Τωρα τι να πω; :-)
Μεςω του Bioprotect εχω ενεργοποιήσει αν ζητηθεί απενεργοποίηση της συσκευής να επιβεβαιωθεί με δακτυλικό αποτύπωμα.
Τωρα όσο για τα υπόλοιπα πως τα φτιάχνουμε; :-)
Μπορούμε να διαχειριστούμε απομακρυσμένα το τηλέφωνο μας με πολλούς τρόπους και πάντα με την βοήθεια του Activator.
Συγκεκριμένα και εφόσον συζητήθηκε, θα δημιουργήσουμε μια δέσμη ενεργειών που θα εκκινείται από εμάς, όταν το τηλέφωνο μας βρεθεί σε κατάσταση απώλειας (lostmode) για να μπορούμε να το εντοπίσουμε.
Πως θα εκκινείται όλο αυτό;; Με την αποστολή στο τηλ μας ενός απλού SMS/iMessage με συγκεκριμένο περιεχόμενο. (προφανώς αυτό μπορεί να γίνει από μια οποιαδήποτε άλλη συσκευή).
Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η άφιξη του SMS, θα ξυπνά τον Activator και αυτός με την σειρά του θα ανοίγει τους παρακάτω διακόπτες:
- Location Services
- WiFi
- Data
Ξεκινάμε...
Ανοίγουμε τον Activator > Anywhere> και πατάμε το “More” πάνω δεξιά. Επιλέγουμε το Received Message, αφήνουμε το πεδίο “Sender” κενό και στο πεδίο “Message” γράφουμε “lostmode”. Πατάμε save και done στην επόμενη οθόνη.
Scroll down στο section “Received Message”event, επιλέγουμε το event “lostmode” και στην επόμενη οθόνη πατάμε πάλι το “More” πάνω δεξιά. Tap πάνω στο “Run Command” και στον τίτλο γράφουμε “Activate lostmode”, στο δε Command αντιγράφουμε το παρακάτω script:
(Προσοχή στην αντιγραφή, είναι case sensitive, ακόμα και ένα λάθος space, δεν θα λειτουργήσει)
activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.wifi && sleep 0.3 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.location && sleep 0.3 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.cellular-data
Πατάμε save και done στην επόμενη οθόνη. Scroll down στο section “Run Command” όπου επιλέγουμε το Command που φτιάξαμε με τίτλο “Activate lostmode”.
Τελειώσαμε.
Δεν έχετε λοιπόν, παρά να στείλετε ένα απλό SMS με την λέξη lostmode.... και τα υπόλοιπα αφήστε τα στον Activator
Ο παραπάνω τρόπος είναι αυτός που συστηματικά χρησιμοποιώ όταν ξεχάσω το τηλ μου στο σπίτι ή σε φιλικό περιβάλλον (σπάνιο αλλά μου συμβαίνει).
Στέλνω ένα SMS με την λέξη powerdown και το κλείνω απομακρυσμένα.