Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 9 ψήφοι

Activator: Εξαντλήστε την εφευρετικότητα σας!

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1186 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#226   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας

Δημοσίευση 10/07/2015 - 14:44

καλησπέρα παιδιά έχω ένα θέμα ενώ ενεργοποιούνται όλα δεν μου ανοίγει το 3g lte κτλ..σε "iphone" 5... το δοκίμασα σε "ιiphone 6" όλα ok..έχω δοκιμάσει τα tweaks που γράψατε παραπάνω δεν τα έχω στο cydia..και όσο αφορά τα κενά δεν τα έκανα copy paste κάποια help?

Στο Command δεν περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση του 3G/LTE, 3G/2G.

Σε περίπτωση όμως που θα ήθελες να το συμπεριλάβεις πρόσθεσε το παρακάτω στο τέλος της εντολής, αφήνοντας πρώτα ένα κενό (space) από την τελευταία του λέξη

&& sleep 0.2 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.3g

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 10/07/2015 - 14:45

Big things have small beginnings

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#227   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 10/07/2015 - 15:29

Γεια σας, έχω βάλει να κάνει simulate to home button όταν κάνω single press στο touch id (Για να μην επιβαρύνω το home button). Έτσι όμως κάθε φορά που πατάω κανονικά το home button, μου ανοίγει το multitasking και επίσης ΔΕΝ δουλεύει η Siri όταν το κρατάω πατημένο. Έχετε καμιά πρόταση-λύση;

Σε πρώτη φάση πήγαινε Activator>Assignments> και δες από εκεί μήπως έχεις κάνει πολλές διαφορετικές αναθέσεις στο Home Button.

Αν όχι αφαίρεσε το Simulation στο Home Button και δες αν το τελευταίο συμπεριφέρεται σωστά.

Πιθανή και η αλληλεπίδραση με tweak που διαχειρίζεται το Touch ID. (πχ BioProtect)

#228   meres

meres

iPH Enthousiast

• 463 μηνύματα

Δημοσίευση 10/07/2015 - 15:37

Στο Command δεν περιλαμβάνεται η ενεργοποίηση του 3G/LTE, 3G/2G.

Σε περίπτωση όμως που θα ήθελες να το συμπεριλάβεις πρόσθεσε το παρακάτω στο τέλος της εντολής, αφήνοντας πρώτα ένα κενό (space) από την τελευταία του λέξη

&& sleep 0.2 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.3g

Αυτό δε παίζει.. το δοκίμασα και με cli από SSH. Απλά βέπω ένα "Activator Enabled" push notification, αλλά ο διακόπτης του 3G δεν ανοίγει.

#229   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 10/07/2015 - 15:39

Αυτό δε παίζει.. το δοκίμασα και με cli από SSH. Απλά βέπω ένα "Activator Enabled" push notification, αλλά ο διακόπτης του 3G δεν ανοίγει.

Τι συσκευή έχεις; έχεις 3G Flipswitch (Legacy) ;

#230   meres

meres

iPH Enthousiast

• 463 μηνύματα

Δημοσίευση 10/07/2015 - 15:43

Τι συσκευή έχεις; έχεις 3G Flipswitch (Legacy) ;

iPhone 6, ios8.4 με Rubik 3G (για να έχω ξεχωριστό 3G/LTE διακόπτη)

#231   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 10/07/2015 - 15:49

iPhone 6, ios8.4 με Rubik 3G (για να έχω ξεχωριστό 3G/LTE διακόπτη)

Γι΄αυτό δεν παίζει.

Αντικατέστησε το Rubik με το 3G Flipswitch (Legacy) από Addons(Flipswitch) του BigBoss (το ίδιο ακριβώς πράγμα κάνουν).

μετά στην εντολή σου αντικατέστησε το λεκτικό:

switch-on.com.a3tweaks.switch.3g

με αυτό

switch-on.com.PS.3GSwitch

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 10/07/2015 - 15:49

#232   ToroLoco

ToroLoco

Member

• 139 μηνύματα

Δημοσίευση 11/07/2015 - 15:57

Έχω βάλει να γίνεται unlock χωρίς το pass όταν είμαι στο δίκτυο της δουλειάς, αλλά θέλω να προσθέσω και το δίκτυο του σπιτιού.
Γίνεται στο actif να έχει 2 ssid?

#233   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 11/07/2015 - 16:26

Έχω βάλει να γίνεται unlock χωρίς το pass όταν είμαι στο δίκτυο της δουλειάς, αλλά θέλω να προσθέσω και το δίκτυο του σπιτιού.
Γίνεται στο actif να έχει 2 ssid?

Το ActIf δεν γίνεται να έχει 2 SSID.

Βασικά δεν χρειάζεσαι καθόλου το ActIf για να το πετύχεις αυτό, εκτός και αν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα την επιλογή "WiFi condition failed".

Πήγαινε Activator>Anywhere>, more πάνω δεξιά, επέλεξε Joined Wi-Fi Network και καταχώρησε το SSID της εργασίας. Μετά save & done.
Κάνε το ίδιο και για το σπίτι.
Έτσι θα σου προστεθούν στα Activator events και μπορείς να αναθέσεις ξεχωριστά στο καθένα το ByPass action.
Αν παρόλα αυτά επιθυμείς να χρησιμοποιήσεις το ActIf, τότε κάνε Rename το SSID του σπιτιού σε αυτό της δουλειάς ή το αντίστροφο, έτσι ώστε να "βλέπει" το ίδιο string χαρακτήρων όπου και αν βρίσκεσαι.

#234   gidi

gidi

iPH User

• 154 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 14/07/2015 - 09:22

Καλημέρα σε όλες και όλους!

Ήθελα να μεταφέρω την εμπειρία μου από ένα καινούριο αυτοματισμό με βάση το Activator.
Να ευχαριστήσω εδώ μέσα από την καρδιά μου το φίλο, συνφορουμίτη και #ActivatorGuru @vrachamis ο οποίος εν ολίγοις υλοποίησε 
την ιδέα μου.

Η όλη ιδέα είναι στο χώρο του smart home και την παρουσιάζω παρακάτω:

Προαπαιτούμενα:

1) "Έξυπνες" λάμπες, στη δική μου περίπτωση Philips Hue
2) IP cameras, στη δική μου περίπτωση Netgear Arlo
3) Κάποιο jailbroken iOS device με iOS > 8
4) Κάποιο router

Ζητούμενο:

Όταν κάποια κάμερα ανιχνεύσει κίνηση να ανάβουν αυτόματα τα φώτα του σπιτιού.

Εργαλεία software:

1) Activator 
2) NotiAction (plugin για Activator το οποίο μπορεί και διαβάζει τα notifications και κάνει trigger actions)
3) SimulateTouch (εξομοίωση tap στην οθόνη)
4) ByPass (παράκαμψη κλειδώματος)

Τρόπος:

Όταν η κάμερα ανιχνεύσει κίνηση, παράγει ένα notification, το οποίο έχει πάντα κάποιο standard κείμενο, π.χ. "motion was 

detected". To notiaction σκανάρει το notification Και κάνει trigger ένα action του Activator. Εδώ είναι όλο το κόλπο και η 

δυσκολία και μόνο ο Guru @vrachamis μπορεί να παίξει μπάλα. Το action ανοίγει την εφαρμογή Philips Hue και εξομειώνει 

πατήματα στην οθόνη ώστε να ανάψει τις λάμπες. Η απόκριση είναι σχεδόν άμεση!!!

Περιορισμοί:

Το activator action είναι εντελώς custom για τη συσκευή σας, πάιζει ρόλο η ανάλυση και ο προσανατολισμός της 

οθόνης και φυσικά η εφαρμογή που θέλουμε να εκτελεστεί αυτόματα. Όσο λιγότερα πατήματα τόσο καλύτερα. Η συσκευή που τρέχει το 

activator πρέπει να είναι φορτισμένη και συνδεδεμένη ασύρματα στο τοπικό δίκτυο.

Εναλλακτικές:

Για τη συγκεκριμένη δουλειά που με ενδιέφερε αν η κάμερα είχε (που δεν έχει) IFTTT channel θα μπορούσε να 

παίξει και έτσι. Όμως το IFTTT εισάγει ένα σημαντικό lag στην απόκριση (της τάξεως του ενός λεπτού!!!) και φυσικά απαιτεί 

σύνδεση στο internet, ενώ ο παραπάνω τρόπος χρειάζεται μόνο ένα router Και γίνονται όλα τοπικά.

Δυναμική:

Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρει κάποιον το home automation, ανοίγονται απίστευτες πιθανότητες αυτοματισμού με τη χρήση 

των παραπάνω εργαλέιων. You name it, it can be done. Αρκεί να βοηθάει ο @vrachamis!!!

Τελευταία επεξεργασία από: gidi, 14/07/2015 - 09:23

#235   iPhoneHellas

iPhoneHellas

iPH Admin

• 640.961 μηνύματα
  • Twitter:@iphonehellas
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:iPhoneHellas

Δημοσίευση 14/07/2015 - 10:29

@gidi @vrachamis ε βάλτε τις οδηγίες να τις δούμε και εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος :)

Behind the Scenes...

#236   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/07/2015 - 12:08

@gidi @vrachamis ε βάλτε τις οδηγίες να τις δούμε και εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος :)

Οι οδηγίες παρόλο που δεν ξεπερνούν τις 2 γραμμές, διαφοροποιούνται ανάλογα με την συσκευή [iPhone 4(s)s, 5(s),6(+),iPad,iPad mini] και τις εφαρμογές που συμμετέχουν στο όλο Project.

Όλα ξεκινούν από την δυνατότητα που διαθέτουν σήμερα όλες οι δικτυακές συσκευές, να μας ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω των Appstore εφαρμογών τους είτε μέσω Mail-Servers, για αλλαγές στην κατάσταση τους.

Για παράδειγμα μια web/IP Camera μόλις ανιχνεύσει κίνηση, μπορεί μεταξύ άλλων να μας στείλει ένα email και να μας ενημερώσει για το γεγονός. Αντιστοίχως ένα Notification αν διαθέτει εφαρμογή.

Ένα Router μπορεί να μας στείλει ειδοποίηση ότι το τηλέφωνο του γείτονα  :wacko:  :wacko: (mitsos-iPhone) μόλις συνδέθηκε στο δίκτυο του σπιτιού μας

Ένα δικτυακό θερμόμετρο μπορεί να μας ειδοποιήσει για αλλαγές στην θερμοκρασία του σπιτιού μας κ.ο.κ.

Η συμβολή του Activator ξεκινάει από το γεγονός πως μπορεί να "διαβάζει" όλες αυτές τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις και να προβαίνει αυτόματα σε actions που εμείς θέλουμε, ακριβώς όπως το παράδειγμα του φίλου μας παραπάνω.

Παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η χρήση του περιορίζεται στο να ανοιγο-κλείνουμε "διακοπτάκια", να διευκολύνουμε την περιήγηση μας στο iOS, άντε και να κάνουμε κανένα γρήγορο respring, μετά το πρόσφατο update όλα αυτά εξελίχθηκαν:

Το Activator μπορεί πλέον να επιδράσει ακόμα και μέσα σε μια εφαρμογή και αυτό όχι μόνο γιατί μπορεί να προσομοιώσει το άγγιγμα του δακτύλου στην οθόνη (Tap), αλλά και το swipe σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος της.

Έτσι λοιπόν η άφιξη μιας ειδοποίησης "εξουσιοδοτεί" το Activator να εκκινήσει μια εφαρμογή, να περιηγηθεί σε αυτή, να πατήσει διακόπτες και να ξανακλειδώσει το τηλέφωνο ενώ είναι στην τσέπη μας.

Δυστυχώς όλα αυτά δεν προσφέρονται άμεσα μέσα από το UI του, αλλά χρειάζεται αφενός η συνδρομή από 2-3 τσιράκια του (tweaks) και αφετέρου η χρήση των shell Commands που δεν είναι γνωστά στον απλό χρήστη.

Παρόλα αυτά ενθαρρύνω τους φίλους που έχουν ιδέες να τις δημοσιεύσουν, να τις συζητήσουμε και να τις υλοποιήσουμε όλοι μαζί.

Αν ενώσουμε την τεχνογνωσία μας μπορούμε να καταφέρουμε πιο πολλά πράγματα.

Ο τίτλος του νήματος ακούγεται πλέον ουτοπικός..... δεν εξαντλούνται οι εφαρμογές του Activator  :)

#237   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/07/2015 - 13:52

Πως να προσομοιώσετε το Tage ή το Auxo(3) με το Activator

Μπορούμε να  δημιουργήσουμε με τον Activator τα βασικά gestures που προσφέρουν τα διάσημα Tage & Auxo, είτε επειδή απλά σας εξυπηρετεί, είτε σαν προσωρινή λύση λόγω αδυναμίας αγοράς τους από το PayPal.

Θα φτιάξουμε λοιπόν τα παρακάτω.

• Swipe up από την αριστερή τμήμα της οθόνης = App Switcher

• Swipe up από τo κέντρο της οθόνης = Control Center

• Swipe up από το δεξί τμήμα της οθόνης = Quit App

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να παρακάμψουμε ένα μεγάλο περιορισμό.

Υπό κανονικές συνθήκες το swipe up σ΄όλο το μήκος του κάτω τμήματος της οθόνης μας ανεβάζει το CC.

Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε το παραπάνω να συμβαίνει μόνο στο κέντρο της, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε τα άκρα της.

Αυτό το καταφέρνουμε εγκαθιστώντας το CCSwipe (δωρεάν από BigBoss), το οποίο κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά.

Το μόνο που πλέον έμεινε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε  μέσω Activator τις κινήσεις ετερόπλευρα.

Πάμε λοιπόν...

Activator>In Application>(Slide in Gesture) From Screen Bottom-Left>(System Actions) Activate Switcher

&

Activator>In Application>(Slide in Gesture) From Screen Bottom-Right>(System Actions) Home Button

Έτοιμοι.

Σημείωση: Μπορείτε να ρυθμίσετε την ευαισθησία του swipe πατώντας την επιλογή “i” ακριβώς δίπλα από event “From Screen Bottom-Left” & “From Screen Bottom-Right” αντίστοιχα.

#238   jzago

jzago

iPH Enthousiast

• 571 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 14/07/2015 - 20:11

Μπορούμε να διαχειριστούμε απομακρυσμένα το τηλέφωνο μας με πολλούς τρόπους και πάντα με την βοήθεια του Activator.

Συγκεκριμένα και εφόσον συζητήθηκε, θα δημιουργήσουμε μια δέσμη ενεργειών που θα εκκινείται από εμάς, όταν το τηλέφωνο μας βρεθεί σε κατάσταση απώλειας (lostmode) για να μπορούμε να το εντοπίσουμε.

Πως θα εκκινείται όλο αυτό;;  Με την αποστολή στο τηλ μας ενός απλού SMS/iMessage με συγκεκριμένο περιεχόμενο. (προφανώς αυτό μπορεί να γίνει από μια οποιαδήποτε άλλη συσκευή).

Ακόμα πιο συγκεκριμένα, η άφιξη του SMS, θα ξυπνά τον Activator και αυτός με την σειρά του θα ανοίγει τους παρακάτω διακόπτες:

• Location Services
  • WiFi
  • Data

Ξεκινάμε...

Ανοίγουμε τον Activator > Anywhere> και πατάμε το “More” πάνω δεξιά. Επιλέγουμε το Received Message, αφήνουμε το πεδίο “Sender” κενό και στο πεδίο “Message” γράφουμε “lostmode”. Πατάμε save και done στην επόμενη οθόνη.

Scroll down στο section “Received Message”event, επιλέγουμε το event “lostmode” και στην επόμενη οθόνη πατάμε πάλι το “More” πάνω δεξιά. Tap πάνω στο “Run Command” και στον τίτλο γράφουμε “Activate lostmode”, στο δε Command αντιγράφουμε το παρακάτω script:

(Προσοχή στην αντιγραφή, είναι case sensitive, ακόμα και ένα λάθος space, δεν θα λειτουργήσει)

activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.wifi && sleep 0.3 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.location && sleep 0.3 && activator send switch-on.com.a3tweaks.switch.cellular-data

Πατάμε save και done στην επόμενη οθόνη. Scroll down στο section “Run Command” όπου επιλέγουμε το Command που φτιάξαμε με τίτλο “Activate lostmode”.

Τελειώσαμε.

Δεν έχετε λοιπόν, παρά να στείλετε ένα απλό SMS με την λέξη lostmode.... και τα υπόλοιπα αφήστε τα στον Activator

Ο παραπάνω τρόπος είναι αυτός που συστηματικά χρησιμοποιώ όταν ξεχάσω το τηλ μου στο σπίτι ή σε φιλικό περιβάλλον (σπάνιο αλλά μου συμβαίνει).

Στέλνω ένα SMS με την λέξη powerdown και το κλείνω απομακρυσμένα. :)

ρε παιδιά τι κάνω λάθος και δεν μπορώ να βρώ πουθενά το   Received Message μετά την επιλογή του more ????

#239   9999

9999

iPH Member

• 205 μηνύματα
  • Twitter:@johnkolokithas
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 15/07/2015 - 11:46

Πως να προσομοιώσετε το Tage ή το Auxo(3) με το Activator

Μπορούμε να δημιουργήσουμε με τον Activator τα βασικά gestures που προσφέρουν τα διάσημα Tage & Auxo, είτε επειδή απλά σας εξυπηρετεί, είτε σαν προσωρινή λύση λόγω αδυναμίας αγοράς τους από το PayPal.

Θα φτιάξουμε λοιπόν τα παρακάτω.
  • Swipe up από την αριστερή τμήμα της οθόνης = App Switcher
  • Swipe up από τo κέντρο της οθόνης = Control Center
  • Swipe up από το δεξί τμήμα της οθόνης = Quit App

Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να παρακάμψουμε ένα μεγάλο περιορισμό.

Υπό κανονικές συνθήκες το swipe up σ΄όλο το μήκος του κάτω τμήματος της οθόνης μας ανεβάζει το CC.
Πρέπει λοιπόν να περιορίσουμε το παραπάνω να συμβαίνει μόνο στο κέντρο της, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλευτούμε τα άκρα της.
Αυτό το καταφέρνουμε εγκαθιστώντας το CCSwipe (δωρεάν από BigBoss), το οποίο κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά.
Το μόνο που πλέον έμεινε να κάνουμε, είναι να δημιουργήσουμε μέσω Activator τις κινήσεις ετερόπλευρα.

Πάμε λοιπόν...

Activator>In Application>(Slide in Gesture) From Screen Bottom-Left>(System Actions) Activate Switcher

&

[indent=1]Activator>In Application>(Slide in Gesture) From Screen Bottom-Right>(System Actions) Home Button[/
να σε ρωτήσω κάτι το cc swipe τα κάνει από μόνο του όλα αυτά;; Γιατί τα κάνουμε ξανά;;;

#240   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 15/07/2015 - 11:57

να σε ρωτήσω κάτι το cc swipe τα κάνει από μόνο του όλα αυτά;; Γιατί τα κάνουμε ξανά;;;

Έχεις απόλυτο δίκιο. Το tweak το κάνει από μόνο του.Δεν χρειάζονται τα περαιτέρω actions του Activator.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 15