Λοιπόν έχω καταφέρει όταν κλείνω wifi να ενεργοποιούντε τα data και το αντίστροφο.
Δεν έχω καταφέρει όμως να το πέρνω απο 4G/3G σε 2G. Ο λόγος; Καλύτερο σήμα κάλυψης. Όταν είμαι με 4G/3G δεν έχω καλό σήμα. Ενώ με το 2G είναι στο full
Ενδιαφέρον επιχείρημα!!!
Κάνε μια λεπτομερή περιγραφή του τι ακριβώς θες να συμβαίνει και πότε, αν θες να συμβαίνει σε συγκεκριμένα SSIDs ή όχι και θα το φτιάξουμε.
Επίσης, με αφορμή των παραπάνω να σου θυμίσω πως όταν βρίσκεσαι συνδεδεμένος σε WiFi και παράλληλα τα Data είναι ανοιχτά, δεν έχει καμία απολύτως αρνητική επίδραση στην μπαταρία σου. Αντιστρόφως όμως και όταν έχεις σύνδεση με δεδομένα και παράλληλα το WiFi ανοιχτό να προσπαθεί ακατάπαυστα να συνδεθεί με ένα γνωστό δίκτυο.... που ουσιαστικά δεν θα βρει ποτέ, έχει αντίκτυπο στην αυτονομία.
Τέλος, όσο αφορά το ζήτημα του 2G/3G/4G και την γνωστή επιρροή του στο σήμα του δικτύου, θα σου πρότεινα να το προσεγγίσουμε με έναν πιο "εκκεντρικό" & έξυπνο τρόπο.
Αν θέλεις να έχεις το μέγιστο δυνατό σήμα κατά την διάρκεια των συνομιλιών σου και ταυτόχρονα όταν δεν μιλάς, να παίρνεις το μέγιστο των ταχυτήτων που προσφέρεται από το 3G/4G (ανάλογα την τοποθεσία) για τις υπόλοιπες δραστηριότητες της συσκευής σου τότε....
μπορούμε να φτιάξουμε ένα "σενάριο" σύμφωνα με το οποίο, όταν θα ξεκινάει μια εισερχόμενη ή εξερχόμενη συνομιλία ( και για όσο αυτή διαρκεί), η συσκευή σου θα μεταπέφτει αυτομάτως σε 2G. Όταν τερματίζεται η κλήση, η συσκευή σου θα επιστρέφει σε 3G/4G αυτόματα και αθόρυβα.
Βεβαίως μπορούμε να φτιάξουμε διάφορες παραλλαγές των παραπάνω ανάλογα με αυτό που επιθυμείς.