Η συνδεσμολογία ε΄ναι απλή. το ξέρω γιατί στο σπίτι μου την αντκατάσταση του απλού θερμοστάτη με τον νεστ την έκανα εγώ ο ΄ίδιος. Μάλιστα, σκέφτομαι να ανεβάσω και ένα βιντεο για το πως συνδέεται στο υπάρχον ¨ελληνικό"¨ σύστημα
Οπως λέει ο giostau είναι απλά ΟΝ - ΟΦΦ. αυτό κάνει κατά βάση ο θερμοστάστης.
Απλά ο "εξυπνος" ξέρει από μόνος του πότε και επισης εσύ του δίνεις απομακρυσμένα εντολή να το κάνει, ώστε να μην χρειάζεται να κρατάς περισσότερο σε λειτορυγία το σύστημα από όσο χρειάζεται..
Οι έξυπνοι θερμοστάτες λοιπόν προχωρούν στο πέραν του ΟΝ-ΟΦΦ.
τώρα η συνδεσιμότητα τους με homekit είναι άλλου παπά ευαγγέλιο
Ακριβώς εκεί κολλάω κι εγώ με το κομμάτι της συμβατότητας...
Από τα λίγα που ξέρω, ο υπάρχον θερμοστάτης έχει ένα αισθητήρα θερμοκρασίας πάνω του, και ανάλογα με το πού έχω στρίψει τη ροδέλα του, στέλνει on/off αν η ένδειξη που έχει είναι κάτω ή πάνω από αυτό που λέει η ροδέλα.
Άρα πού είναι το πρόβλημα συμβατότητας; Στην τάση; Στην ένταση;
Μήπως τελικά δε στέλνει μόνο on/off αλλά και κάποιο σήμα ελέγχου, και εκεί παρουσιάζεται το πρόβλημα;
(δεν είμαι σπίτι τώρα για να κοιτάξω τα καλώδια, αλλά από παλιότερα που τον είχα ανοίξει, θυμάμαι δύο καλώδια μόνο να συνδέονται)
Προσωπικά, το homeKit είναι ευπρόσδεκτο, αλλά όχι απαραίτητο. Αν βρεθεί κάτι άλλο που να παίζει, δε θα είναι αποτρεπτικός παράγοντας η μη υποστήριξη homekit...
Τελευταία επεξεργασία από: giostau, 24/11/2017 - 12:55