Επειδή είμαι και εγώ ένας από αυτούς που εδώ και 5-10 μέρες που αναβάθμισα στην 8.3 και έχω το συγκεκριμένο θέμα με τις φωτογραφίες, μετά από προτροπή του @vrachamis κάθησα και διάβασα λίγο αυτό το τόπικ. Διάβασα τις πρώτες 5-10 σελίδες και σε κάποια μπερδεύτηκα καλύτερα και σε κάποια χειρότερα. Ωστόσο θέλω να πιστεύω πως μια καλή περιγραφή είναι αυτή που κάνει ο ίδιος εδώ:
Αυτά που δεν έχω καταλάβει και πιθανότατα στις προηγούμενες 25-30 σελίδες κάπου έχουν συζητηθεί, είναι τα εξής:
1) Τι γίνεται αν έχω 5GB στο cloud μου, έχω ενεργοποιημένη τη beta βιβλιοθήκη του cloud, και οι φωτογραφίες του iPad μου είναι ας πούμε 10GB. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Ποιες θα ανέβουν στο σύννεφο από τη στιγμή που δε θα χωράνε όλες.
2) Καταλήγουμε στο ότι αν έχω 2GB στο κινητό και 5GB στο iPad αν έχω ενεργοποιημένη την beta βιβλιοθήκη τότε θα έχω 7GB χώρου να καταλαμβάνεται και στις δύο συσκευές μου;
3) Αν έχω ενεργοποιημένη στην ίδια περίπτωση μόνο τη Ροή πόσα GB θα καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες μου σε κάθε συσκευή, όπου πάλι θα τις βλέπω όλες;
4) Δεν έχω καταλάβει καθόλου γιατί αναφέρετε διαρκώς ότι μόνο η βιβλιοθήκη του iCloud είναι back up και όχι η ροή. Αφού και με τη Ροή οι φωτογραφίες περνιούνται στο Photo Stream στον υπολογιστή (αλλά και στις υπόλοιπες συσκευές) άρα έχω ένα αντίγραφο τους αν πχ μου πάθει κάτι το iPhone ή η μία από όλες τις συσκευές;
5) Η σύνοψη φωτογραφιών τι ακριβώς κάνει τελικά και πότε χρειάζεται να τη χρησιμοποιούμε;
6) Τέλος ο φάκελος Photo Stream μου δεν δουλεύει. Δεν πρνάει τις φωτό που έχω στο Camera Roll μου. Καμιά ιδέα γιατί; Μήπως πρέπει να το σβήσω και να το ξαναπεράσω από το πισί;
Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την προσπάθεια που κάνετε να μας δώσετε τα φώτα σας ειδικά Vrachamis και nikosgnr αλλά και όλοι οι υπόλοιποι!!!
Το τόπικ είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμο!!!
edit ps. Υποψιάζομαι κατόπιν ανάγνωσης του ποστ που μόλις έκανα, ότι η απάντηση στο 4 είναι επειδή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή αριθμό φωτογραφιών ορισμένες διαγράφονται. κάτι τέτοιο θυμάμαι ότι αναφέρθηκε σε μία σελίδα, κάτι για 30 μέρες ή 1000 φωτό. έχω δίκιο αυτός είναι ο λόγος ή υπάρχει κάτι άλλο;
Αγαπητέ μου φίλε καλησπέρα,
Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω στον βαθμό που γνωρίζω μια μια τις ερωτήσεις σου....
1. Μιλώντας υποθετικά, αν ενεργοποιήσεις την βιβλιοθήκη με όλο αυτό τον όγκο δεδομένων στα Camera Roll των συσκευών σου, τότε.. 2 είναι πιθανά να συμβούν:
Την στιγμή που οι συσκευές σου θα κάνουν indexing το περιεχόμενο τους προκειμένου να ξεκινήσουν να το μεταφορτώνουν στο σύννεφο, τότε θα δεχτείς ειδοποίηση από το iCloud πως ο χώρος δεν επαρκεί και θα σε προτρέψει να αναβαθμίσεις με αγορά extra χώρου...
ή
θα ξεκινήσει κανονικά η μεταφόρτωση με ημερολογιακή προτεραιότητα στο multimedia υλικό σου, μέχρι εξαντλήσεως των 5GB, οπότε και θα δεχτείς την προαναφερθείσα ειδοποίηση.
2. Ναι, εφόσον δεν έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή optimize Storage
3. Η ροή με τους περιορισμούς που έχει, αποκλείεται να εξυπηρετήσει τόσο μεγάλο όγκο φωτογραφιών και από τις 2 συσκευές σου & δεν υποστηρίζει βίντεο.
Ωστόσο να σου θυμίσω πως με την ροή, τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται στο iCloud, αλλά το τελευταίο μεσολαβεί για να κάνει push τις φωτό μεταξύ των συσκευών σου. Από την άλλη ο χώρος που δεσμεύεται είναι λίγο λιγότερος λόγω ελαφράς χαμηλότερης ανάλυσης.
4. όπως ακριβώς σημείωσες στο υστερόγραφο σου.
5. Δεν έχω ιδέα ποια είναι η σύνοψη φωτογραφιών, το μενού μου είναι στα Αγγλικά
6. Επειδή υποθέτω πως έχεις ανοιγοκλείσει τους διακόπτες της βιβλιοθήκης στις συσκευές σου λόγω πειραματισμών πολλές φορές, κάτι έχει κολλήσει. Ανοιγόκλεισε τους πάλι, συνοδεύοντας με ένα Hard Reset.
Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 20/04/2015 - 14:44