Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 5 ψήφοι

HomeKit και “έξυπνα” αξεσουάρ σπιτιού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
685 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#511   loukandr

loukandr

iPH Member

• 248 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Pro 3rd gen + 4G

Δημοσίευση 12/12/2017 - 15:38

Αν θέλεις κάτι δυνατό για αυτοματισμούς σου προτείνω τον Έσπερο που τρέχει IF Statements
Ακόμα και στα Temperature triggers του Eve Degree, ρυθμίζεις με βαθμονόμηση 0,1 β. κελσίου. :)

Thanks για το tip θα το δοκιμάσω και θα δώσω feedback. Πάντως και από το Home - Smart Automation μπορείς να δώσεις βαθμονόμηση 0,1 βαθμούς. Πολύ φοβάμαι όμως ότι θα εξακολουθώ να έχω το ίδιο ζήτημα μιας το πρόβλημα το εντοπίζω στο Eve Degree και στην ενημέρωση που κάνει για τα sensor events.

Τελευταία επεξεργασία από: loukandr, 12/12/2017 - 15:39

#512   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 12/12/2017 - 15:44

Κοίταξε, μην τα ρίχνουμε όλα στο Bluetooth. Καλώς ή κακώς πάνω σε αυτό το πρωτόκολλο έχει στηριχθεί τα 2/3 του Homekit. Μιλάμε για μικρούς ασύρματους sensor που πρέπει να επικοινωνούν με τη βάση. Αλοίμονο αν θα έπρεπε να είναι όλα σε WiFi. Κάθε μέρα θα ήθελες μπαταρίες. Οπότε πρέπει να το έχουμε σαν δεδομένο ότι θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν πάνω σε αυτό το πρωτόκολλο. Δεν είναι μόνο οι λάμπες το Homekit.

Δεν κατηγορώ τα Bluetooth, ίσα ίσα. Το Zigbee όμως δεν συγκρίνεται και δεν είναι WiFi

Η μέτρηση όντως γίνεται κάθε 10 λεπτά όντως αλλά δεν φεύγει καθόλου η ενημέρωση προς το Homekit. Ακόμα και ώρες μετά. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή τότε ενημερώνεται το Homekit και προχωράει στους αυτοματισμούς. Οπότε διακρίνω πρόβλημα στην ενημέρωση του Eve Degree προς το Homekit συγκεκριμένα. Η ενημέρωση αυτή φεύγει μόλις ανοίξει η εφαρμογή, δηλαδή ξεμπλοκάρει.

Θα σου πρότεινα να κάνεις Unpair το Degree, reset & όλα από την αρχή από Elgato app.

Εμένα λειτουργεί υποδειγματικά με το Hesperus το οποίο χρησιμοποιώ μόνο για να φτιάχνω αυτοματισμούς και όχι για να διαχειρίζομαι τα αξεσουάρ

Τελευταία επεξεργασία από: vrachamis, 12/12/2017 - 15:44

Big things have small beginnings

#513   michkal91

michkal91

iPH Elite Poster

• 2.337 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 12/12/2017 - 17:47

https://www.hunterfan.com/

Προσωπικά έλεγα μήπως υπάρχει κάτι για τον ήδη υπάρχον ανεμιστήρα που έχω. Της Hunter τα έχω δει αλλά δεν έχω δει κάπου στην Ευρώπη τα συγκεκριμένα.

Εντωμεταξύ έχει τύχει τώρα 2-3 φορές να ανοίγω τη πόρτα και να μην ανάβουν τα φώτα. Αν περιμένω λίγο και το ξανακάνω θα ανοίξει κανονικά όμως. Άγνωστο γιατί

#514   loukandr

loukandr

iPH Member

• 248 μηνύματα

Δημοσίευση 13/12/2017 - 09:27

Δεν κατηγορώ τα Bluetooth, ίσα ίσα. Το Zigbee όμως δεν συγκρίνεται και δεν είναι WiFi

Θα σου πρότεινα να κάνεις Unpair το Degree, reset & όλα από την αρχή από Elgato app.

Εμένα λειτουργεί υποδειγματικά με το Hesperus το οποίο χρησιμοποιώ μόνο για να φτιάχνω αυτοματισμούς και όχι για να διαχειρίζομαι τα αξεσουάρ

Για το unpair δεν πιστεύω ότι κάτι φταίει εκεί γιατί μιλάμε για 3 διαφορετικές συσκευές και όχι για 1. Άρα κάπου αλλού φαινόταν ότι ήταν κοινό ζήτημα.

Δοκιμασα το Hesperus, δεν είναι άσχημο για free αλλά έχοντας αγοράσει ήδη το Home Smart Automation, μου φάνηκε αιώνες πίσω. Επίσης δεν εμφανίζει τα πάντα, όπως πχ την Presence της Netatmo.

Τεσπα νομίζω πως εντόπισα το πρόβλημα με τα degree και τις πρίζες της elgato. Μέσα στον κανόνα που βάζω είναι και το condition να είναι νύχτα. Το elgato αυτό το σπάει σε δύο (after sunset, before sunshine). Σε αυτό κάτι δεν πήγαινε καλά υποθέτω διότι μέσα από το Home app της Apple φαινόταν σπασμένο σε δύο όντως κανόνες όντως. Εκεί μπορούσα να το μετατρέψω σε έναν (νύχτα) και το αποθήκευσε κανονικά, παρόλο που δεν μπορούσα να παρέμβω σε άλλα κομμάτια του κανόνα, όπως πχ τους βαθμούς της θερμοκρασίας. Οπότε έκανα μια μίξη του κανόνα ανάμεσα σε Home και Elgato apps. Φάνηκε να πηγαίνει καλά χθες αλλά θα το παρακολουθήσω. Πάντως είμαι βέβαιος ότι τέτοια ζητηματάκια θα λυθούν μόλις το Home app αποκτήσει υποστήριξη και συσκευές θερμοκρασίας.

Τελευταία επεξεργασία από: loukandr, 13/12/2017 - 09:29

#515   michkal91

michkal91

iPH Elite Poster

• 2.337 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • GameCenter:Michkal91

Δημοσίευση 13/12/2017 - 20:11

Λοιπον, δοκιμασα να στησω homebridge σε rapsberry.

Περασα μέσα και το plugin για το sensibo και όλα καλά. Δούλεψε με τη μία. Αντίθετα με τίποτα δεν μπόρεσα να σετάρω το gateway της xiaomi. Συνέχεια έβγαζε error στον συνδυασμό sid και password. Δοκίμασα όλα τα διαθέσιμα mac που είχε στην εικόνα που ζητάει να διαλέξεις.

Αν το έχει φτιάξει κανένας με επιτυχία ας στείλει ένα μηνυμα

#516   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/12/2017 - 10:19

Λοιπον, δοκιμασα να στησω homebridge σε rapsberry.

Περασα μέσα και το plugin για το sensibo και όλα καλά. Δούλεψε με τη μία. Αντίθετα με τίποτα δεν μπόρεσα να σετάρω το gateway της xiaomi. Συνέχεια έβγαζε error στον συνδυασμό sid και password. Δοκίμασα όλα τα διαθέσιμα mac που είχε στην εικόνα που ζητάει να διαλέξεις.

Αν το έχει φτιάξει κανένας με επιτυχία ας στείλει ένα μηνυμα

Ωραίος! Νομίζω πως ήρθε η ώρα το Homebridge να αποκτήσει το δικό του Topic.

#517   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/12/2017 - 15:24

Παράκληση

Σε ότι έχει να κάνει με αυτοματισμούς, scenes και γενικά με την συνεργασία - λειτουργικότητα πολλών αξεσουάρ μαζί, να το δημοσιεύετε σ΄αυτό το νήμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις σας συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου έχουν μεταφερθεί εκεί.

Στο παρόν συζητάμε μόνο ότι έχει συνάφεια με τον τίτλο του θέματος.

#518   loukandr

loukandr

iPH Member

• 248 μηνύματα

Δημοσίευση 14/12/2017 - 15:52

Παράκληση

Σε ότι έχει να κάνει με αυτοματισμούς, scenes και γενικά με την συνεργασία - λειτουργικότητα πολλών αξεσουάρ μαζί, να το δημοσιεύετε σ΄αυτό το νήμα.

Πρόσφατες δημοσιεύσεις σας συμπεριλαμβανομένου και του υποφαινόμενου έχουν μεταφερθεί εκεί.

Στο παρόν συζητάμε μόνο ότι έχει συνάφεια με τον τίτλο του θέματος.

Χμ... Είναι πολύ παρεμφερή τα topics. Πιστεύω θα μπερδευτεί κόσμος και πολύ γρήγορα δεν θα ανταποκρίνονται στο περιεχόμενό τους. Θα ξεκινάει μια συζήτηση για αξεσουάρ και θα καταλήγει σε αυτοματισμούς και το αντίθετο. Τι θα γίνεται εκεί; Θα πηγαίνει η μισή συζήτηση στο ένα topic και η άλλη μισή στο άλλο;

Άποψή μου να χωριστούν τα topics ανά κατασκευαστή (πχ. Elgato, Philips, Netatmo), ένα άλλο για project όπου θα μπορούν να περιγράφονται λύσεις που συμπεριλαμβάνουν διαφορετικό hardware και software και τέλος ίσως ένα general για αυτά που είναι ακατηγοριοποίητα. Μου φαίνεται πιο ξεκάθαρο και κάποιος είχε προτείνει παλαιότερα να ακολουθήσει τις αντίστοιχες κατηγορίες της Apple που είναι κοντά σε αυτό που προτείνω. 

#519   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 14/12/2017 - 17:33

Ισχύει κανονικά η κατηγοριοποίηση όπως ακριβώς περιγράφεται Εδώ και Εδώ

Το Παρόν Topic (που είναι και το αρχαιότερο), αφορά αποκλειστικά το Reviewing "έξυπνων" συσκευών, την παρουσίαση τους, τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, την περιγραφή των δυνατοτήτων τους κτλ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή ή συμβατότητα με Homekit. Οι χρήστες μπορούν να δίνουν feedback για προϊόντα που κατέχουν ή και να ζητούν βοήθεια & πληροφόρηση για αξεσουάρ που αναζητούν να αγοράσουν.

Από κει και πέρα... κατασκευαστές που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ ή και μεμονωμένα accessories που τυγχάνουν μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας, μπορούν να έχουν τα δικά τους νήματα με τα απαραίτητα Tag στον τίτλο τους (όπως Εδώ).

Αυτοματισμός & συνεργασία μεταξύ των αξεσουάρ όπως είπαμε Εδώ

Οι Mods σε κάθε περίπτωση και όπου κρίνεται απαραίτητο, με την δική σας πολύτιμη βοήθεια, θα διασφαλίζουν την "ευταξία" στα Threads, είτε αυτό μεταφράζεται σε μετακινήσεις δημοσιεύσεων, είτε σε μετονομασία τίτλων κτλ.

#520   giostau

giostau

iPH User

• 174 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 15/12/2017 - 16:25

Παίδες για αισθητήρες σε πορτο-παράθυρα, τι επιλογές έχουμε;

Όχι φυσικά να τα ανοιγοκλείνουμε αυτόματα, απλά να ξέρουμε πότε άνοιξε-έκλεισε...

Παίζει τίποτα αξιόλογο και με λογικό κόστος;

#521   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 3.972 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 15/12/2017 - 16:47

Για να ρωτησω κ εγω κατι, 

εμενα ο υπολογιστης μου βγαζει αυτο το ειδικο καλωδιο που μπορεις να συνδεσεις πανω την ledταινια, οποτε αν παρω αυτο,

http://store.istorm....-extension.html

θα μπορει να παιξει; 

Αλλα ΔΕΝ θα μπορω να το συνδεσω με το home kit για να αλλαζω το φως. Σωστα; 

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#522   peros550

peros550

iPH Addict

• 718 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 15/12/2017 - 17:29

Παίδες για αισθητήρες σε πορτο-παράθυρα, τι επιλογές έχουμε;

Όχι φυσικά να τα ανοιγοκλείνουμε αυτόματα, απλά να ξέρουμε πότε άνοιξε-έκλεισε...

Παίζει τίποτα αξιόλογο και με λογικό κόστος;

Αν εχεις συναγερμό, δες αν μπορεί o συναγερμός με κάποιο plugin του Homebridge να ενταχθεί στο Homekit. 

#523   vrachamis

vrachamis

iPH Master

• 6.834 μηνύματα

Δημοσίευση 15/12/2017 - 18:03

Για να ρωτησω κ εγω κατι, 

εμενα ο υπολογιστης μου βγαζει αυτο το ειδικο καλωδιο που μπορεις να συνδεσεις πανω την ledταινια, οποτε αν παρω αυτο,

http://store.istorm....-extension.html

θα μπορει να παιξει; 

Αλλα ΔΕΝ θα μπορω να το συνδεσω με το home kit για να αλλαζω το φως. Σωστα; 

Δυστυχώς δεν θα παίξει.

#524   sakis697

sakis697

iPH Hero

• 3.972 μηνύματα
  • Twitter:@sakis3112
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:RED-BLUE BLUR 12

Δημοσίευση 15/12/2017 - 18:41

Δυστυχώς δεν θα παίξει.

Τουλάχιστον, θα μπορεί να δουλέψει;

Κ ας μην το ελέγχω από το home kit

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μια φορά Εύζων, για πάντα Εύζων! 

#525   jimmakos

jimmakos

iPH Community Leader

• 10.209 μηνύματα
  • Tablet:iPad 2

Δημοσίευση 15/12/2017 - 18:45

Τουλάχιστον, θα μπορεί να δουλέψει;

Κ ας μην το ελέγχω από το home kit

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Σάκη δεν είναι παιδί μου για εσένα αυτά, τσάμπα λεφτά. Μια απλή rgb πάρε και θα μπορείς να την ρυθμίζεις από το bios για τα χρώματα.

Once You Go Mac You Never Go Back

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 5

0 μέλη, 5 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες