Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
- - - - -

αναβαθμιση mbk pro

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
29 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#16   coolbaby

coolbaby

iPH Member

• 216 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 10/05/2015 - 17:42

@coolbaby

Τρέχεις λοιπόν το 10.10 Yosemite και χωρίς να κάνεις χρήση του Trim enabler της Cindori Software

ή του Chameleon SSD Optimizer, είναι ενεργοποιημένο το Trim support. Σωστά ;.

Αγαπητέ φίλε το ενεργοποίησα με το παρακάτω:

Συνημμένο αρχείο  Screen Shot 2015-05-10 at 6.39.57 PM.png.zip   1,09MB   17 λήψεις

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#17   venos

venos

iPH Contributor

• 1.022 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:Άλλο

Δημοσίευση 10/05/2015 - 17:49

Σορυ που πεταγομαι αλλα ανετρεξα εδω για να καταλαβω για τι πραγμα λετε: http://solid-state-d...im-support.html
Iphone 15 plus/ ipad air M2

#18   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone SE

Δημοσίευση 10/05/2015 - 17:59

Αγαπητέ φίλε το ενεργοποίησα με το παρακάτω:

attachicon.gifScreen Shot 2015-05-10 at 6.39.57 PM.png.zip

Φίλε μου, τρέχεις λοιπόν το TRIM enabler, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί

στον δίσκο σου το εγγενές trim support του OS X.

Όμως αυτό γίνεται με τίμημα μια τρύπα ασφάλειας στο σύστημα σου, οπότε θα σου έλεγα

να το κοιτάξεις ξανά το θέμα. :)

vires acquirit eundo

#19   coolbaby

coolbaby

iPH Member

• 216 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 18:05

Φίλε μου, τρέχεις λοιπόν το TRIM enabler, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί

στον δίσκο σου το εγγενές trim support του OS X.

Όμως αυτό γίνεται με τίμημα μια τρύπα ασφάλειας στο σύστημα σου, οπότε θα σου έλεγα

να το κοιτάξεις ξανά το θέμα. :)

thanks  για την πληροφορία δεν το ήξερα να σου π'ω την αλήθεια, αλλά δεν ξέρω και τι ακριβώς τρύπα έχει το σύστημα. ΤΙ  εννοείς?

#20   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 18:26

thanks  για την πληροφορία δεν το ήξερα να σου π'ω την αλήθεια, αλλά δεν ξέρω και τι ακριβώς τρύπα έχει το σύστημα. ΤΙ  εννοείς?

Κοντολογίς, για να τρέξει το Trim enabler σε περιβάλλον Yosemite, το utility απενεργοποιεί το kext signing μια διάταξη ασφάλειας του OS X. Έτσι προκύπτει μια τρύπα, ένα κενό ασφάλειας στο σύστημα. Διάβασε το άρθρο της Cindori, είναι κατατοπιστικό.

vires acquirit eundo

#21   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 18:39

Σορυ που πεταγομαι αλλα ανετρεξα εδω για να καταλαβω για τι πραγμα λετε: http://solid-state-d...im-support.html

Καλά κάνεις και πετάγεσαι, όμως έχω την αίσθηση ότι τα revues κάπου υπερβάλουν όσο αφορά στο εγγενές τους trim support. Με μια σύντομη ανάγνωση βλέπω ότι SandForce Controller (που έχει εγγενές trim support) φαίνεται να έχει -εκτός των OWC & Mushkin- μόνο ο Corsair Force. Ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι  κυκλοφορούν πάμπολλοι δίσκοι με εγγενές trim support. 

Όμως τότε, γιατί η Cindori Software προειδοποιεί για το θέμα απενεργοποίησης του kext signing ;. Αφού δηλαδή κυκλοφορούν τόσοι δίσκοι με εγγενές trim support, ποιος χρειάζεται ένα third party utility για να το κάνει ;.

vires acquirit eundo

#22   venos

venos

iPH Contributor

• 1.022 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 18:43

Καλά κάνεις και πετάγεσαι, όμως έχω την αίσθηση ότι τα revues κάπου υπερβάλουν όσο αφορά στο εγγενές τους trim support. Με μια σύντομη ανάγνωση βλέπω ότι SandForce Controller (που έχει εγγενές trim support) φαίνεται να έχει -εκτός των OWC & Mushkin- μόνο ο Corsair Force. Ενώ παράλληλα αναφέρεται ότι κυκλοφορούν πάμπολλοι δίσκοι με εγγενές trim support.

Όμως τότε, γιατί η Cindori Software προειδοποιεί για το θέμα απενεργοποίησης του kext signing ;. Αφού δηλαδή κυκλοφορούν τόσοι δίσκοι με εγγενές trim support, ποιος χρειάζεται ένα third party utility για να το κάνει ;.

Μου φαινονται λιγο κινεζικα εμενα ολα αυτα μιας και δεν εχω εντρυφυσει στο θεμα περι trim -και πιθανοτατα βγαινουμε οφ τοπικ τωρα οποτε ζητω την κατανοηση σας.
Για τον απλο καταναλωτη-χρηστη οταν αγοραζει μακ ή εχει ηδη μακ και θελει να δει αν εχει trim support ή αν αναβαθμιζεται ο σκληρος του με trim support τι πρεπει να προσεξει;

#23   coolbaby

coolbaby

iPH Member

• 216 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 18:44

Κοντολογίς, για να τρέξει το Trim enabler σε περιβάλλον Yosemite, το utility απενεργοποιεί το kext signing μια διάταξη ασφάλειας του OS X. Έτσι προκύπτει μια τρύπα, ένα κενό ασφάλειας στο σύστημα. Διάβασε το άρθρο της Cindori, είναι κατατοπιστικό.

Ευχαριστώ!!!!

#24   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 19:02

Μου φαινονται λιγο κινεζικα εμενα ολα αυτα μιας και δεν εχω εντρυφυσει στο θεμα περι trim -και πιθανοτατα βγαινουμε οφ τοπικ τωρα οποτε ζητω την κατανοηση σας.
Για τον απλο καταναλωτη-χρηστη οταν αγοραζει μακ ή εχει ηδη μακ και θελει να δει αν εχει trim support ή αν αναβαθμιζεται ο σκληρος του με trim support τι πρεπει να προσεξει;

1. Αγοράζεις Mac με SSD : υποστηρίζεται από το trim του OS x.

2. Upgrade με SSD τρίτου κατασκευαστή :  συνιστάται επιλογή δίσκου που να διαθέτει εγγενές trim support. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, γνωστοί κατασκευαστές είναι οι OWC & Mushkin ενώ φαίνεται να έχει προστεθεί και η Corsair με τον "Corsair Force". Πάντως, αν στο μεσοδιάστημα από την κυκλοφορία του Yosemite προστέθηκαν και άλλοι κατασκευαστές -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. 

Ελπίζω να ξεκαθάρισα κάπως το τοπίο. :)

vires acquirit eundo

#25   venos

venos

iPH Contributor

• 1.022 μηνύματα

Δημοσίευση 10/05/2015 - 19:09

1. Αγοράζεις Mac με SSD : υποστηρίζεται από το trim του OS x.
2. Upgrade με SSD τρίτου κατασκευαστή : συνιστάται επιλογή δίσκου που να διαθέτει εγγενές trim support. Μέχρι σήμερα τουλάχιστον, γνωστοί κατασκευαστές είναι οι OWC & Mushkin ενώ φαίνεται να έχει προστεθεί και η Corsair με τον "Corsair Force". Πάντως, αν στο μεσοδιάστημα από την κυκλοφορία του Yosemite προστέθηκαν και άλλοι κατασκευαστές -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα κάπως το τοπίο. :)

Απαιχτος οπως παντα.θα διαβασω και το αρθρο απο cindori να μορφωθω λιγο...
;-)

#26   petrosp

petrosp

iPH newbie

• 99 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S

Δημοσίευση 10/05/2015 - 21:25

Καλησπερα, επειδη και εγω σκεφτομαι για αναβαθμιση σε MBP mid 2012 εψαξα λιγο για SSD και ειδα αυτον http://www.e-shop.gr...a3-p-PER.306097 (αν κανω διαφημιση ας το σβησει καποιος mod) ο οποιος λεει οτι υποστηριζει TRIM καθως και αλλους οπως Mushkin kai OCZ, εσεις ποιας εταιριας προτεινεται? Επισης αυτη η ραμ http://www.e-shop.gr...es-p-PER.553623 θα ταιριαζει στο ΜΒΡ μιντ 2012?

#27   koslak

koslak

iPH newbie

• 31 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/05/2015 - 21:54

Ρίξε μια ματιά στο άρθρο

Το διάβασα ευχαριστώ πολύ.

Άρα απο αυτούς ΜΧ200 και Samsung 850 EVO ή PRO κανένας δεν είναι συμβατός μόνο απο OWC και Mushkin σωστά?

#28   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2015 - 06:55

Καλησπερα, επειδη και εγω σκεφτομαι για αναβαθμιση σε MBP mid 2012 εψαξα λιγο για SSD και ειδα αυτον http://www.e-shop.gr...a3-p-PER.306097 (αν κανω διαφημιση ας το σβησει καποιος mod) ο οποιος λεει οτι υποστηριζει TRIM καθως και αλλους οπως Mushkin kai OCZ, εσεις ποιας εταιριας προτεινεται? Επισης αυτη η ραμ http://www.e-shop.gr...es-p-PER.553623 θα ταιριαζει στο ΜΒΡ μιντ 2012?

O Samsung είναι εξαιρετικός, δέχεται βέβαια υποστήριξη trim αλλά προφανώς από ένα third party utility.

Δεν νομίζω ότι υποστηρίζεται από το trim support του OS X.  Πάντως θα σου πρότεινα να πάρεις δίσκο

της Mushkin.

Όσο αφορά στην RAM, εφ' όσον αυτό το Mac σου, η Crucial προτείνει τις μνήμες. Έλεγξε λοιπόν κατά

πόσο αυτές του eshop είναι κατάλληλες.

vires acquirit eundo

#29   giodis

giodis

iPH Hero

• 4.468 μηνύματα

Δημοσίευση 11/05/2015 - 06:55

Το διάβασα ευχαριστώ πολύ.

Άρα απο αυτούς ΜΧ200 και Samsung 850 EVO ή PRO κανένας δεν είναι συμβατός μόνο απο OWC και Mushkin σωστά?

Πάρε τον Mushkin και θα είσαι μια χαρά. :)

vires acquirit eundo

#30   koslak

koslak

iPH newbie

• 31 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 11/05/2015 - 08:49

Πάρε τον Mushkin και θα είσαι μια χαρά. :)

Ok. Ευχαριστω :)

Τελευταία επεξεργασία από: koslak, 11/05/2015 - 08:49

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;