Μετά από την φωτογράφηση του iPhone 6 Plus μου έγιναν κάποιες ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σε ότι αφορά το γύρισμα τεχνικά και τι εξοπλισμό έχω χρησιμοποιήσει!!
Δεν το κρύβω πως αυτό μου άρεσε ιδιαίτερα μιας και είδα πως και άλλα παιδιά ασχολούνται ερασιτεχνικά η και επαγγελματικά δεν ξέρω, με την φωτογραφία και έτσι θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις και γνώμες..
Όπως έγραψα και στο θέμα των εντυπώσεων του 6&6Plus με την φωτογραφεία ασχολούμαι εντατικά 3 χρόνια ερασιτεχνικά με σωστό εξοπλισμό και πως θα ήθελα να μάθω πάρα πολλά για τις τεχνικές και τους τρόπους που μπορείς να τραβήξεις μία φωτογραφεία! Μια καλή πηγή είναι το Youtube που έμαθα κάποια κολπάκια από διάφορους φωτογράφους, αλλά υπάρχει και ένας κορυφαίος με το όνομα Bryan Paterson που παραδίδει μαθήματα μέσω internet.. Προς το παρόν αγόρασα ένα από τα βιβλία του.
Αν βάλετε το όνομά του στο Google θα βρείτε πολλές αναφορές..
Ενδεικτικά
http://www.ppsop.com/bpeterson.aspx
Πάλι με χαρά είδα πως κάποιοι με έκανα Add στο flickr το οποίο η αλήθεια είναι πως πρέπει να το μαζέψω λίγο και να βάλω και άλλες φωτογραφίες που έχω από διάφορα μέρη!
Ας ξεκινήσω από τον εξοπλισμό μου που τον έχω διαφοροποιήσει σε 2 κατηγορίες, μία η επαγγελματική ας το πούμε έτσι και μία για τις προσωπικές εξορμίσεις που όλα είναι πιο μικρά κάπως, από την κάμερα μέχρι και τους φακούς..
(Pro)
Camera:
Canon 7D
Lenses:
Canon EF-16-35mm f/2.8 L II USM (Ultrasonic)
Canon EF-24-70mm f/2.8 L USM (Ultrasonic)
Canon EF-70-200mm f/2.8 L IS II USM (Ultrasonic)
Canon Extender EF 2x III
(Semi Pro)
Camera:
Canon SL1
Flush:
Canon Speedlite 320EX
Lenses:
Canon EF-S - 18-55mm f/5.6 IS STM
Canon EF-50mm f/1.8L II
Canon EF-70-3OOmm f/5.6 IS USM (Ultrasonic)
Η φωτογράφηση του iPhone έγινε με τον εξής εφοπλισμό.
Camera:
Canon SL1
Lenses:
Canon EF-16-35mm f/2.8 L II USM (Ultrasonic)
Canon EF-24-70mm f/2.8 L USM (Ultrasonic)
Canon EF-50mm f/1.8L II
Και εδώ ενδεικτικά κάποιες τεχνικές πληροφορίες από τις φωτογραφίες!
Ελπίζω για όσους ενδιαφέρονται να ακολουθήσουν σε αυτή την κουβέντα, γιατί νομίζω έχουμε να πούμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα!!