Καλήμερα σε όλους. Εδώ και ένα χρόνο έχω το 5s (καινούριο ,αγορασμένο από Κατάστημα) Ψάχνω λοιπόν στο φορουμ και γενικά σε πολλά διαφορετικά site ,ποιός είναι τελικά ο σωστότερος και καλύτερος τρόπος να φορτίζεις το κινητό σου για να σου διατηρείται η μπαταρία και να παίρνεις τα μέγιστα απο αυτήν, Δεν έχω jailbreak .
Όλο αυτό ξεκίνησε όταν η μπαταρία μου όταν βρισκόταν στο 16-17 % έτρωγε μια φλασιά και έπεφτε στο 7% και απο το 7 με ελάχιστη μηδενική χρήση στο 1% και παρέμενε κολλημένη εκεί. Αυτό συνέβη αρκετές φορές μέσα σε μια εβδομάδα ,μέχρι που μου το έκανε χθες στο 46% .Ξαφνικά έπεσε το 32% και μετά απο λίγο ανέβηκε στο 39%.
Κάνα 5μήνο έχω εγκατεστήμενο το BatteryDoctor περισσότερο για τα cache files. Εξίσου ξεκίνησα να το φορτίζω όπως αυτό σε συμβουλεύει . Μία φορά το μήνα (φόρτιση κάτω απο 20% και όλες τις υπόλοιπες πάνω απο 20% ) . Σε άλλα διάφορα ποστ διαβάζω ότι η αποφόρτιση κάνει καλό στη μπαταρία .Σε άλλα να φορτίζεις το κινητό σου όσο είναι πάνω απο 50% και να μην το βγάζεις ποτέ εάν δεν έχει 100%.
Έχει λοιπόν κατασταλλάξει κάποιος ποιός είναι ο καταλληλότερος τρόπος φόρτισης. Πλέον με τη χρήση που του κάνω(πολύ χρήση) το φορτίζω 2 φορές την ημέρα. Την πρώτη φορά δηλαδή μετά απο 8 ώρες χρήσης είναι γύρω στο 60-65% και μετά η δεύτερη φόρτιση το βράδυ πρίν ξαπλώσω που έχει πέσει η μπαταρία στο 25-32% (με πολύ περισσότερη χρήση απο ότι το πρωί μέχρι το μεσήμερι) το αφήνω όλο το βράδυ στη πρίζα.
Επίσης να το αφήνεις 6 ώρες παραπάνω στη φόρτιση (για το βράδυ λέω ) προκαλεί μακροχρόνια πρόβλημα?
Γενικά με μια νορμάλ χρήση και τηρώντας τα 'πρωτόκολλα ' κλειστό δεδομένα ,φωτειωότητα χαμηλη ,location services κλειστά και τις υπόλοιπες συμβουλές μου διαρκεί μία ημέρα.
Σας ευχαριστώ και συγνώμη εαν κούρασα