να το κανουμε λιγο λιανα. εχω ενεργοποιησενο το camera roll στο icloud backup απο παλια για λογους ασφαλειας+, οπως εχω ενεργοποιημενες ολες τις εφαρμογες και τα δεδομενα τους. Συνεπεια, τωρα με το icloud photo ενεργοποιημενο, μου αποθηκευει τις φωτογραφιες 2 φορες στο συννεφο. Μετα την ελευση του icloud photo το οποιο βρισκω χρησιμο κ εξυπηρετικο διοτι μπορω να ανοιξω τις φωτογραφιες οπουδηποτε (οχι οπως παλια, απροσπελαστο backup) μηπως θα πρεπε να απενεργοποιησω το camera roll backup option, το βρισκω λιγο περιττο πια? Αν γινει κατι τετοιο σε περιπτωση restore κινητου μεσω icloud οι φωτογραφιες μου θα εμφανιστουν στο κινητο η θα τις κλαιω ?
H apple τα χει κανει λιγο π@να ... icloud photo, icloud backup (camera roll), ροη φωτογραφιων ... αμα τα ενεργοποιησεις ολα αυτα θα γεμιζεις το cloud σου με 10 φορες τα ιδια πραγματα (εξυπνο
Οι διαφορές των 2 χαρακτηριστικών που ανέφερες είναι οι εξής: Το icloud photo ουσιαστικά περιέχει όλες τις photo αλλά και τα video από όλες τις συσκευές σου, εφόσον βέβαια έχεις ενεργοποιημένο το icloud photo και σ΄αυτές. Στην πραγματικότητα το icloud photo συγχωνεύει τις φωτό και βίντεο από τις συσκευές σου στο σύννεφο και με την σειρά του, τις κάνει mirror στις συσκευές και με την επιλογή μειωμένης ανάλυσης για εξοικονόμηση χώρου.
Εάν π.χ. διαγράψεις ή τροποποιήσεις μία φωτό στο τηλέφωνο, αυτή η αλλαγή θα λάβει χώρα αυτομάτως στο σύννεφο αλλά και στο iPad.
Back up του camera roll παίρνει αντίγραφο μόνο των φωτό+βίντεο που τράβηξες από την συγκεκριμένη συσκευή σε full resolution.