Καλημέρα σε όλες και όλους!
Ήθελα να μεταφέρω την εμπειρία μου από ένα καινούριο αυτοματισμό με βάση το Activator.
Να ευχαριστήσω εδώ μέσα από την καρδιά μου το φίλο, συνφορουμίτη και #ActivatorGuru @vrachamis ο οποίος εν ολίγοις υλοποίησε
την ιδέα μου.
Η όλη ιδέα είναι στο χώρο του smart home και την παρουσιάζω παρακάτω:
Προαπαιτούμενα:
1) "Έξυπνες" λάμπες, στη δική μου περίπτωση
Philips Hue
3) Κάποιο jailbroken iOS device με iOS > 8
4) Κάποιο router
Ζητούμενο:
Όταν κάποια κάμερα ανιχνεύσει κίνηση να ανάβουν αυτόματα τα φώτα του σπιτιού.
Εργαλεία software:
1) Activator
2) NotiAction (plugin για Activator το οποίο μπορεί και διαβάζει τα notifications και κάνει trigger actions)
3) SimulateTouch (εξομοίωση tap στην οθόνη)
4) ByPass (παράκαμψη κλειδώματος)
Τρόπος:
Όταν η κάμερα ανιχνεύσει κίνηση, παράγει ένα notification, το οποίο έχει πάντα κάποιο standard κείμενο, π.χ. "motion was
detected". To notiaction σκανάρει το notification Και κάνει trigger ένα action του Activator. Εδώ είναι όλο το κόλπο και η
δυσκολία και μόνο ο Guru @vrachamis μπορεί να παίξει μπάλα. Το action ανοίγει την εφαρμογή Philips Hue και εξομειώνει
πατήματα στην οθόνη ώστε να ανάψει τις λάμπες. Η απόκριση είναι σχεδόν άμεση!!!
Περιορισμοί:
Το activator action είναι εντελώς custom για τη συσκευή σας, πάιζει ρόλο η ανάλυση και ο προσανατολισμός της
οθόνης και φυσικά η εφαρμογή που θέλουμε να εκτελεστεί αυτόματα. Όσο λιγότερα πατήματα τόσο καλύτερα. Η συσκευή που τρέχει το
activator πρέπει να είναι φορτισμένη και συνδεδεμένη ασύρματα στο τοπικό δίκτυο.
Εναλλακτικές:
Για τη συγκεκριμένη δουλειά που με ενδιέφερε αν η κάμερα είχε (που δεν έχει) IFTTT channel θα μπορούσε να
παίξει και έτσι. Όμως το IFTTT εισάγει ένα σημαντικό lag στην απόκριση (της τάξεως του ενός λεπτού!!!) και φυσικά απαιτεί
σύνδεση στο internet, ενώ ο παραπάνω τρόπος χρειάζεται μόνο ένα router Και γίνονται όλα τοπικά.
Δυναμική:
Ακόμη και αν δεν ενδιαφέρει κάποιον το home automation, ανοίγονται απίστευτες πιθανότητες αυτοματισμού με τη χρήση
των παραπάνω εργαλέιων. You name it, it can be done. Αρκεί να βοηθάει ο @vrachamis!!!
Τελευταία επεξεργασία από: gidi, 14/07/2015 - 09:23