Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 5 ψήφοι

HomeKit και “έξυπνα” αξεσουάρ σπιτιού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
685 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#166   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 14/02/2016 - 11:13

Θα πηδηχτω απο το παράθυρο ,αφου λοιπόν εχω βάλει 7διαφορετικες συσκευές και όλες λειτουργούν κανονικά ,γυρνάω την μπριζα κανονικά ,την είχα ανάποδα και λειτουργεί κανονικά ,ξερω ακούγεται επιστημονική φαντασία αλλά τώρα δουλεύει

#167   Braker

Braker

Advanced Member

• 441 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 14/02/2016 - 11:17

Θα πηδηχτω απο το παράθυρο ,αφου λοιπόν εχω βάλει 7διαφορετικες συσκευές και όλες λειτουργούν κανονικά ,γυρνάω την μπριζα κανονικά ,την είχα ανάποδα και λειτουργεί κανονικά ,ξερω ακούγεται επιστημονική φαντασία αλλά τώρα δουλεύει

χαχαχα δεν υπαρχει... τουλαχιστον μαθαμε κατι

#168   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 11:48

Καλημέρα.
Τα εξωτερικά φώτα εκτός από την πρίζα που έβαλε ο ηλεκτρολόγος, ελέγχονται και από κοινό διακόπτη που βρίσκεται σε κάποιο τοίχο;
Οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές δούλεψαν στην ίδια πρίζα ή μετακόμισες το belkin;

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 14/02/2016 - 11:49

Big things have small beginnings

#169   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:20

Καλημέρα.
Τα εξωτερικά φώτα εκτός από την πρίζα που έβαλε ο ηλεκτρολόγος, ελέγχονται και από κοινό διακόπτη που βρίσκεται σε κάποιο τοίχο;
Οι άλλες ηλεκτρικές συσκευές δούλεψαν στην ίδια πρίζα ή μετακόμισες το belkin;

Οχι δεν εχω άλλον διακόπτη για τα φωτα μονο την μπριζα ,στην αρχή είπα να βάλω και διακόπτη αλλά δεν χρειάζεται γιατι αν βγάλω τον belkin και βάλω τα φωτα κατευθειαν στην μπριζα ανάβει συνέχεια ,χειροκίνητα λοιπόν μπορώ έτσι και αλλιώς να το δουλέψω όποτε ηταν πλεόνασμα .
Όχι τον belkin τον άφησα στην ίδια μπριζα ,τις συσκευές τις πήγα στην ίδια μπριζα με τον belkin ,δεν υπάρχει ,εχω συναντήσει και συναντήσει χαζομάρες αλλά σαν αυτην με τίποτα ,Καταλαθος το βρηκα ,την μπριζα την γύρισα απο αισθητική άποψη

Τώρα όσο για τον belkin όπως έχει αναφέρει και ο braker έχει αψωγή εμφάνιση. Όσο το δούλεψα ηταν αψωγο,καλό μενού και σε δοκιμή με 3G απο κινητό μακρυά απο το δίκτυο του σπιτιού δούλεψε άψογα

#170   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:22

Εχω στήσει και το αυτόματο ποτιστικό της rachio απλα επειδη το πήρα απο Αμερική έχει βύσμα για αμερικανικες μπριζες,αύριο θα πάρω ανταπτωρα θα το σετταρω και θα σας πω εντυπώσεις (περιττών να σας πω οτι πέρασε απο το μυαλό μου να διαρρήξω μαγαζί με ηλεκτρολογικά είδη για το σετταρω σημερα ,τέτοια ανυπομονησία )

#171   Braker

Braker

Advanced Member

• 441 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:31

εγω περιμενω το kit της tado για το a/c εδω και 10 μερες... προφανως ερχεται οδικως και θα ειναι σε κανενα μπλοκο... :-/

#172   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:37

Όταν αναστρέφεις το Belkin, αναστρέφεις και το τρόπο που ανοιγοκλείνει το κύκλωμα. Δηλαδή ή κόβει την φάση ή τον ουδέτερο.
Αυτό μπορείς εύκολα να το καταλάβεις με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι.
Εικάζω πως τα φώτα έχουν διπλή επαφή με τον ουδέτερο, οπότε θα σβήσουν μόνο όταν το Belkin κόψει την φάση.
Big things have small beginnings

#173   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:46

Όταν αναστρέφεις το Belkin, αναστρέφεις και το τρόπο που ανοιγοκλείνει το κύκλωμα. Δηλαδή ή κόβει την φάση ή τον ουδέτερο.
Αυτό μπορείς εύκολα να το καταλάβεις με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι.
Εικάζω πως τα φώτα έχουν διπλή επαφή με τον ουδέτερο, οπότε θα σβήσουν μόνο όταν το Belkin κόψει την φάση.

Κατι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει ,όταν αντιστρέψω τον belkin ανάβουν τα φωτα συνέχεια ,αν βάλω τον belkin σωστά και βάλω την μπριζα ανάποδα δεν ανάβει καθόλου ,αφου τώρα δουλεύει δεν το ψάχνω άλλο

#174   Braker

Braker

Advanced Member

• 441 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 12:49

Κατι τέτοιο πρέπει να συμβαίνει ,όταν αντιστρέψω τον belkin ανάβουν τα φωτα συνέχεια ,αν βάλω τον belkin σωστά και βάλω την μπριζα ανάποδα δεν ανάβει καθόλου ,αφου τώρα δουλεύει δεν το ψάχνω άλλο

αν κατι δουλευει δεν το πειραζεις.... ΝΟΜΟΣ !!!

#175   haf

haf

iPH newbie

• 64 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 15/02/2016 - 08:33

Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ τις αμερικανικες συσκευές INSTEON (Insteon.com) και διαχειρίζομαι όλο το σπίτι απο το iPhone/iPad
Πέρα απο το κλασικό άνοιγμα, κλείσιμο φώτων, επιλογή dimming, διαχειρίζεσαι θερμοστάτης, radar, αισθητήρες άνοιγμα κλείσιμο πόρτας και εχεις και ειδοποίηση με push notification η και email δωρεάν.
Επίσης μπορείς να προγραμματίσεις αλληλουχίες ενεργειών ανάλογα με την ώρα ή με ποιο αισθητήριο αποκριθεί.
Πχ να ανοίγεις τα φώτα όταν το radar αντιληφθεί κίνηση.

Επειδή δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα αγόρασα απο Ευρώπη.

#176   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 15/02/2016 - 09:21

Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ τις αμερικανικες συσκευές INSTEON (Insteon.com) και διαχειρίζομαι όλο το σπίτι απο το iPhone/iPad
Πέρα απο το κλασικό άνοιγμα, κλείσιμο φώτων, επιλογή dimming, διαχειρίζεσαι θερμοστάτης, radar, αισθητήρες άνοιγμα κλείσιμο πόρτας και εχεις και ειδοποίηση με push notification η και email δωρεάν.
Επίσης μπορείς να προγραμματίσεις αλληλουχίες ενεργειών ανάλογα με την ώρα ή με ποιο αισθητήριο αποκριθεί.
Πχ να ανοίγεις τα φώτα όταν το radar αντιληφθεί κίνηση.

Επειδή δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα τα αγόρασα απο Ευρώπη.

Oχ μετα τον breaker θα μας αναψεις και εσυ τα αιματα ,τι εννοεις με αισθητήρες άνοιγμα κλείσιμο πόρτας ?βασικα εγω θα ηθελα να ανοιγω την πορτα του κηπου ,15 μετρα μακρυα απο το σπιτι βεβαια το ιντερνετ φτανει οριακα εκει

#177   haf

haf

iPH newbie

• 64 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • Tablet:iPad 2 +3G

Δημοσίευση 15/02/2016 - 09:55

Οι συσκευές επικοινωνούν μέσω ρεύματος η με wifi
Απο το να σου γράφω ένα σωρό αράδες διάβασε τι ακριβώς κάνουν αυτές οι συσκευές και ρωτά όπου έχεις απορίες

Βασικά γίνεται αυτό που λες και υπάρχουν και ειδικοί μηχανισμοι

#178   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 15/02/2016 - 10:25

ολα αυτα που εχω συνδεονται με wifi,εχω ψαξει για κλειδαρια αλλα δεν εχω βρει κατι ιδιαιτερο για εξωτερικο χωρο ,συνηθος ειναι με χειρηστιρια που βασικα δεν με βολευει

#179   sdk

sdk

iPH Member

• 236 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6S
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 15/02/2016 - 11:21

Μπαίνω και εγώ στην κουβέντα, μιας και το topic με ενδιαφέρει πολύ και το παρακολουθώ καιρό.

Και ένα καλό link για χάζεμα για όποιον έχει όρεξη: http://iotlist.co/, ελπίζω να μη σας βάλω σε έξοδα :P

(αν θεωρείται διαφήμιση ας το σβήσει ο mod).

Αυτό που με ενδιαφέρει και δεν είδα να έχει συζητηθεί πολύ είναι τα συστήματα ασφαλείας.

Και κυρίως για εξωτερικό χώρο. Ξέρω για τις Canary που είπε και ένας φίλος παραπάνω και για αισθητήρες σε πόρτες, παράθυρα κτλ.

Στο σπίτι έχω φουλ κλασσικό συναγερμό με καλώδιο κτλ οπότε είμαι καλυμμένος, θέλω όμως να πιάσω το πίσω μέρος του κήπου που έχω προβλήματα.

Σκέφτομαι για αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι θα είναι για εξωτερικό χώρο και θα έχουν ανοχή σε μια γάτα πχ που περνάει.

Η γενική ιδέα είναι να δίνουν οι αισθητήρες σήμα και να ανάβουν τα μέσα φώτα του σπιτιού ή το στερεοφωνικό για να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος μέσα.

Επίσης ξέρετε για καμία καλή κάμερα εξωτερικού χώρου; Έχω δει αυτές http://www.arlo.com/en-us/ αλλά τα reviews είναι ανάμεικτα.

Έχω στήσει μια απ΄το Plaisio, τίμια στα 80ευρώ, συνδεδεμένη πάνω στο NAS μου αλλά δεν είναι και η πιο εύκολη για remote viewing.

#180   Braker

Braker

Advanced Member

• 441 μηνύματα

Δημοσίευση 15/02/2016 - 13:31

Μπαίνω και εγώ στην κουβέντα, μιας και το topic με ενδιαφέρει πολύ και το παρακολουθώ καιρό.

Και ένα καλό link για χάζεμα για όποιον έχει όρεξη: http://iotlist.co/, ελπίζω να μη σας βάλω σε έξοδα :P

(αν θεωρείται διαφήμιση ας το σβήσει ο mod).

Αυτό που με ενδιαφέρει και δεν είδα να έχει συζητηθεί πολύ είναι τα συστήματα ασφαλείας.

Και κυρίως για εξωτερικό χώρο. Ξέρω για τις Canary που είπε και ένας φίλος παραπάνω και για αισθητήρες σε πόρτες, παράθυρα κτλ.

Στο σπίτι έχω φουλ κλασσικό συναγερμό με καλώδιο κτλ οπότε είμαι καλυμμένος, θέλω όμως να πιάσω το πίσω μέρος του κήπου που έχω προβλήματα.

Σκέφτομαι για αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι θα είναι για εξωτερικό χώρο και θα έχουν ανοχή σε μια γάτα πχ που περνάει.

Η γενική ιδέα είναι να δίνουν οι αισθητήρες σήμα και να ανάβουν τα μέσα φώτα του σπιτιού ή το στερεοφωνικό για να φαίνεται ότι υπάρχει κάποιος μέσα.

Επίσης ξέρετε για καμία καλή κάμερα εξωτερικού χώρου; Έχω δει αυτές http://www.arlo.com/en-us/ αλλά τα reviews είναι ανάμεικτα.

Έχω στήσει μια απ΄το Plaisio, τίμια στα 80ευρώ, συνδεδεμένη πάνω στο NAS μου αλλά δεν είναι και η πιο εύκολη για remote viewing.

μας έκαψες...... με το iotlist  :P ......ωραίες οι arlo μου άρεσαν πολύ... 

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 12

0 μέλη, 12 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες