Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

FM Radio στο iPhone

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
39 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   Tillter

Tillter

iPH Contributor

• 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 11/01/2010 - 00:05

Για να σπαω πλακα με κανα fanboy οπου και αν βρισκομαι.

1.
Για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι internet. Δεν είναι όντως αστείο "που αυτο το πραμα για να σου δωσει δυνατοτητες πρεπει να κατεβαζεις ολη την ωρα";

2.
Αναρωτιέμαι τι είναι άραγε πιο αστείο: Το ότι δεν ξέρεις τι κάνει (και τι δεν κάνει) η συσκευή που χρυσοπλήρωσες; το να θεωρείς λίγα τα 120MB για να ακούς radio ένα ολόκληρο μήνα; ή το να χαρακτηρίζεις fanboy κάποιον που έχει θάψει με τρία φτιάρια το 2G και το 3G;

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   gkalas

gkalas

iPH User

• 106 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 00:10

Καλα αστο.Το να εχει μια συσκευη ραδιο απλα το θεωρουσα αυτονοητο και γι'αυτο δε ρωτησα τι εχει.Δε θελω και να τσακωνομαι οποτε καληνυχτα.Μαθε οτι κανεις δε γεννηθηκε μαθημενος και οταν καποιος ειναι αρχαριος κοιτας να τον βοηθας και οχι να το παιζεις εξυπνακιας.Καλο βραδυ.

#18   computeras

computeras

Advanced Member

• 916 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο

Δημοσίευση 11/01/2010 - 00:23

Υποθέτω πως δεν έχεις πρόγραμμα με data plan, ούτε καν συμβόλαιο (μάλλον με καρτοκινητή θα είσαι), οπότε τι το πήρες το iPhone; μη μου πεις για να ακούς radio...

Εδώ να παραθέσω πως δεν είναι απαραίτητο ότι όποιος έχει το iphone με καρτοκινητό είναι άσχετος και δεν του προσφέρει όλες τις δυνατότητες του. Εγώ το έχω με what's up και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Internet έχω σχεδόν παντού μέσω wifi οπότε ποιος ο λόγος να έχω dataplan από την στιγμή κιόλας που δεν με συμφέρει για διάφορους λόγους. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του και δεν αγοράζουν όλοι ένα τηλέφωνο ή οτιδήποτε άλλο για τον ίδιο λόγο οπότε ας μην είμαστε απόλυτοι σε κάποια ζητήματα.

#19   gkalas

gkalas

iPH User

• 106 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 00:40

Εχω και εγω συμβολαιο φιλε computera και στη δουλεια μου εχω wi fi οποτε δεν ξεμενω απο ιντερνετ.Εγω απλα τονισα οτι μου φαινεται ψιλοκουφο να μην εχει ραδιο μια συσκευη τοσο προηγμενη και να πρεπει μεχρι και σε αυτο να πρεπει να βρεις δικτυο.Εγω Ενα πραγμα τονισα και επαιξε επιθεση λες και τους εβρισα τη γκομενα.Παντως μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι ενθουσιαστηκα απο τον αδερφο μου που το πηρε και το πηρα και εγω με κλειστα ματια χωρις να κανω μια παραπανω ερευνα.Θα κατσω κανα μηνα να ασχοληθω στο φουλ μαζι του και μετα βλεπω.Εφαγα και την κρυαδα με το jailbreak και ειμαι μια ανασα πριν το δωσω.

#20   computeras

computeras

Advanced Member

• 916 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 01:03

Είσαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να κάνεις jailbreak; Εγώ στου αδερφού μου έκανα αλλά είναι το πρόβλημα ότι σε κάθε επανεκκίνηση θέλει να το συνδέεις ξανά και να πατάς ξανά το κουμπί να λειτουργήσει το blackrain για να ανοίξει το τηλέφωνο. Κατά τα άλλα δουλεύει άψογα ;)

Τώρα όσον αφορά το ραδιόφωνο όπως προανέφερα υπάρχει δέκτης αλλά δεν είναι ενεργοποιημένος. Τον λόγο δεν τον ξέρουμε. Περιμένουμε απλά πότε θα ενεργοποιηθεί.

Τελευταία επεξεργασία από: computeras, 11/01/2010 - 01:04

#21   gkalas

gkalas

iPH User

• 106 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 01:12

Είσαι σίγουρος ότι δεν μπορείς να κάνεις jailbreak; Εγώ στου αδερφού μου έκανα αλλά είναι το πρόβλημα ότι σε κάθε επανεκκίνηση θέλει να το συνδέεις ξανά και να πατάς ξανά το κουμπί να λειτουργήσει το blackrain για να ανοίξει το τηλέφωνο. Κατά τα άλλα δουλεύει άψογα ;)

Τώρα όσον αφορά το ραδιόφωνο όπως προανέφερα υπάρχει δέκτης αλλά δεν είναι ενεργοποιημένος. Τον λόγο δεν τον ξέρουμε. Περιμένουμε απλά πότε θα ενεργοποιηθεί.

Mπορω να κανω αλλα αν σβησει κλαφτα οποτε καλυτερα να το αφησω μαμα για την ωρα ::)

#22   computeras

computeras

Advanced Member

• 916 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 01:25

Αν σβήσει απλά το συνδέεις στο pc, τρέχεις ξανά το blackrain και είσαι μια χαρά. Δεν χάνεις τίποτα. Το blackrain το τρέχεις απλά για να bootάρει ;)

#23   Yannis

Yannis

Rebuilding

• 2.681 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:GC

Δημοσίευση 11/01/2010 - 08:51

Μεταφορά της συζήτησης από άλλο θέμα...

Good things come to those who wait...

#24   WoodyAllen

WoodyAllen

iPH Contributor

• 1.116 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 09:57

Εχω και εγω συμβολαιο φιλε computera και στη δουλεια μου εχω wi fi οποτε δεν ξεμενω απο ιντερνετ.Εγω απλα τονισα οτι μου φαινεται ψιλοκουφο να μην εχει ραδιο μια συσκευη τοσο προηγμενη και να πρεπει μεχρι και σε αυτο να πρεπει να βρεις δικτυο.Εγω Ενα πραγμα τονισα και επαιξε επιθεση λες και τους εβρισα τη γκομενα.Παντως μια μεγαλη αληθεια ειναι οτι ενθουσιαστηκα απο τον αδερφο μου που το πηρε και το πηρα και εγω με κλειστα ματια χωρις να κανω μια παραπανω ερευνα.Θα κατσω κανα μηνα να ασχοληθω στο φουλ μαζι του και μετα βλεπω.Εφαγα και την κρυαδα με το jailbreak και ειμαι μια ανασα πριν το δωσω.

Κοίτα, το τηλέφωνο έχει θετικά αρνητικά και πράγματα που ξενίζουν. Πρέπει να ξέρεις ότι η Apple δεν πουλάει μια συσκευή, πουλάει ένα οικοσύστημα. Πιο κλειστό και από το ποτάμι σε ώρα αιχμής αλλά απίστευτα βολικό αν πας με τα νερά του. Θα σου πρότεινα διότι και εγώ την πήρα την κρυάδα στην αρχή να ασχοληθείς λίγο με την συσκευή σου πριν τα παρατήσεις. Δεν μπορεί να έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια συσκευές σε ένα τρίμηνο αν δεν κάνει κάτι σωστά. :D

Έχει τον καλύτερο mobile browser και το καλύτερο mail client που έχω συναντήσει σε κινητό. Εγώ πάντως έχω αντικαταστήσει πλήρως το casual βραδινό σερφάρισμα που έκανα στο laptop με το Iphone. Επίσης έχω κόψει τα SMS και επικοινωνώ κυρίως με email. Επίσης είναι καταπληκτικό mp3 player. Ειδικά το genious στο να σου φτιάχνει λίστες από την μουσική που έχεις περάσει είναι απίστευτο χαρακτηριστικό. Κατέβασε κάποιες εφαρμογές από το Appstore. Κατέβασε και κάποια παιχνίδια όπως το Fling και το Fieldrunners (πχ υπάρχουν χιλιάδες) για να δεις τι σημαίνει Mobile gaming. Αγόρασε μια GPS εφαρμογή ή κατέβασε ένα δωρεάν αλφάδι.....

Ναι δεν έχει ραδιόφωνο, δεν μπορείς να σβήσεις μια μία τα τηλέφωνα από την λίστα των κλήσεων και παντρεύεσαι το itunes. Δεν χρειάζεται JB για να εκτιμήσεις αυτό το τηλέφωνο. Αν μάλιστα είσαι και παλιός χρήστης msartphones όπως εγώ θα θαυμάσεις την αξιοπιστία και την just works λογική του.

Αν μετά δεν σου κάνει όντως τότε άλλαξε το. Άλλωστε έχει πολύ καλή μεταπωλητική αξία. Πάντως αν και δεν σε δικαιολογώ που πήρες ένα τόσο ακριβό και ιδιαίτερο τηλέφωνο χωρίς έρευνα αγοράς, σε καταλαβαίνω απόλυτα διότι έχει μια λογική που βγάζει τον νέο χρήστη έξω από τα νερά του. Δώσε του όμως μια ευκαιρία και θα δεις ότι σε λίγο καιρό θα απορείς πως έκανες κάποια πράγματα χωρίς αυτό.

#25   gkalas

gkalas

iPH User

• 106 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 12:20

Φιλε woody το κινητο λογο του οτι το ειχε ο αδερφος μου αποφασισα να το παρω και εγω λογο του οτι οπως σωστα λες και εσυ εχει γινει μυθος πλεον και αυτο το δειχνουν οι πωλησεις του.Το γνωριζα οτι ειναι ενα δυσκολο εργαλειο ειδικα για πρωταρηδες αλλα αποφασισα να ασχοληθω πολυ μαζι του και να δω τι κανει.

Ξερω οτι εχει απιστευτες εφαρμογες αλλα παντα μου εκανε εντυπωση αυτη η εμμονη με το itunes και κατι ηλιθιοτητες που εχει με κλειδωμενα bluetooth και να μην εχεις δυνατοτητα drag n drop.

Οσο και να προσπαθουνε καποιοι να το θεοποιησουνε ειναι γεγονος οτι εχει καποιες ηλιθιοτητες που βαρανε ασχημα στο ματι και σε αποκλειουνε απο το να το αποκτησεις αν εισαι ενας μεσος χρηστης.

Το γνωριζω πολυ καλα οτι αυτο το εργαλειο κανει θαυματα (και ακομα δεν εχω δει τιποτα απ'οτι καταλαβα) οπως γνωριζω οτι εχει και καποιες τραγικες εμμονες η apple με καποια πραγματα.

Το να μου φανει κουφο οτι ενα τετοιο εργαλειο δε σου δινει radio δε νομιζω οτι ειναι και τοσο τραγικο.Ναι δεν το παιρνω για το radio απλα θα ηταν ευπροσδεκτο.Και οταν διαβασα οτι το iphone εχει δεκτη αλλα κλειδωμενο τοτε φρικαρισα πιο πολυ.

Θα κατσω να ασχοληθω μαζι του παντως γιατι βλεπω οτι αξιζει.Κανα jailbreak περιμενω και για μενα (αν και δεν το βλεπω) και μετα θα ειμαι πιο χαρουμενος(ξερω οτι υπαρχει jailbreak αλλα δε με βολευει ετσι οπως ειναι) :rolleyes:

#26   Tillter

Tillter

iPH Contributor

• 1.271 μηνύματα
  • Twitter:@Till773
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad 2
  • GameCenter:Kajuku

Δημοσίευση 11/01/2010 - 12:34

Κοίτα, αυτή την καραμέλα με τα fanboys και αυτούς που θεοποιούν τη συσκευή καλύτερα να την αφήσεις. Σου έγραψα και στο προηγούμενο μου post πως κανείς δεν έχει θάψει το 2G και το 3G όσο εγώ. Απλά με την κυκλοφορία του 3GS και προφανώς του OS3 η Apple κατάφερε επιτέλους να συνδιάσει ένα ανεκτό hardware με ένα software του οποίου τα πλεονεκτήματα (multitouch, σταθερό περιβάλλον εργασίας, πληθώρα εφαρμογών, λειτουργικό περιβάλλον internet) υπερτερούν των μειονεκτημάτων του (κλειδωμένο bluetooth, μέτρια φωτογραφική, κλειδωμένο fm radio), καθιστώντας έτσι την συσκευή λειτουργική και αποδοτική για τον μέσω χρήστη. Και για να μην παρεξηγηθώ ξανά, τονίζω πως η κριτική αυτή αφορά την μαμίσια έκδοση του iPhone, χωρίς Jailbreak: απο την οπτική δηλαδή ενός μέσου χρήστη ο οποίος περιμένει απο την συσκευή του απλά να δουλεύει, χωρίς να χρειάζεται να επέμβει δραστικά (Jailbreak) για να προσθέσει πράγματα και λειτουργίες...

#27   WoodyAllen

WoodyAllen

iPH Contributor

• 1.116 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 12:41

Αντιγράφω από μία προγενέστερη δημοσίευση μου:

Για αυτό λέμε: it's the ecosystem, stupid!!!! (παράφραση από το it's the economy, stupid, που χρησιμοποιήθηκε από τους συμβούλους του Κλίντον το 92, περισσότερα εδώ

Η Apple δεν σου πουλάει Hardware, σου πουλάει ένα ολόκληρο οικοσύστημα με το οποίο μαθαίνεις να ζεις και να διοχετεύεις μεγάλο μέρος της ψηφιακής σου ζωής. Αυτό είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Apple σε σχέση με νέα γενιάς κινητά με το καλύτερο hardware.(Πχ HD2).

Πρέπει να καταλάβεις ότι το Bussiness model που ακολουθεί η Apple απαγορεύει λογικές free content sharing. Για αυτό και είναι κλειστή. Δεν πρόκειται να ανοίξει λοιπόν το bluetooth ποτέ χωρίς JB. Βέβαια αυτός είναι για μένα ο πιο κύριος λόγος που βλέπουμε content όλων των μεγάλων content makers στην itunes Πλατφόρμα.

Και εγώ ερχόμενος από windows mobile στην αρχή είχα μεγάλα θέματα με αυτό το κλειστό σύστημα. Βέβαια μετά με παρέσυρε η Apple στο άρμα της και με έπεισε ότι αυτό το μοντέλο έχει πολλά θετικά στοιχεία και για τον παραγωγό και για τον καταναλωτή. Ο παραγωγός έχει μια ασφάλεια ότι θα πληρωθεί για την δουλειά του και ο καταναλωτής ότι πληρώνει πολύ καλές τιμές για τα ίδια πράγματα που σε άλλες πλατφόρμες είναι πολλαπλάσια. Άρα το business model δουλεύει καλά. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι θέλουν να το μιμηθούν.

Βέβαια επειδή είμαι developer (όχι στον Apple κόσμο) ξέρω τι σημαίνει κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και τι σημαίνει αυτό για την τσέπη μου οπότε αν θες τα βλέπω λίγο αλλιώς σε σχέση με τον average user.

#28   WoodyAllen

WoodyAllen

iPH Contributor

• 1.116 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 12:48

Επίσης να πω ότι το it just works είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για μια Mobile συσκευή.

Δυστυχώς για τα περισσότερα smartphones αυτό δεν ήταν αυτονόητο.... Έχω horror stories να σου διηγηθώ, να φάνε και οι κότες.

Πάντως το ότι δεν έχει ραδιόφωνο είναι σπαστικό και για μένα. Πιστεύω μιας και όλος ο ανταγωνισμός το προσφέρει πλέον θα το δούμε και στην iPhone Πλατφόρμα. Ίσως με ένα έξυπνο tagging για σύνδεση των τραγουδιών με itunes αλά shazam

#29   damgr

damgr

iPH User

• 139 μηνύματα

Δημοσίευση 11/01/2010 - 12:53

Κοίτα, αυτή την καραμέλα με τα fanboys και αυτούς που θεοποιούν τη συσκευή καλύτερα να την αφήσεις. Σου έγραψα και στο προηγούμενο μου post πως κανείς δεν έχει θάψει το 2G και το 3G όσο εγώ.

Αν και σε όλα τα άλλα post σε έβρισκα ολόσωστο,εδώ σε βρίσκω λάθος φίλε μου.Εσύ μπορεί να το θάβεις το κινητό αλλά άμα βγεις στην πιάτσα και ρωτήσεις θα δεις ότι όλοι (έχοντας ή μη γνώσεις από iphone) θα σου πουν ότι είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί γτ πολύ απλά έχει το καλύτερο touch response από τις συσκευές που κυκλοφορούν και δεν κολλάει ποτέ.

Αφού λοιπόν έχεις φάει την πλύση εγκεφάλου από παντού,πέρνεις το iphone του φίλου σου για να το δεις,σου βάζει να παίξεις ένα παιχνιδάκι ή ένα app και MΠΑΜ,κόλλησες στο κινητό-υπολογιστή.

Η πρώτη κρυάδα όμως έρχεται όταν το αγοράζεις (γιατί πολύ απλά έχεις μείνει μαμάκας) και μετά δεν ξέρεις την τύφλα σου από αυτό. Κάπως έτσι έγινε και με εμένα,ευτυχώς που ο αδερφός μου είχε iphone και ο ξάδερφος μου ασχολούταν πάνω στο σπασιμο εφαρμογών οπότε μου μάθανε τα βασικά και μετά άρχισα να το ψάχνω μόνος μου.

Το ξέρω μακρυγόρησα αλλά ήθελα να σου δείξω πόσο εύκολα πέφτει "θύμα" κάποιος που δεν γνωρίζει από το τρελό marketing που γίνεται εκεί έξω

#30   ktzaf

ktzaf

iPH Honored Elite member

• 1.283 μηνύματα
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 11/01/2010 - 13:49

Σύμφωνοι woody αλλά δεν είναι ούτε οικοσύστημα (όπως αναφέρεις) ούτε το μάνα εξ'ουρανού (όπως νομίζουν μερικοί). Ένα κινητό είναι. Και it just works γιατί out of the box το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κλήσεις και να δεχτεί mail. Που και αυτό προβληματικό είναι, γιατί αν ανοίξεις το mail app είτε απενεργοποιήσεις το push είτε όχι, το mail app παραμένει ανοιχτό και κάθε φορά που χάνεις το 3G ή το wifi, όταν επανέλθει, το iphone ξανασυνδέεται με τον server και ψάχνει για mail μόνο του. Α, και με την έλευση του OS3, καταφέρανε να κάνουν και copy paste. Τα υπόλοιπα, τα συζητάς με την apple στο ταμείο το iTunes. Ίσως με την έλευση του OS4 να μπορούμε επί τέλους να κλείνουμε το mail το safari και το iTunes.

Η ενεργοποίηση του FM receiver (που κατά τα φαινόμενα υπάρχει στο iPhone) ξέρει κανείς αν θα γίνει στο καινούργιο OS ή πόσο θα μας το χρεώσουν? Και πάνω στο θέμα, πόσα apps θα βγούν μετά (και με τι κόστος) που θα μας επιτρέπουν να ηχογραφούμε το ραδιόφωνο?

Όσον αφορά στα apps οι εταιρείες τα βγάζουν γιατί θα τα μοσχοπουλήσουν. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι το απαράδεκτο camera app του iphone και η πλειάδα εφαρμογών που προσπαθούν να καλύψουν το πρόβλημα (με το 30% να πηγαίνει στην Apple). Στην τελική και στο PC, σπάνε, αντιγράφονται, γίνονται mods στις εφαρμογές, αντιγράφονται ταινίες και μουσική, αλλά δεν είδα καμία εταιρεία λογισμικού να λέει στους κατασκευαστές καρακλειδώστε τα PC για να μην μπορεί να γίνεται ανταλλαγή αρχείων. Απλά συνεχίζουν να βγάζουν προγράμματα, μουσική και ταινίες και προσπαθούν να κλειδώσουν το content, όχι το hardware.

Το ίδιο ισχύει και με τα PS 1, 2 και 3, με το PSP, το xBox κλπ. Δεν θυμάμαι να είπε κανείς στη Sony κλείδωσέ το διαφορετικά δεν θα βγάζω παιχνίδια. Ίσα ίσα, που και η MS και η Sony προσπαθούν να κλειδώσουν το hardware για να μην χάνουν τα λεφτά από τις πωλήσεις των παιχνιδιών (που επιδοτούν το hardware). Αν η Sony στο PS3 είχε 300% κέρδος στο hardware όπως η Apple με το iPhone θα ήταν απόρθητο το PS3? Μάλλον όχι. Τότε το βάρος για να μην σπάνε τα παιχνίδια θα έπεφτε στον developer.

Μακρηγορώ όμως και το θέμα είναι το ραδιόφωνο. Το θέμα δεν είναι πως είναι απαράδεκτο το να μην έχει FM radio το iPhone. Το θέμα είναι πως αν έχει (γιατί δεν το έχω ξανά ακούσει τώρα το είδα 1η φορά από τον computera) είναι απαράδεκτο να είναι κλειδωμένο. Ίσως είναι το κρυφό χαρτί της Apple για να χτυπήσει το Nexus της google. Μπορώ να φανταστώ το event της 27/1. Παραθέτω απόσπασμα:

"Μετά από 2 χρόνια development στο 3ο version του OS καταφέραμε τα σας δώσουμε το copy paste, ένα χρόνο μετά ανακαλύψαμε πως το iPhone έχει FM radio και καταφέραμε να το ενεργοποιήσουμε. Το radio app όμως στα χνάρια του camera app, δεν μπορεί να κάνει search για σταθμούς, υποστιρίζει μόνο μονοφωνικό ήχο, δεν έχει RDS και για να βρείτε σταθμούς πρέπει να αγοράσετε τα καινούργια ακουστικά που είναι και κεραία και κοστίζουν €50. Διαφορετικά there is an app for that too και (χαμηλόφωνα) τσεπώνουμε το 30%."

Και μετά το πλήθος θα φύγει από το event με την γλυκιά αίσθηση της απόλυτης υπεροχής έναντι του ανταγωνισμού και θα πάει να κοιμηθεί περιμένοντας την επερχόμενη κατάρρευση την Nokia, HTC, Motorola κλπ. λόγω την έλευσης της εποχής του ραδιοφώνου στα iphone, και θα βλέπει γλυκά όνειρα του αποστειρωμένου Apple μέλλοντος που θα έρθει με την εξαφάνιση των παραπάνω εταιρειών στο OS 5 που το iphone θα αποκτήσει bluetooth και μαμήσιο zoom (2X, για παραπάνω there is an app for that too) στην 5MP camera του iphone 4G.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες