Πολύ ενδιαφέρον! Με έβαλες σε σκέψεις για αγορά ! Από ταχύτητα εστίασης και θόρυβο πως πάει??
το μοτερακι του κάνει περισσότερο θόρυβο από τον 35αρη, αλλά δεν είναι κάτι ενοχλητικό. Επίσης αν έχεις συνηθίσει με Νικον φακούς, θα σου ξινίσει λίγο το γεγονός ότι τα δαχτυλίδι του φόκους κινείται εξωτερικά όταν τον έχεις σε AF. Τέλος, ένα άλλο που δεν μου άρεσε είναι ότι όταν τον έχεις εκτός μηχανής, αν τον κουνήσεις λίγο, ακούγεται ο μηχανισμός του OS, λίγο σαν κουδουνίστρα. Καλά μην φανταστείς ότι θα τον δώσεις σε κανα μωρό και θα γουστάρει , απλα το αναφέρω γιατί μου φάνηκε περίεργο. Πάντως όταν τον βάζεις στην μηχανή, λογικά τον εμπλέκει και δεν ακούγεται τίποτα.
Ταχύτητα εστίασης καλή είναι, αλλά δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να βγάλω κάτι που να κινείται γρήγορα, για να σου πω με σιγουριά, πόσο καλά τα πάει όταν τον ζορίσεις σε αυτό το θέμα.
Πάντως αν το αποφασίσεις, να τον δοκιμάσεις σίγουρα στο μαγαζί και πάνω στην μηχανή σου. Ακούγονται μεγάλες διαφορές απο φακό σε φακό. Εγώ είχα πάρει τον 35αρη μαζί μου και σε συνεννόηση με τον πωλητή έβγαλα 3-4 καρέ στο 2.8 με τον νικον και μετά τα ίδια ακριβώς στα 35μμ/2.8 με τον σιγκμα. Κάθισα και τα τσέκαρα στην οθόνη της κάμερας με φουλ ζουμ και μετά τον πλήρωσα και έφυγα