HomeKit και “έξυπνα” αξεσουάρ σπιτιού
Δημοσίευση 08/04/2016 - 15:46
Δημοσίευση 21/06/2016 - 08:00
χθες ήρθε το triby, πολυ γέλιο... τα παιδιά την έχουν καταβρεί..
πολύ καλή ποιότητα ήχου, εύχρηστο και περνάει την επικοινωνία μεταξύ των μελών της οικογένειας σε άλλο επίπεδο.
Συνημμένα αρχεία
Τελευταία επεξεργασία από: Braker, 21/06/2016 - 08:03
Δημοσίευση 11/08/2016 - 12:22
Πήρα αυτό.
https://www.elgato.c.../eve/eve-energy
Για αρχή παίζει το ρόλο του χρονοδιακόπτη για την φόρτιση του ρολογιού και του κινητού στο κομοδίνο.
Για πείτε καμιά καλή ιδέα πέρα από την καφετιέρα και ένα φωτιστικό δαπέδου.
Εννοείται έχω σκοπό να μετρήσω όλων των ηλεκτρικών μου συσκευών την κατανάλωση, αλλά ψάχνω σενάρια αποδοτικότερης χρήσης μέσω Siri και των σκηνών που μπορώ να ρυθμίσω. Μέχρι να μπορώ να δικαιολογήσω την αγορά περισσότερων μπριζών.
Τότε θα βάλω και μία στο σίδερο, γιατί η δικιά μου όλο με γυρίζει σπίτι να ελέγξουμε αν το ΕΚΛΕΙΣΕ ή όχι.
Επίσης έχω εξοπλιστεί με 4 λευκές λάμπες Philips για φωτισμό σε δυο δωμάτια (σαλόνι, κρεβατοκάμαρα).
Δημοσίευση 12/08/2016 - 05:58
Δημοσίευση 12/08/2016 - 08:00
εγώ έχω αυτό
http://www.edimax.co..._plug/sp-1101w/
δυστυχώς δεν παίζει siri,
το χρησιμοποιώ για να ελέγω τον θερμοπομπό το χειμώνα. πχ το ανάβω 3-4 ώρες πριν φτάσω στο σπιτι και το βρίσκω ζεστό.
μετράει κατανάλωση, αντέχει 16Α max φορτίο. Το τελευταίο είναι σημαντικό καθώς πολλά που κυκλοφορούν ebay (κινέζικα που δεν υποστηριζουν siri) πάνε έως 10Α.
Δημοσίευση 12/08/2016 - 08:14
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δημοσίευση 12/08/2016 - 09:01
Παίδες, μια ερώτηση σαν του φίλου πιο πάνω αλλά για a/c, υπάρχει κάτι να του βάλω και να το ανοίγω εγώ απομακρυσμένα?
Δημοσίευση 12/08/2016 - 09:06
Παίδες, μια ερώτηση σαν του φίλου πιο πάνω αλλά για a/c, υπάρχει κάτι να του βάλω και να το ανοίγω εγώ απομακρυσμένα?
Πάνε μερικές σελίδες πιο πισω έχει γράψει ο φίλος reaver σχετικά
Δημοσίευση 12/08/2016 - 09:08
Έχει ξανααναθερθει η ερώτηση ,εγω θα τραβούσα τον θερμοσυφονα σε πρίζα και τελος ,ετσι εκανα με τα φωτα του Κηπου ,προσοχή λίγο στα φορτίαΞέρει κανεις κάποιο wifi διακόπτη για θερμοσίφωνα ;
Δημοσίευση 12/08/2016 - 09:37
Λίγο επικίνδυνο μου ακούγεται αυτο καμία άλλη ιδέα κανεις ;Έχει ξανααναθερθει η ερώτηση ,εγω θα τραβούσα τον θερμοσυφονα σε πρίζα και τελος ,ετσι εκανα με τα φωτα του Κηπου ,προσοχή λίγο στα φορτία
Τελευταία επεξεργασία από: peripolo, 12/08/2016 - 09:38
Δημοσίευση 12/08/2016 - 09:40
αν υπήρχε κάποια συσκευή η οποία να έμπαινε σε πίνακα, θα έβγαζε μια επαφή 220 και δεχόταν εντολές από Wifi πιστεύω θα έλυνε το πρόβλημα.
θα χρειαζόταν επιπλέον κάποιο ρελέ κατάλληλο για το φορτίο του θερμοσίφωνα και κάποιος αυτοματισμός προκειμένου να μην χανόταν ο χειροκίνητος έλεγχος... .
όλα τα παραπάνω εντός του πίνακα.
Edit:
και με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό:
https://www.amazon.c...g=eauciuen0a-20
Τελευταία επεξεργασία από: peros550, 12/08/2016 - 09:45
Δημοσίευση 12/08/2016 - 10:57
Θα την έχω από κοντά και την πρίζα Belkin. Δεν πειράζει που δεν μετρά κατανάλωση, μιας και το μέτρημα θα το χρησιμοποιώ περιορισμένα μετά από κάθε αγορά νέας ηλεκτρονικής συσκευής.
1ο κριτήριο αγοράς για εμένα είναι το HomeKit. Η Siri είναι αναπόσπαστο κομμάτι πλέον της ζωής μου.
2ο κριτήριο είναι να είναι επώνυμα, ώστε να υπάρχει η "υποτιθέμενη" εγγύηση σωστής λειτουργίας. Αν και με την σφραγίδα του "HomeKit" υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα.
Σε Android δεν το βλέπω να γυρνάω αν δεν φαλιρίσει η Apple.
Για την Eve Energy, ξέρω ότι συνδέεται μόνο με Bluetooth. Ελπίζω με την έλευση του iOS 10, να μπορώ να λειτουργώ την πρίζα εκτός σπιτιού, έχοντας μόνο το iPad εντός σπιτιού. Κάποια στιγμή θα πάρω και ένα Apple TV.
Όσο για τις αποστάσεις εντός κατοικίας, θα κοιτάξω να ερευνήσω, αν iΣυσκευές άλλων μελών που είναι προσκεκλημένα στο HomeKit, μπορούν να λειτουργήσουν τη συσκευή. Έτσι και με το iPad (ή Apple Tv) ως Home-Hub, ίσως να δύναται η δυνατότητα χρήσης της πρίζας χωρίς άμεση σύνδεση.
Τέλος να παρατηρήσω ότι δεν μου δώσατε αρκετές απαντήσεις στο αρχικό μου ερώτημα.
Ποια άλλη είναι η χρήση μιας τέτοιας πρίζας πέρα από φωτιστικό, καφετιέρα?
Φτιάχνω λίστα έξυπνης πρίζας
- φωτιστικό (επιτραπέζιο, δαπέδου, τοίχου, εξωτερικού χώρου)
- καφετιέρα
- βραστήρας
- (άλλες οικιακές συσκευές κουζίνας που δεν μπορώ να σκεφτώ χρησιμότητα, πέρα από το σίδερο που δεν θυμάται η δικιά μου αν το έχει κλείσει)
- θερμοσίφωνας
- ποτιστικό κήπου
Update:
Η νέα πρίζα της Belkin μετράει και κατανάλωση.
http://www.belkin.co...kin/p/P-F7C029/
Τελευταία επεξεργασία από: iAthanasios, 12/08/2016 - 11:02
Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 7
0 μέλη, 6 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες
-
Bing (1)