Καλησπέρα, διάβασα τα περισσότερα ποστ και βλέπω μια τάση να κρίνουμε όχι συγκεκριμένα το apple watch αλλά γενικότερα τα smart-watches. Ως πρώην κάτοχος Gear 2 και Moto 360 αντιμετώπισα λίγο πολύ τα ίδια προβλήματα (άσχετα που είναι άλλο το οικοσύστημα). Θέματα με notifications, αυτονομία (ειδικά το 360 όντως πάνω από μέρα δεν κράταγε).
Εν ολίγοις, θεωρώ πως γενικά είναι νωρίς να κρίνουμε το συγκεκριμένο είδος gadget είτε μιλάμε για apple είτε για android.
Tο σίγουρο όμως είναι πως ήρθαν για να μείνουν. Είναι βολικά και εύχρηστα ακόμα και αν δεν είσαι businessman. Σαφώς και η τιμή τους είναι ακόμα υψηλή και δεν μπορεί να τα αγοράσει ο καθένας αλλά πιο gadget δικαιολογεί την τιμή του με αυστηρά κριτήρια; 'Η για να το χοντρύνω ακόμα περισσότερο, ποιο ρολόι παραδοσιακό αξίζει τα λεφτά του (ειδικά τα πανάκριβα) για να βλέπεις "απλώς την ώρα";
Σαφώς και τέτοιες απόψεις "ρίχνουν" το επίπεδο γιατί όπως τα ρολόγια δεν είναι απλά ένα αντικείμενο που σου δείχνει την ώρα, έτσι είναι πλέον και τα smart-watches, αν και έχουμε ακόμα να δούμε πρόοδο. Υπο αυτό το πλαίσιο περιμένω και εγώ να γίνει κάπου διαθέσιμο, να το δοκιμάσω και αν "κάθετε" καλά στο χέρι μου να το αγοράσω ως gadget περισσότερο.
ΥΓ. Αυτό που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση όσον αφορά το android wear και το Moto 360 ήταν οι φωνητικές εντολές και λειτουργίες του, δυστυχώς μόνο στα Αγγλικά! Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο να κρατάω σημειώσεις, να στέλνω e-mail και μηνύματα απο το ρολόι. Κατα πόσον υποστηρίζονται τα ελληνικά μπορεί κάποιος να μας πει;