Μετάβαση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία
* * - - - 3 ψήφοι

Jailbreak: Backup, Sync & Restore σε iDevice χωρίς PC


  • Please log in to reply
3 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6,834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/02/2015 - 12:56

post_61356_0_29841200_1425033603_thumb.p

 

Οι παραδοχές

 

Ανέκαθεν το Backup & Restore σε Jb συσκευές ήταν ένας μικρός πονοκέφαλος για τους Jailbrakers, εφόσον η καθολική χρήση ενός “μη καθαρού backup” είναι απαγορευτική και ταυτόχρονα η επιλεκτική επαναφορά των στοιχείων του λίγο “μπελαλίδικη”.

 

Κατά καιρούς ωστόσο, έχουν δημοσιοποιηθεί στην κοινότητα αναλυτικοί οδηγοί, εμπλουτισμένοι με την τεχνογνωσία Διαχειριστών και μελών, που μας δίνουν λύσεις στην επαναφορά της πιο πρόσφατης κατάστασης του τηλεφώνου μας και ταυτόχρονα μας διασφαλίζουν την “συστημική υγεία” της Jb συσκευής μας. Οι οδηγοί αυτοί, εξακολουθούν να είναι μονόδρομος σε ένα προμελετημένο restore που συνήθως καταλήγει σ΄ένα ραντεβού με τον υπολογιστή μας. Καλεσμένοι στην παρέα.... η iOS συσκευή μας, το iTunes και τουλάχιστον ένα εκ΄των iTools, iBackupbot, iFunbox.

 

Από την άλλη όχθη, στο αγαπημένο μας Cydia, έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς backup-tweaks (PKGBackup, DataDeposit, …) των οποίων όμως η σωστή λειτουργία δεν ήταν ποτέ διαχρονική, η δε αξιοπιστία τους πάντα αμφιλεγόμενη(conflicts,bugs,errors).

Όλα τα παραπάνω μας οδηγούν αφενός στο να “στήσουμε” ενσύρματα το τηλεφωνό μας από την αρχή, -επαναφέροντας επιλεκτικά, περιεχόμενο & ρυθμίσεις των Apps με την υποχρεωτική χρήση PC/Mac και 3rdparty εφαρμογών- και αφετέρου να εγκαταστήσουμε & να παραμετροποιήσουμε εκ του μηδενός τα πολύτιμα Tweak μας.

 

Δεδομένου ότι το “iCloud backup over JB” is not an option any more, εντείνει λίγο ακόμα περισσότερο το άγχος μας και μας αναγκάζει να παίρνουμε backup στον υπολογιστή όσο γίνεται συχνότερα, για να είμαστε up to date προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο ενός απροσδόκητου Restore.

 

Οι απορίες ?


post_61356_0_39790300_1425033608.png

 

Τι γίνεται όμως με όλους εκείνους τους χρήστες που ο τρόπος ζωής τους δεν τους φέρνει απαραίτητα σε επαφή με ένα PC;...ή τουλάχιστον καθημερινά; Τι γίνεται με τους επαγγελματίες που συστηματικά χρησιμοποιούν χρηματο-οικονομικές εφαρμογές με ευαίσθητα δεδομένα που τροποποιούνται κάθε ώρα;

Ώπα!! Τους gamers που του βάζετε;.... που τρέμουν στην ιδέα πως μπορεί να χάσουν την πρόοδο του παιχνιδιού τους; Τους κατ΄επάγγελμα ταξιδιώτες; Τις πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές μακριά από ένα PC; Εμένα που με βάζετε;....που καμιά μέρα θα φύγει κανά τηλέφωνο και θα ξεψυχίσει στο φρεσκοχτενισμένο από το κομμωτήριο κεφάλι της πεθεράς μου;; :D  Τι θα κάνω εγώ μετά;

Η ανάγκη λοιπόν σ΄αυτές τις ομάδες χρηστών να υπάρχει ένα πρόσφατο αντίγραφο ασφαλείας, όχι απαραίτητα όλων των δεδομένων της Jb συσκευής τους, αλλά τουλάχιστον αυτών που κατά την κρίση τους είναι πολύτιμο & συχνά ανανεώσιμο, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική, κυρίως μπροστά στον κίνδυνο μιας απρόβλεπτης βλάβης, απώλειας ή δυσλειτουργίας της συσκευής τους.(Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!)

Ορίστε;;; Αυτός είναι για δέσιμο!

 

Attached File  3.png   19.66KB   48 downloads

 

Πως θα σας φαινόταν αν σας έλεγα πως εκτός των άλλων μπορείτε να πάρετε backup στο iCloud και να το επαναφέρετε χωρίς καν να βρεθείτε κοντά σε PC; Ναι! Καλά ακούσατε... από και προς Jbroken συσκευή (και σίγουρα όχι με τον παραδοσιακό τρόπο). Πως σας ακούγεται να μπορείτε να μοιράζεστε τα περιεχόμενα του ίδιου backup στις συσκευές σας, χωρίς απαραίτητα βρεθούν στο ίδιο δίκτυο ή να έχουν τον ίδιο iCloud λογαριασμό; Να παίρνετε αντίγραφα των ρυθμίσεων των Tweak σας; Να μπορείτε να μεταφέρετε την πρόοδο ενός παιχνιδιού ή τα δεδομένα μιας εφαρμογής σε μια άλλη συσκευή ίσως; Να γίνονται όλα ασύρματα και σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό αυτοματοποιημένα; Να είναι εν τέλει διαθέσιμα και από τον υπολογιστή σας;

 

Break your Jail!

 

Attached File  4.png   46.16KB   47 downloads

 

Το περιεχόμενο ενός αντιγράφου ασφαλείας στο PC ή το iCloud φωλιάζει αρχής εξ΄αρχής μέσα σ΄αυτό το χαοτικό folder structure του τηλεφώνου που κρατάμε στα χέρια μας. Το backup δεν είναι τίποτα παραπάνω, παρά το αποτέλεσμα της ανάγκης να “κλωνοποιήσουμε & να φυλάξουμε μακριά” από την συσκευή, τους κατάλληλους φακέλους και να τους επαναφέρουμε σε περίπτωση απώλειας τους. Το πρώτο πλεονέκτημα που αποκτά ένα “αποφυλακισμένο” τηλέφωνο, είναι η πρόσβαση και η διαχείρηση αυτών ακριβώς των φακέλων και όχι μόνο. Ενδεικτικά παραθέτω τις πιο σημαντικές διαδρομές:

 

-       Δεδομένα AppStore εφαρμογής: var/mobile/Containers/Data/Application/”App name”/Documents/ (iOS=ή>8.0)

-       Ρυθμίσεις AppStore εφαρμογής: var/mobile/Containers/Data/Application/”App name”/Documents/Library/Preferences/ (iOS=ή>8.0)

-       Ρυθμίσεις των Tweaks (.plst): var/mobile/Library/Preferences/

-       Φωτογραφίες: var/mobile/Media/DCIM/

-       SMS: var/mobile/Library/SMS/sms.db

-       Θέματα του winterboard: Library/Themes/

Χειραγωγήστε το iCloud

 

 

post_61356_0_22557000_1425033624.png

 

Ξεκινάμε με την παραδοχή πως το iCloud είναι ένας δικτυακός δίσκος χωρητικότητας 5GB (free account), μέσα στον οποίο αποθηκεύονται αυτοματοποιημένα από την συσκευή μας τα αντίγραφα ασφαλείας των εφαρμογών, οι ρυθμίσεις του συστήματος, οι επαφές μας, τα ημερολόγια μας, οι φωτογραφίες κ.τ.λ.

Με την έλευση όμως του iOS 8 και του iCloud Drive ο χαρακτήρας του εξελίσσεται. Το iCloud γίνεται κυριολεκτικά το προσωπικό μας repo, στο οποίο πλέον μπορούμε να μεταφορτώσουμε ότι αρχείο θέλουμε και ταυτόχρονα να το επαναφέρουμε ή να το διαμοιράσουμε σε iDevices που είναι συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό (με τους όποιους Beta περιορισμούς). Αν και δεν υπάρχει προς το παρόν stand alone App για το  iCloud Drive, την πρόσβαση σ΄αυτό, την αναλαμβάνουν ποικίλες εφαρμογές από το AppStore με κορυφαία κατά την αποψή μου την Documents by Readdle.

Θα βασιστούμε λοιπόν πάνω σ΄αυτές τις εφαρμογές “μεσάζοντες”, όπως και σε 3rdparty Cloud Services (Dropbox). Για πάρουμε τα πολυπόθητα αντίγραφα ασφαλείας μας ή να συγχρονίσουμε μπορούμε να υιοθετήσουμε 3 διαφορετικές μεθόδους.

 

Τα υλικά της συνταγής

 

-       1 iOS Jb συσκευή με ενεργοποιημένο το iCloud Drive (iOS=ή>8.0)

-       1 Πρόσβαση στο διαδίκτυο (κατά προτίμηση μέσω WiFi)

-       1 εφαρμογή Dropbox από το AppStore (free)

-       1 εφαρμογή Documents by Readdle από το AppStore (paid)

-       1 Tweak-File Manager (κατά προτίμηση Filza)

-       10 λεπτά από τον χρόνο σας.

-       2 κουταλιές της σούπας υπομονή  :P

 

Από την θεωρία.... στην πράξη

 

1η μέθοδος :  iCloud Backup…..η επιστροφή!!

 

post_61356_0_87448100_1425033630.png

 

Ανοίγουμε τον Filza και οδηγούμαστε στην διαδρομή του φακέλου (-ων) που θέλουμε να αντιγράψουμε. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θέλουμε να πάρουμε backup τον Documents ενός app που δεν κάνει sync με το iCloud  και δεν παίρνει από μόνο του αντίγραφα  ασφαλείας σε 3rdparty cloud services. Βρίσκουμε λοιπόν τον φάκελο της εφαρμογής (στον Filza η διαδρομή των apps είναι Bookmarked by default), μέσα στον οποίο υπάρχει ο αντίστοιχος Documents που μας ενδιαφέρει.

Τον επιλέγουμε και τον κάνουμε .zip δίνοντας του το όνομα της εφαρμογής για να γνωρίζουμε στο μέλλον το περιεχόμενο του. Τον ξανα επιλέγουμε και τον κάνουμε open in….. Documents. Αυτομάτως το App θα εκκινηθεί και θα μας ενημερώσει σε πια διαδρομή αποθήκευσε το αρχείο (Default= Φακ. Documents).

Επιλέγουμε πάλι το .zip αυτή τη φορά μέσα από την εφαρμογή και το κάνουμε move to... στην διαδρομή του iCloud.

 

 

post_61356_0_43517300_1425033640.png

 

 

Το αρχείο μας έχει πάρει πλέον τον δρόμο του για το “repo” μας και μάλιστα ένα χαρακτηριστικό συννεφάκι (up arrow) πάνω από το icon δηλώνει πως το upload έχει αρχίσει. Voila….μόλις το συννεφάκι “εξατμιστεί”, το backup σας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε πλέον να διαγράψετε το αρχικό .zip στον Filza. Στο εξής θα είναι διαθέσιμο και από το www.icloud.com  & από όποια συσκευή iOS φέρει τον ίδιο λογαριασμό iCloud. Η παραπάνω μέθοδος δεν διαρκεί πάνω από 60-90sec, το δε restoration είναι ακριβώς η αντίστροφη διαδικασία.

 

Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά τι γίνεται στην περίπτωση μεγάλων αρχείων .zip;

 

Είμαστε υποχρεωμένοι να περιμένουμε με την εφαρμογή ανοιχτή, μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφόρτωση; Έτσι υπέθετα και γω. Προς έκπληξή μου ωστόσο, διαπίστωσα πως το uploading προς το iCloud Drive συνεχίζεται αδιάλειπτα, όχι μόνο εαν κλείσω την εφαρμογή, αλλά ακόμα και αν την αφαιρέσω αμέσως από τον switcher. Αδυνατώντας να βρω συναφείς εξηγήσεις στο διαδίκτυο, κατέληξα στο συμπέρασμα πως η όλη ιστορία λειτουργεί όπως την Βιβλιοθήκη φωτογραφιών, η οποία κάνει συνεχώς sync στο background (όλες τις νεοληφθήσες φωτό & χωρίς να είναι ανοιχτό το native app “photos”) με το iCloud drive και τις συνδεδεμένες στον ίδιο λογαριασμό συσκευές. Τέσταρα δεκάδες φορές την εν λόγω διαδικασία και μάλιστα επιτηρώντας τη μέσω ενός data traffic widget και uploading με αρχεία .zip μεγέθους μέχρι 500MB (και πολύ πέραν του 10λέπτου). Κάθε φορά που από το βράδυ ξεκινούσα εσκεμμένα το upload ενός μεγάλου αρχείου, το έβρισκα το πρωί.... iCloud ready. Συμπερασματικά λοιπόν η μεταφόρτωση στο υπόβαθρο είναι γεγονός και ο δρόμος πλέον για αντίγραφα ασφαλείας (ή πάσης φύσεως μεταφορά δεδομένων) over iCloud... ανοιχτός.

 

Πλεονεκτήματα:

 

-       Αξιοποίηση του δωρεάν χώρου του iCloud, για αντίγραφα ασφαλείας Jb συσκευής.

-       2 iOS συσκευές με κοινό λογαριασμό iCloud και ενώ ταυτόχρονα βρίσκονται στο ίδιο wifi δίκτυο και με ανοιχτή  την εφαρμογή Documents, μπορούν να ανταλλάσουν αρχεία μεταξύ τους με υψηλές ταχύτητες χωρίς την διαμεσολάβηση του διαδικτύου.

-       Πρόσβαση και από το PC

 

Μειονεκτήματα:

 

-       Το εν λόγω backup καταλαμβάνει χώρο στην συσκευή από την οποία μεταφορτώθηκε & ταυτόχρονα δεσμεύει τον ίδιο χώρο στο iCloud.

-       Είναι προσβάσιμο ασύρματα αποκλειστικά και μόνο απο iDevises που δεσμεύονται στον ίδιο iCloud λογαριασμό.

-       Η μεταφόρτωση στο υπόβαθρο δημιουργεί επιπλέον απαιτήσεις από την μπαταρία.

 

2η μέθοδος :  Drop(box) …it!



post_61356_0_91460600_1425033647.png

Σε μια πλούσια πλέον αγορά προσφερόμενων Cloud υπηρεσιών, το Dropbox εξακολουθεί να έχει μια διαχρονική αξία, αξιόπιστη λειτουργία, και ασφάλεια. Συνεργάζεται άψογα στην διακίνηση αρχείων με τους file managers, μέσα από τους οποίους έχει πολύ καλή υποστήριξη. Εδώ η διαδικασία είναι λίγο πολύ γνωστή. Ακολουθούμε πιστά το παράδειγμα του 1ου τρόπου μέχρι το σημείο που κάνουμε το .zip μας open in... με την διαφορά ότι επιλέγουμε το Dropbox.

 

Το τελευταίο θα εκκινηθεί και θα μας ρωτήσει που θέλουμε να σώσουμε το upload. Εφόσον λοιπόν έχουμε δημιουργήσει εκ των προτέρων ένα πλέγμα φακέλων ή και υποφακέλων με τις ονομασίες της αρεσκείας μας, επιλέγουμε τον κατάλληλο και το upload ξεκινά. Μικρά χαρακτηριστικά Badges στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης δηλώνουν τον υπολοιπόμενο αριθμό αρχείων ή φωτογραφιών που “περιμένουν” να μεταφορτωθούν.

 

post_61356_0_67832000_1425033656.png

 

Αυτό ήταν τελειώσαμε....ή μάλλον, όχι ακριβώς............. ξέρω τι σκέπτεστε... και γι ΄αυτό πρέπει σ΄αυτό το σημείο να εμβαθύνουμε αρκετά.

 

 Έχουμε και λέμε:

 

Στην πλειονότητα των εφαρμογών που δεν διαχειρίζονται δεδομένα όπως φωτό, βίντεο, iBooks κ.τ.λ, ο φάκελος Documents καταλαμβάνει εξαιρετικά μικρό όγκο δεδομένων οπότε και το upload θα τελείωνε σε πολύ μικρό χρόνο.

 

Τι γίνεται όμως με το αντίστροφο ή με τα backup δεδομένων όπως μουσική, φωτό και βίντεο; Ξέρουμε όλοι πολύ καλά, πως το iOS δεν επιτρέπει την (πέραν του ολιγολέπτου) background δραστηριότητα μιας εφαρμογής. Έτσι λοιπόν θα περιμέναμε το λειτουργικό να διακόψει το uploading αμέσως μετά την αδρανοποίηση του app και να μας καταστρέψει όλο το project. Ταυτόχρονα θα μας υποχρέωνε να ανοίγουμε κάθε λίγο και λιγάκι το Dropbox και να τo πιστώνουμε με ένα νέο χρονικό περιθώριο για να τελειώσει την μεταφόρτωση κ.ο.κ....

 

 

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!!! :wacko: Αυτό θα ήταν τρομερά χρονοβόρο, ενεργοβόρο και μπαταριοκτόνο. Άλλωστε θα παραβίαζε έναν πολύ σημαντικό κανόνα : “Το smartphone το κατέχω για να με υπηρετεί και όχι για να το υπηρετώ”. Τι μπορούμε όμως να κάνουμε σ’ αυτή την περίπτωση; Υπάρχουν άραγε λύσεις;

 

Η αλήθεια είναι ότι πάντα με γοήτευε ο τρόπος που γίνεται triggered το παραδοσιακό  backup στο iCloud: Όταν το iPh/iPad μας είναι ταυτόχρονα σε κατάσταση φόρτισης, κλειδωμένο και συνδεδεμένο με wifi, τότε ξεκινά αυτόματα και στο υπόβαθρο η διαδικασία των αντιγράφων ασφαλείας. Θα αναλάβουμε λοιπόν δράση και θα φτιάξουμε μια παραλλαγή του ίδιου ακριβώς τρόπου. Δράση είπα;;;;.Το ουσιαστικό “δράση” παραπέμπει στο ρήμα “δράττω” και αυτό με την σειρά του σε ελεύθερη μετάφραση στα Αγγλικά στο ρήμα “Act”, και αυτό με την σειρά του σε ακριβής πλέον “Cydia” μετάφραση, στο Τweak: Activator.

 

Επιπλέον θα χρειαστούμε και την συνδρομή ενός ακόμα tweak που ακούει στο όνομα SafeHouse Pro (υπάρχουν και εναλλακτικά του στο Cydia). Το τελευταίο, το μόνο που κάνει είναι να απενεργοποιεί την απαίτηση του Passcode στην οθόνη κλειδώματος, όταν το τηλ μας βρίσκεται συνδεδεμένο σε ένα ή περισσότερα ασύρματα δίκτυα της επιλογής μας (πχ. το wifi του σπιτιού μας). Μπορούμε δηλαδή όταν βρισκόμαστε στο σπίτι μας να παρακάμπτουμε την Lockscreen χωρίς εισαγωγή κωδικού & αυτόματα να ξανα-ενεργοποιείται μετά από αποσύνδεση ή απομάκρυνση από την οικία. Τώρα πλέον μπορεί να πάρει την σκυτάλη το Activator. Δημιουργούμε μια ενέργεια από την οθόνη κλειδώματος σύμφωνα με την οποία, όταν η φόρτιση της συσκευής μας προσεγγίσει ένα ποσοστό (πχ. 50%), τότε να εκκινείται η εφαρμογή του Dropbox.

 

Όταν το τελευταίο ανοίξει θα συνεχίσει το/τα uploads και μάλιστα χωρίς διακοπή εφόσον η συσκευή φορτίζει. Επιπλέον μπορούμε να φτιάξουμε μια δεύτερη ενέργεια σύμφωνα με την οποία όταν η φόρτιση ολοκληρωθεί ή φτάσει σε ένα καινούργιο ποσοστό (πχ 80%), το Activator να κλειδώνει εκ νέου την συσκευή μας.

 

Με τον παραπάνω τρόπο λοιπόν, δημιουργήσαμε μια δέσμη ενεργειών η οποία πυροδοτείται με τις εξής συνθήκες:

Όταν  η συσκευή μας φορτίζει και ταυτόχρονα είναι κλειδωμένη και συνδεδεμένη σε wifi network της επιλογής μας και επιπλέον, το ποσοστό φόρτισης προσεγγίσει το 50%, τότε…

 

 

1.    Θα προσπελάσει μόνη της και αυτόματα την οθόνη κλειδώματος...

2.    Θα εκκινήσει την εφαρμογή του Dropbox...

3.    To Dropbox θα συνεχίσει & θα ολοκληρώσει τις εκρεμμείς μεταφορτώσεις των .zip αρχείων / φωτογραφιών χωρίς να αδρανοποιηθεί...

4.    Θα ξανα κλειδώσει μόνη της.

 

Μπορείτε αν θέλετε να τροποποιήσετε ή να εμπλουτίσετε την παραπάνω δέσμη με ενέργειες της επιλογή σας, αρκεί να σας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, προσθέστε ταυτόχρονα στην ενέργεια που εκκινεί το Dropbox και μια δεύτερη (multiple action), που κατεβάζει την φωτεινότητα του τηλεφώνου στο μηδέν & την αναιρεί όταν ξανακλειδώνει. Σας προκαλώ να εξαντλήσετε την δημιουργικότητά σας. ( Φανταστείτε πως κατά την διάρκεια των δοκιμών μου, είχα θέσει τουλάχιστον 5-6 επιπλέον ενέργειες, οι οποίες για κάθε 5% αύξησης του ποσοστού φόρτισης το τηλέφωνο τραβούσε μόνο του snapshots, προκειμένου να μελετήσω ετεροχρονισμένα το ρυθμό του upload, την διακύμανση χρόνου/φόρτισης, χρόνου/ πρόδου μεταφόρτωσης κτλ. Κάτι σαν Log photos δηλαδή).

 

 

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για εμάς που φορτίζουμε την συσκευή μας κατά την διάρκεια της νύχτας. Δηλαδή εμείς θα είμαστε σε κατάσταση ύπνου R.E.M. και το τηλέφωνο σε κατάσταση εγρήγορσης ACT(ivator).

 

 

Πλεονεκτήματα:

 

-       Πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία.

-       Το backup δεν δεσμεύει χώρο στην συσκευή μας.

-       Είναι προσπελάσιμο και διαχειρίσιμο από όλα τα iDevices που έχουν πρόσβαση στο Dropbox χωρίς περιορισμούς σε iCloud IDs, ακόμα και από συσκευές τρίτων (shared folder feature).

-       Χρησιμεύει και για καθημερινό auto-backup του Camera Roll χωρίς να χρειάζεται να συσσωρεύονται φωτό πολλών ημερών. (Camera Upload feature)

-       Δεν αντλεί επιπλέον πόρους από την μπαταρία.

-       Την επαναφορά των αρχείων μπορούμε να την κάνουμε  μέσα από τον Filza ή τον iFile (υποστηρίζουν απ΄ευθείας πρόσβαση στο Dropbox).

-       Το App του Dropbox έχει πρόσβαση  στο iCloud Drive.

-       Πρόσβαση και από το PC.

 

Μειονεκτήματα:

 

Ειλικρινά δεν μπορώ να βρω κανένα.

 

3η μέθοδος :  Syncit!


post_61356_0_02760200_1425033664.png

 

Σ´ αυτή την μέθοδο ο αυστηρός χαρακτήρας της έννοιας του backup εξασθενεί και δίνει τα ηνία στην έννοια του συγχρονισμού. Η εφαρμογή Documents γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής γιατί υποστηρίζει αμφίδρομο συγχρονισμό αρχείων (Bi-directional Synchronization) με το Dropbox, κάτι που σπανίζει τόσο στα file manager Apps όσο και τα Tweaks. Στην πράξη, παρακολουθεί τις αλλαγές που υφίστανται ένας ή περισσότεροι φάκελοι της επιλογής σας στο Dropbox και τις συγχρονίζει με τους δικούς του. Με ακόμα πιο απλά λόγια, οποιαδήποτε αλλαγή, προσθήκη ή διαγραφή στον φάκελο –ους του Dropbox προκαλεί την ίδια ακριβώς στον αντίστοιχο –ους του Documents & αντίστροφα. Με αυτό τον τρόπο πάντα οι φάκελοι που γίνονται synced μεταξύ τους έχουν το ίδιο περιεχόμενο (mirroring). Υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί τύποι αρχείων (file extensions) που χρησιμοποιούμε σε iOS based συσκευές και με δυνατότητα in app αποσυμπίεσης ή συμπίεσης σε .zip.

 

Ξεκινάμε λοιπόν ανοίγοντας το app Documents, επιλέγουμε το tab Network και περιηγούμαστε στους φακέλους του Dropbox μέσα από την εφαρμογή μέχρι να βρούμε αυτόν που θέλουμε στο εξής να συγχρονίζουμε. Αφού τον εντοπίσουμε κάνουμε tap πάνω στο φάκελο και στην οθόνη θα εμφανιστεί το περιεχόμενο του. Tap στο edit πάνω δεξιά και αμέσως μετά στο Sync κάτω. Η εφαρμογή θα μας ενημερώσει για την πρόθεση μας και εμείς θα επιβεβαιώσουμε. Επιστρέφουμε στην προηγούμενη οθόνη όπου επιλέγουμε ”done”. Όλα είναι έτοιμα. Πάμε στο tab Documents (1οtab) όπου διαπιστώνουμε την παρουσία ενός νέου φακέλου που έχει το ίδιο όνομα με αυτόν που συγχρονίζουμε.

 

 

post_61356_0_39388900_1425033671_thumb.p

 

Κάνοντας swipe left πάνω του μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ αυτόματου ή χειροκίνητου sync, ενώ από τις ρυθμίσεις μπορούμε να εμπλέξουμε προαιρετικά και τη χρήση LTE/3G. Ο αυτόματος συγχρονισμός ξεκινά με την εκκίνηση της εφαρμογής και με τους περιορισμούς περί background activity ενεργούς, αλλά επειδή εμείς είμαστε Jb και γουστ@ρουμε ;) , θα το κάνουμε automatically όπως περιγράφεται στον 2ο τρόπο για να είμαστε ωραίοι. Ξέρετε.....Activator και τα σχετικά.

 

Αξίζει να σημειώσω πως αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετικά χρήσιμη σε χρήστες που καθημερινά τροποποιούν ή δημιουργούν αρχεία στο PC, και θα ήθελαν ταυτόχρονα να γίνονται διαθέσιμα στις συσκευές τους για ανάγνωση ή περαιτέρω τροποποίηση. (office files, pdf, UI images, themes, widgets, songs, records κ.α.)

 

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω (αν και αυτονόητο) πως είστε όλοι ευπρόσδεκτοι να εξελίξετε, συμπληρώσετε ή ακόμα και να διορθώσετε την παρούσα δημοσίευση, προκειμένου να ξεδιπλώσουμε τις δυνατότητες της i-συσκευής μας. Η μόνη φιλοδοξία που μπορεί να έχει αυτό το νήμα, είναι να γίνει διαχρονικό. Άλλωστε.... «Τα πάντα ρει».


Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 20/05/2016 - 12:24.

Big things have small beginnings

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#2   vrachamis

vrachamis

    iPH Master

  • 6,834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 27/02/2015 - 17:55

Εναλλακτικό του SafeHouse Pro, το CleverPin με επιπλέον δυνατότητες. Από το repo του BigBoss.


Big things have small beginnings

#3   Fasolia

Fasolia

    iPH User

  • 124 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 07/03/2015 - 12:32

Πολυ καλός οδηγος. Συγχαρητήρια. Για άλλη μια φορά το activator πρωταγωνιστεί ...

#4   tsitadim

tsitadim

    iPH Elite Poster

  • 2,263 μηνύματα
  • Twitter:@tsitadim
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen + 4G

Δημοσίευση 11/07/2015 - 15:12

Την εφαρμογή Health.app πως την κάνουμε backup?




Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1

0 μέλη, 1 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες