαρά μου κάθεται στο χέρι και πολύ εύχρηστο. Μεγαλύτερο πληκτρολόγιο, άλλες ευκολίες, μεγαλύτερη οθόνη, πιο εύκολη προβολή βίντεο κ.α. Από μπαταρία το βλέπω αρκετά βελτιωμένο καθώς το λειτουργούσα όλη μέρα και δεν έβλεπα την μπαταρία να πέφτει κάθε ένα λεπτό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι με βόλεψε πάρα πολύ η οθόνη του. Βοηθάει να τα βλέπεις όλα πολύ καλήτερα.
Δημοσίευση 21/09/2014 - 07:54
Το βασικό πρόβλημα δεν ήταν τόσο στο κράτημα (και ψηλός είμαι και μεγάλα χέρια έχω) αλλά η μεταφορά. Χρειάζεται οπωσδήποτε τσαντάκι ή μεγάλες τσέπες. Και άντε φοράς μπουφάν (το Χειμώνα) αλλά τι γίνεται όταν το βγάζεις ή όταν ο καιρός δεν το σηκώνει;
Εκεί πάντως που δε βόλευε καθόλου μα καθόλου ήταν σε βραδυνή έξοδο (δεν εννοώ για φαγητό). Όταν έβγαινα με τζινάκι το κινητό δε χώραγε με την καμία στις τσέπες του. Αναγκαζόμουν να παίρνω το παλιό iPhone :-) Και όσο αφορά το bluetooth κι εγώ το χρησιμοποιώ κατά κόρον (σε οποιαδήποτε συσκευή, πόσο μάλλον αυτή) αλλά πόσες φορές θα τύχει να είναι αφόρτιστο ή να χάσει τη σύνδεση κτλ. Καλό και βολικό είναι, αλλά μη στηρίζεστε και 100% ότι δεν πρόκειται να βάλετε ποτέ το κινητό στο αυτί σας. Μην τα πολυλογώ, το άλλαξα σε 4 μήνες. Εννοείται μεγάλη οθόνη και πάλι θέλω, αλλά μέχρι 5'' με μικρά bezel (άρα το 4.7'' θα είναι μια χαρά).
Για να λέμε και τα θετικά πάντως, στα + του phablet είναι η φοβερή μπαταρία του. Αυτό μου έχει λείψει αλλά όχι τόσο όσο η φορητότητα.
Εννοείται βέβαια πως υπάρχει και πολύς κόσμος που τα phablet τους βολεύουν πάρα πολύ, δε σημαίνει ότι επειδή δε βόλεψε εμένα το ίδιο ισχύει για όλους. Επίσης δε νομίζω ότι έχει να κάνει με το πόσο ψηλός είσαι εν τέλει - δεν είναι τυχαίο που τελευταία βλέπω κυρίως γυναίκες με Note (οι οποίες πάντα έχουν τσάντα οπότε δεν τους ενοχλεί η μεταφορά).
Απλά γράφω τις δικές μου εμπειρίες γιατί είναι πολύ εύκολο να εντυπωσιαστεί κάποιος απ' τη μεγάλη οθόνη, ειδικά όταν έχει συνηθίσει σε αρκετά μικρότερη και να την πατήσει. Όπως και να το κάνουμε, όσο και να το περιεργαστείς στο κατάστημα δεν πρόκειται να είσαι σίγουρος αν θα σε βολέψει. Μόνο με την καθημερινή χρήση καταλαβαίνεις σίγουρα (ένας συνάδελφος είχε κόψει ένα κομμάτι κόντρα πλακέ στο μέγεθος του Note και κυκλοφορούσε μ' αυτό καθημερινά για μια βδομάδα πριν το πάρει χεχε!).
Τελευταία επεξεργασία από: Aero, 21/09/2014 - 07:55.
Δημοσίευση 21/09/2014 - 18:44
Τι θα γινει με το 6+ σκεφτηκα αμεσως .......τσαντακια δεν θελω δεν μ αρεσουν παρα μονο στην παραλια.....μεγαλο διλημμα παντως.....
Δημοσίευση 21/09/2014 - 19:41
Δημοσίευση 21/09/2014 - 20:06
Ανεβασε καμια φωτο να μας φτιαξειςΠαιδιά καλησπέρα, κάτοχος από σήμερα ενός iPhone 6 space gray θα αναφερθώ στο μέγεθος της συσκευής, αν κάποιοι από εσάς εδώ στο φόρουμ είχαν κρατήσει στα χέρια τους Samsung Galaxy s4 να ξέρετε ότι το iPhone είναι πολύ πιο λεπτό αλλά πιο μεγάλο!!! Οπότε σκέφτομαι ότι το plus θα είναι πραγματικά μεγάλο! Κατά τα άλλα το κινητό είναι δύναμη και πολύ ωραίο αισθητικά(προέρχομαι από 5s)!! Αυτά για την ώρα! Όσοι πάτε για το μεγάλο πιάστε πρώτα οπωσδήποτε!!!
Ad
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 2
0 μέλη, 2 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες