Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * - 5 ψήφοι

HomeKit και “έξυπνα” αξεσουάρ σπιτιού

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
685 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#151   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 10/02/2016 - 13:41

Μόνο ασύρματο;! Θέλω να αποφύγω το ασύρματο.
Ναι και το κύριο ζητούμενο είναι τι γίνεται με κάμερες συναγερμό που είναι θέμα ασφαλείας;
Μια σκέψη που έκανα είναι αν υπάρχει κάτι που να μπαίνει στο πίνακα ρεύματος ή θα μπλέξουμε;

#152   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα

Δημοσίευση 10/02/2016 - 18:50

Συσκευές όπως το weemo κλπ προσφέρουν προστασία τάσης ρεύματος ή υπάρχουν κάποιες άλλες;
Σχετικά με το on off που κάνουν αυτές οι πρίζες, λογικά προϋποθέτει να μένει η συσκευή on και να ανοιγοκλείνει μόνο από τη πρίζα. Αυτό υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή;

#153   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad Pro 2nd gen

Δημοσίευση 11/02/2016 - 10:40

Σχετικά με το on off που κάνουν αυτές οι πρίζες, λογικά προϋποθέτει να μένει η συσκευή on και να ανοιγοκλείνει μόνο από τη πρίζα. Αυτό υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει πρόβλημα στη συσκευή;

Εγω δεν θα το εκαμνα αυτο ειδικα σε ενισχυτη και οχι δεν δε προφυλασσει απο επρταση ,ετσι εκαψα εγω τον ενισχυτη μου και εβαλε πολυμπριζο ασφαλειας

#154   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 11:26

Άρα μη πάμε γυρεύοντας! (κρίμα που μοντέλο του 2012 δεν έχει τέτοια απλή λειτουργία και την έχει υποδεέστερης κατηγορίας μοντέλο του 2003)
Οπότε μάλλον δεν υπάρχει λύση σε αυτο. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν λύσεις αυτοματισμών για ενδοτοιχια ή σε πίνακες όπως τα ρελε αλλα κι αυτό θα είναι μέσω ασυρμάτου κι όχι Ethernet.

#155   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 15:04

Άρα μη πάμε γυρεύοντας! (κρίμα που μοντέλο του 2012 δεν έχει τέτοια απλή λειτουργία και την έχει υποδεέστερης κατηγορίας μοντέλο του 2003)
Οπότε μάλλον δεν υπάρχει λύση σε αυτο. Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν λύσεις αυτοματισμών για ενδοτοιχια ή σε πίνακες όπως τα ρελε αλλα κι αυτό θα είναι μέσω ασυρμάτου κι όχι Ethernet.

δεν εχει ethernet o ενισχυτης?

#156   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 18:57

Έχει αλλα δεν έχει κάτι άλλο πιο απλό το timer on.

#157   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 20:57

Έχει αλλα δεν έχει κάτι άλλο πιο απλό το timer on.

Για γράψε μάρκα και μοντέλο ,αμα έχει Ethernet λογικά μπαίνει γράφοντα την ip στον browser

#158   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 21:14

Denon AVR-3313

#159   geojjj

geojjj

iPH newbie

• 24 μηνύματα

Δημοσίευση 11/02/2016 - 22:23

Επιτρέψτε μου να ρωτήσω κι εγώ αν υπάρχει κάποιου είδους δυνατότητα (με πρίζα, χρονοδιακόπτη κλπ) που να συνδέεται μέσω Ethernet και να δίνει δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου συσκευών αλλα και με προγραμματισμένο χρονοδιάγραμμα λειτουργίες; Έχω ένα ραδιοενισχυτή denon και επειδή δεν έχει χρονοδιακόπτη για on αλλα έχει μόνο για off ήθελα να μπορώ να το ρυθμίζω σαν ξυπνητήρι για μουσική κάποιες φορές αλλα και να έχω πρόσβαση απομακρυσμένα.

Κι εμένα μου αρέσουν οι αυτοματισμοί και σε ένα πολύ μικρό και πρωταρχικό επίπεδο έχω δημιουργήσει κάποιους στο σπίτι. Έχω περιοριστεί σε κάποια πράγματα κυρίως λόγω κόστους αλλά και δυσκολιών από την καλωδιωση του σπιτιού αφού είναι παλιό (να προλάβω και να πω ότι προτιμώ πάντα να έχω όσο το δυνατό καλωδιωμένες συσκευές παρά ασύρματες). Τα προβλήματα όμως ξεκινούν κυρίως όταν κολλάει το modem ή η γραμμή του παρόχου έχει προβλήματα. Μετά τα συμβατικά modem των παροχών δοκίμασα ένα του εμπορίου ακριβότερο. Ναι μεν κατάφερα να διατηρώ τη γραμμή απρόσκοπτη λειτουργικά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, όμως έχει τύχει να μπλοκάρει και αυτό και να απουσιάζω μακριά από το σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορώ να έχω πρόσβαση τουλάχιστον σε συναγερμό κάμερες δικτυακό δίσκο κηπευτικό και καταλαβαίνετε ότι έτσι χάνεται η ουσία της εξυπηρέτησης από τέτοια συστηματα!
Συγνώμη αν κρίνεται εκτός θέματος η παρένθεση μου εδώ, αλλα προσωπικά πιστεύω ότι είναι εντός γιατί ακυρώνει τις όλες προσπάθειες! Σας έχει τύχει; Το έχετε επιλύσει;

Για δες αυτό

https://www.ubnt.com/mfi/mpower/

#160   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2016 - 08:26

Denon AVR-3313

o ενισχυτης σου ειναι jet,γενικα κανεις τα παντα εκτος απο ξυπνητηρι ,και απομακρυσμενο χειρισμο που μεταξυ μας δεν καταλαβαινω γιατι να βαλεις μουσικη αν εισαι εκτος νομιζω οτι μπορεις να το κανεις αν εχεις σταθερη ip η καποιο dyndns,για την ιστρορια παντως ο δικος μου ενισχυτης,yamaha περσυνο μοντελλο των 2400 e επισης δεν εχει ξυπνητηρι ,πηρα ενα dockstation  jbl και τελος,βεβαια  καταλαβαινω την επιθυμια σου .

#161   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 12/02/2016 - 08:30

Για δες αυτό

https://www.ubnt.com/mfi/mpower/

αυτο με την πριζα ειναι λιγο ριψοκινδυνο για την υγεια του ενισχυτη,αν μη τι αλλο προυποθετει να εχεις παντα σταθερη ταση

#162   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 10:30

Τελικα μου παρουσιάστηκε ενα κουφό πρόβλημα ,όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ ήθελα να χειρίζομαι τα εξωτερικά φώτα τα οποία ηταν σε συνδεδεμένα σε χρονοδιακόπτη .εφερα λοιπόν ηλεκτρολόγο ο οποίος με έβγαλε έξω απο τον πίνακα μπριζα και συνδεςε το καλώδιο των φώτων με τουι(ο χρονοδιακόπτες έφυγε ).Μεχρι εδω ολα καλα ,βάζω τώρα το καλώδιο τον φώτων στην μπριζα και ανάβει ,αγόρασα μπριζα μετά απο υπόδειξη φίλου εδω μέσα της Belkin Wemo Switch ,το εχω σετταρει και δουλεύει κανονικά .Οταν τώρα βάζω το καλώδιο των φώτων στην μπριζα belkin τα φώτα ανάβουν συνέχεια ,είτε το κλείσω είτε το ανοίξω αυτα ανάβουν ,βάζω μια οποιονδήποτε άλλη συσκευή ( εχω βάλει τοστιέρα ,μίξερ )εκει κλείνοντας την μπριζα κλείνει και η συσκευή ,δουλεύει κανονικά σε όλες τις συσκευές εκτος απο αυτην που θέλω να δουλέψει ,έχει κάποιος κάποια ιδέα γιατι εμένα σταμάτησε το μυαλό μου

Τελευταία επεξεργασία από: SLK200GR, 14/02/2016 - 10:32

#163   Braker

Braker

Advanced Member

• 441 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad Air 2

Δημοσίευση 14/02/2016 - 10:36

Τελικα μου παρουσιάστηκε ενα κουφό πρόβλημα ,όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο ποστ ήθελα να χειρίζομαι τα εξωτερικά φώτα τα οποία ηταν σε συνδεδεμένα σε χρονοδιακόπτη .εφερα λοιπόν ηλεκτρολόγο ο οποίος με έβγαλε έξω απο τον πίνακα μπριζα και συνδεςε το καλώδιο των φώτων με τουι(ο χρονοδιακόπτες έφυγε ).Μεχρι εδω ολα καλα ,βάζω τώρα το καλώδιο τον φώτων στην μπριζα και ανάβει ,αγόρασα μπριζα μετά απο υπόδειξη φίλου εδω μέσα της Belkin Wemo Switch ,το εχω σετταρει και δουλεύει κανονικά .Οταν τώρα βάζω το καλώδιο των φώτων στην μπριζα belkin τα φώτα ανάβουν συνέχεια ,είτε το κλείσω είτε το ανοίξω αυτα ανάβουν ,βάζω μια οποιονδήποτε άλλη συσκευή ( εχω βάλει τοστιέρα ,μίξερ )εκει κλείνοντας την μπριζα κλείνει και η συσκευή ,δουλεύει κανονικά σε όλες τις συσκευές εκτος απο αυτην που θέλω να δουλέψει ,έχει κάποιος κάποια ιδέα γιατι εμένα σταμάτησε το μυαλό μου

κουφο οντως... μηπως εχει καποιον μετασχηματιστη και κραταει ρευμα ; δες μηπως οταν κλεινεις τη wemo κλεινουν και τα φωτα αλλα μετα απο μερικα λεπτα.

#164   gousias

gousias

iPH Contributor

• 1.036 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 10:42

αυτο με την πριζα ειναι λιγο ριψοκινδυνο για την υγεια του ενισχυτη,αν μη τι αλλο προυποθετει να εχεις παντα σταθερη ταση

Επειδή αυτή την απορία είχα πάντα, λογικά θα πρέπει να υφίσταται αυτός ο κίνδυνος για οποιοδήποτε συσκευή που χρησιμοποιείται μέσω πρίζας με on-off;

#165   SLK200GR

SLK200GR

iPH Contributor

• 1.199 μηνύματα

Δημοσίευση 14/02/2016 - 10:47

Καλή σκέψη ,το δοκίμασα αν και δεν έχει μετασχηματιστές ,αλλά το ίδιο τα φωτα ανάβουν συνέχεια

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 16

0 μέλη, 16 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες