Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 9 ψήφοι

Τα πρώτα Apple Watches - Εντυπώσεις

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1343 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1171   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 31/05/2016 - 22:56

Το κόκκινο σημάδι τελικα τι ήταν ρε Πανο;

You'll Never Walk Alone **JFT96**

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1172   DjVassel

DjVassel

iPH Master

• 6.775 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:djvassel

Δημοσίευση 31/05/2016 - 22:57

Ερεθισμος στο δερμα φανταζομαι

#1173   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7.098 μηνύματα
  • Twitter:@PanosMouz
  • Κινητό: iPhone 3G
  • Tablet:iPad 3 +4G
  • GameCenter:PanosMouz

Δημοσίευση 31/05/2016 - 22:59

Το κόκκινο σημάδι τελικα τι ήταν ρε Πανο;

Ερεθισμος στο δερμα φανταζομαι

Ακριβώς αυτό! Έφυγε εντελώς μετά από 2 μέρες, αλλά και πάλι δεν ήταν λογικό να εμφανιστεί! 

Προφανώς και έτυχε, αλλά οκ.

| Jailbreak your iDevice - make it Unique |

#1174   DjVassel

DjVassel

iPH Master

• 6.775 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini
  • GameCenter:djvassel

Δημοσίευση 31/05/2016 - 23:01

Ε δε νομιζω να εφταιγε το υλικο. Απλα πχ τωρα με τις ζεστες και τον ιδρωτα μπορει να το βλεπεις συχνοτερα

#1175   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7.098 μηνύματα

Δημοσίευση 31/05/2016 - 23:04

Ε δε νομιζω να εφταιγε το υλικο. Απλα πχ τωρα με τις ζεστες και τον ιδρωτα μπορει να το βλεπεις συχνοτερα

ήμουν όλη μέρα σπίτι σε δροσερό μέρος. Δεν ίδρωσα για να είναι λογικό.

Αυτό με ανησύχησε πιο πολύ και μίλησα μαζί τους.

Αν ήμουν στο δρόμο π.χ. και συνέβαινε θα έλεγα ότι είναι ζέστη & ιδρώτας.

#1176   nsxbass

nsxbass

iPH Guru

• 9.378 μηνύματα
  • Twitter:@n1ckstrat
  • Κινητό: iPhone XS Max
  • GameCenter:nsxbass

Δημοσίευση 01/06/2016 - 00:26

Λοιπόν, επανέρχομαι με το θέμα του Apple Watch.

Την προηγούμενη εβδομάδα (23/5) πήγα στη Document στη Γλυφάδα με σκοπό να αφήσω τη συσκευή για το πρόβλημα που είχα αναφέρει με τη δόνηση. Επέλεξα το συγκεκριμένο κατάστημα γιατί οι προηγούμενες εμπειρίες ήταν τέρμα θετικές με 0 παράπονα και είναι και πιο κοντά στο σπίτι μου.

Ο τεχνικός με δέχτηκε σχεδόν αμέσως και πήρε τη συσκευή μου ώστε να την ελέγξει (εμπειρικά από ότι κατάλαβα αφού ούτε diagnostics είδε ούτε τίποτα, απλά έπαιζε με το ανέβασμα και το κατέβασμα του haptic feedback).

Μου είπε ότι δεν βρίσκει κάτι περίεργο και πως έτσι κάνουν όλες οι συσκευές που έχει δει (επέμενε γενικά ότι η συσκευή μου είναι μια χαρά), αλλά αν επιμένω θα το κρατήσει να το στείλει για έλεγχο. Αυτό σήμαινε ότι θα έμενα 5-8 εργάσιμες χωρίς συσκευή και σε περίπτωση που δεν έβρισκαν κάτι θα έπρεπε να πληρώσω 25ευρώ για τον έλεγχο.

Παρόλα αυτά, δέχτηκα και άφησα τη συσκευή αφού ήμουν πεπεισμένος ότι έχει πρόβλημα. Πηγαίνοντας να φύγω από το μαγαζί, δοκίμασα το Alarm και σε όσες συσκευές είχε εκεί και ένιωσα ότι έκαναν ακριβώς όπως και η δική μου, και προφανώς επηρεασμένος και από τα λόγια του τεχνικού ότι βρίσκει τη συσκευή μου απολύτως φυσιολογική ένιωσα ότι είχα κάνει βλακεία και έτσι αποφάσισα να την πάρω και να μην την αφήσω (θεωρώντας ότι όλα είναι καλά).

Ερχόμαστε τώρα στο Σάββατο που μας πέρασε, όπου παρατήρησα ένα κόκκινο σημάδι στο χέρι μου από το λουράκι (μαύρο sport αυθεντικό) και το οποίο με έκανε να επικοινωνήσω απευθείας με το Support της Apple στο Twitter, όπου μου ανοίξανε case αυτομάτως και μου είπαν να πάω σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ώστε να με εξυπηρετήσουν.

Αυτή τη φορά, και επειδή έτυχε να είμαι κοντά, αποφάσισα να πάω στο iStorm στο Κολωνάκι. Πήγα λοιπόν εχθές και ο υπάλληλος μου είπε ότι η συσκευή θα κάνει 5-8 εργάσιμες αν μείνει Ελλάδα , αλλά αν χρειαστεί να πάει στο εξωτερικό μπορεί να κάνει μέχρι 1 μήνα! (Αυτά μονο για να ελέγξουν και να κάνουν αντικατάσταση στο λουράκι - δεν μπορούσα να το αφήσω σκέτο, έπρεπε όλο το ρολόι). Αφού λοιπόν το δέχτηκα (μιας και ήταν θέμα υγείας και όχι η δόνηση) είδα ότι ο υπάλληλος φορούσε και αυτός Apple Watch. Έτσι του ζήτησα να φορέσει το δικό μου και να μου κάνει μια κλήση γιατί είχα την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δόνηση. Καλεί λοιπόν και πριν καν προλάβει να χτυπήσει η συσκευή, μου λέει:" Έχει πρόβλημα η δόνηση σίγουρα, δεν είναι φυσιολογικό αυτό που κάνει." Έτσι λοιπόν το σημείωσε και αυτό και μου είπε ότι θα κάνει σίγουρα 30 μέρες η συσκευή, αφού θα σταλεί στο εξωτερικό.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά φαίνεται η έλλειψη γνώσεων (ή και πείρας) από τεχνικούς που αναλαμβάνουν να επισκευάσουν τις συσκευές μας. Γιατί ναι μεν ήταν δική μου επιλογή σε πρώτη φάση να μην αφήσω τελικά τη συσκευή μου στην Document, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι α) ο τεχνικός δεν μπορούσε να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και β) ότι ο μόνος έλεγχος που έκανε ήταν να δει το ξυπνητήρι πως χτυπάει , και να ανεβοκατεβάζει την ένταση της δόνησης λες και από ένα απλό "τικ" μπορείς να καταλάβεις αν υπάρχει πρόβλημα. 

Θα ενημερώσω όταν έχω παραπάνω νέα από τη συσκευή που τελικά έμεινε στο iStorm για να επισκευασθεί. 

P.S. ο 1 μήνας μου φαίνεται υπερβολικός, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή όπως φαίνεται.

Γενικά πολύ ευχαριστημένος από το iStorm (αν και έχω εμπειρεία μόνο από Θεσ/νικη) ενώ τηλεφωνικά τα εξουσιοδοτημένα της Αθήνας δεν με ικανοποίησαν και τόσο.

Όσο για τον ένα μήνα Πάνο μάλλον στο είπαν για να είναι καλυμμένοι.

Φαντάσου ένα 5άρι που το έστειλαν Βέλγιο στα πλαίσια ενός προγράμματος αντικατάστασης, σε 1ο μέρες το είχα πάρει πίσω στα χέρια μου.

#1177   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 5
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:AthanasiosPap

Δημοσίευση 01/06/2016 - 11:48

Ως ένα σημείο είναι λογικό να υπάρχει ερεθισμός. Αν είναι νοσογόνο, είναι άλλη ερώτηση.

Ο καρδιομετρητής εκπέμπει υπέρυθρες και το πράσινο φως το οποίο μπορείς να δεις αν σηκώσεις λίγο το κέλυφος του ρολογιού από τον καρπό σου. Αυγό γίνεται για να λειτουργήσει.

Υπάρχει ρύθμιση όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τον παλμογράφο, και τούρ θα ηταν καλό να δούμε αν συνεχίζει να υπάρχει ο ερεθισμός στο δέρμα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατα την άσκηση, ο παλμογράφος λειτουργεί καθ'όλη την διάρκειά της.

Όποτε το συμπέρασμα είναι ότι η άσκηση σκοτώνει!

Sent from my iPad using Tapatalk

#1178   tselpemts

tselpemts

iPH Hero

• 3.766 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο
  • GameCenter:T S E L

Δημοσίευση 01/06/2016 - 14:03

Δηλαδή εγω που φοράω απο eBay λουράκι με 3€ λέτε να χρειαστει να μου κόψουν το χέρι;;;

#1179   PanosMouz

PanosMouz

iPH Master

• 7.098 μηνύματα

Δημοσίευση 01/06/2016 - 14:06

Ως ένα σημείο είναι λογικό να υπάρχει ερεθισμός. Αν είναι νοσογόνο, είναι άλλη ερώτηση.

Ο καρδιομετρητής εκπέμπει υπέρυθρες και το πράσινο φως το οποίο μπορείς να δεις αν σηκώσεις λίγο το κέλυφος του ρολογιού από τον καρπό σου. Αυγό γίνεται για να λειτουργήσει.

Υπάρχει ρύθμιση όπου μπορείς να απενεργοποιήσεις τον παλμογράφο, και τούρ θα ηταν καλό να δούμε αν συνεχίζει να υπάρχει ο ερεθισμός στο δέρμα.

Επίσης να αναφέρουμε ότι κατα την άσκηση, ο παλμογράφος λειτουργεί καθ'όλη την διάρκειά της.

χαχαχα! δεν είναι από το ρολόι, από το λουράκι ήταν σίγουρα.

Εντάξει έτυχε, απλά επειδή στο παρελθόν είχαμε διαβάσει πολλά αντίστοιχα θέματα με ερεθισμούς είπα να τους το στείλω μια βόλτα.

#1180   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5.830 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 01/06/2016 - 14:49

αθανασιε σορρυ φιλε αλλα οτι και να εχει πει κανεις π.χ για αλλεργιες-κοκκινηλες κτλ στους καρπους που φορανε apple watch του το βγαζεις ως ενα σημειο κτλ ειναι φυσιολογικο και τετοια.αν ειναι να βγαζεις και σπυρια και αυτο φυσιολογικο ειναι...τα ξερει ολα η μαμα apple.

Εμενα παντως το fenix3 που δεν το εχω βγαλει λεπτο απο το χερι μου απο την μερα που το πηρα ουτε κοκκινηλες εχει ο καρπος μου ουτε αλλεργιες ουτε ξεβαφει ουτε τιποτα.(με ολες τις χρησεις θαλλασες-νερα- και οτι θες βαλε)

Οποτε ολα αυτα που κανει το apple watch ΔΕΝ ειναι φυσιολογικα σε κανενα σημειο και εχει κανει πατατα η apple σε αυτο το κομματι.
Που στο μελλον θα μαθει απο τα λαθη της και δεν θα τα διορθωσει.οπως κανει αλλωστε.

Τελευταία επεξεργασία από: vdkour, 01/06/2016 - 14:50

#1181   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 01/06/2016 - 14:58

Μιας και το θίξαμε, το hardware που αντιστοιχεί στο καρδιοσυχνόμετρο του Apple Watch, ονομάζεται Φωτοπληθυσμιογράφος και αποτελείται από 2 κανόνια εκπομπής υπέρυθρης ακτινοβολίας (Μη ορατό φάσμα - Infrared ~1064nm) και 2 κανόνια εκπομπής πράσινης ακτινοβολίας (Ορατό φάσμα - ~532nm).

Ταυτόχρονα όλοι οι πομποί ακτινοβολίας ενσωματώνουν και από ένα φωτόμετρο (Power meter). Μ΄αυτό τον τρόπο η συσκευή "ξέρει" ανά πάσα χρονική στιγμή τα ποσά της ακτινοβολίας που απορροφήθηκαν από τον ιστό (εκπεμπόμενα ποσά μείον την μέτρηση του αισθητήρα του φωτόμετρου).

Η μέτρηση γίνεται ως εξής:

Μετά από κάθε καρδιακό παλμό, εξωθείται στα αγγεία μας (μέχρι και το τελευταίο τριχοειδές) μια ποσότητα αίματος. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος & η ταχύτητα του αίματος που θα περάσει μέσα από τα αγγεία, τόσο μεγαλύτερη είναι η απορρόφηση της εκπεμπόμενης (από το Watch) ακτινοβολίας και τόσο μικρότερη η μέτρηση που θα δώσουν τα power meters.

Με την ίδια ακριβώς βιομετρία, τα ποσά της απορροφούμενης ακτινοβολίας μειώνονται δραστικά όταν βρισκόμαστε στο χρονικό σημείο που αντιστοιχεί μετά τον τελευταίο παλμό και αμέσως πριν από τον επόμενο: Ο ταχύτητα του μετακινούμενου όγκου αίματος εκμηδενίζεται και τα power meters καταγράφουν μεγάλες τιμές.

Έτσι ακριβώς καταλαβαίνει το ρολόι μας πότε πραγματοποιείται ένας παλμός και πότε όχι. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια καταγραφή του όγκου αίματος που περνά από τα αγγεία του καρπού μας στην μονάδα του χρόνου.  :)

Big things have small beginnings

#1182   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 01/06/2016 - 15:02

αθανασιε σορρυ φιλε αλλα οτι και να εχει πει κανεις π.χ για αλλεργιες-κοκκινηλες κτλ στους καρπους που φορανε apple watch του το βγαζεις ως ενα σημειο κτλ ειναι φυσιολογικο και τετοια.αν ειναι να βγαζεις και σπυρια και αυτο φυσιολογικο ειναι...τα ξερει ολα η μαμα apple.

Εμενα παντως το fenix3 που δεν το εχω βγαλει λεπτο απο το χερι μου απο την μερα που το πηρα ουτε κοκκινηλες εχει ο καρπος μου ουτε αλλεργιες ουτε ξεβαφει ουτε τιποτα.(με ολες τις χρησεις θαλλασες-νερα- και οτι θες βαλε)

Οποτε ολα αυτα που κανει το apple watch ΔΕΝ ειναι φυσιολογικα σε κανενα σημειο και εχει κανει πατατα η apple σε αυτο το κομματι.
Που στο μελλον θα μαθει απο τα λαθη της και δεν θα τα διορθωσει.οπως κανει αλλωστε.

Δεν καταλαβαίνω προς τι το ξέσπασμα και η σύγκριση.

Κκάποιοι θα έχουν θέματα υγείας. Είτε είναι Apple Watch, Fenix, Pebble, Casio. Στις 5 εκατομμύρια πωλήσεις, πόσοι είναι αυτοί?

Η κάλυψη της εταιρίας παρέχεται από εδώ.

https://support.appl.../en-gb/HT204665

Από εκεί και πέρα, υποθέσεις κάνουμε, διότι και διαφορετικά όντα είμαστε, με διαφορετικές συνήθειες, σε διαφορετικά περιβάλλοντα. 

Σε άλλο θέμα, όπου οι κάτοχοι φοβούνται να το βάλουν στο νερό, θα ήθελα να δω αν τα νεκρά, "σαπισμένα" και συσωρευμένα επιδερμικά κύτταρα κατά πόσο μπορούν να επιμολύνουν τυχόν το ευαίσθητο δέρμα του καρπού.

Ποιος φταίει λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση?

Έχεις δίκιο. Η Apple που δεν δίνει εγγύηση στα πιτσιλίσματα και στο ότι είναι τόσο γαμάτο gadget που δεν το βγάζεις από τον καρπό.

Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 01/06/2016 - 15:03

#1183   vdkour

vdkour

iPH Master

• 5.830 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 7

Δημοσίευση 01/06/2016 - 15:05

Δεν καταλαβαίνω προς τι το ξέσπασμα και η σύγκριση.
Και το αν η Apple είναι σωστή ή όχι και το ότι μετά από 5 εκατομμύρια πωλήσεις, κάποιοι θα έχουν θέματα υγείας. Είτε είναι Apple Watch, Fenix, Pebble, Casio.

Η κάλυψη της εταιρίας παρέχεται από εδώ.
https://support.appl.../en-gb/HT204665

Από εκεί και πέρα, υποθέσεις κάνουμε, διότι και διαφορετικά όντα είμαστε, με διαφορετικές συνήθειες, σε διαφορετικά περιβάλλοντα.
Σε άλλο θέμα, όπου οι κάτοχοι φοβούνται να το βάλουν στο νερό, θα ήθελα να δω αν τα νεκρά, "σαπισμένα" και συσωρευμένα επιδερμικά κύτταρα κατά πόσο μπορούν να επιμολύνουν τυχόν το ευαίσθητο δέρμα του καρπού.

Ποιος φταίει λοιπόν σε αυτήν την περίπτωση?
Έχεις δίκιο. Η Apple που δεν δίνει εγγύηση στα πιτσιλίσματα και στο ότι είναι τόσο γαμάτο gadget που δεν το βγάζεις από τον καρπό.

οκ κραταω την αποψη σου σεβαστη.μενω στην δικια μου ομως...μεγαλη πατατα εχει κανει και εχουν γινει πολλες αναφορες και οποιος θελει να το παρει καλυτερα να περιμενει το aw2 που θα διορθωνει τις πατατιες του aw1.

#1184   iAthanasios

iAthanasios

iPH Addict

• 835 μηνύματα

Δημοσίευση 01/06/2016 - 15:15

οκ κραταω την αποψη σου σεβαστη.μενω στην δικια μου ομως...μεγαλη πατατα εχει κανει και εχουν γινει πολλες αναφορες και οποιος θελει να το παρει καλυτερα να περιμενει το aw2 που θα διορθωνει τις πατατιες του aw1.

Σε αυτήν την περίπτωση θα συμφωνήσω.

Και όποιος ζητάει την γνώμη μου αυτή τη στιγμή, για το να αγοράσει το Apple Watch, προσπαθώ να τον αποτρέψω. Λόγω χρονικών περιθωρίων κυρίως. 

Επίσης, από σήμερα 1 Ιουνίου, όλοι οι Devs, υποχρεούνται να καθιστούν τις εφαρμογές του ρολογιού native. Θέλω να δω τα επόμενα App Updates στο iPhone.

#1185   aliengoa

aliengoa

iPH Addict

• 608 μηνύματα
  • Twitter:@aliengoa
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad

Δημοσίευση 01/06/2016 - 19:12

Αν δεν παινέψει ο vdkour το Fenix του σε κάθε ευκαιρία δεν μπορεί :P

Οσον αφορά το service, μάλλον έχει να κάνει με την λειτουργία του ίδιου του σερβις. Τα περισσότερα ελέγχονται με μετρήσεις και όχι εμπειρικά. Εντάξει το σπασμένο κάνει μπαμ πολλές φορές. Η δόνηση θεωρώ πως μπορεί να μετρηθεί. Τώρα, αν αυτό είναι δύσκολο γιατί πρέπει να ανοιχτεί το ρολόι είναι άλλο θέμα. Γενικά, εμπειρικά για να κάνεις έναν καλό έλεγχο θέλει εμπειρία (το λέει και η λέξη)! :D Απο εκεί και πέρα στα ηλεκτρονικά το σωστό είναι οι μετρήσεις. Και ένα σοβαρό sevice όπως φαντάζομαι είναι της Apple σίγουρα θα έχει κάποια service bulletin. Η Νοkia σου έλεγε ακόμα και με πόσα Nm θα σφίξεις την βίδα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 6

0 μέλη, 6 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες