Το Geofencing χωρίς Jb δεν είναι ακριβές (δίνει false alarms) και τα recipes του IFTTT έχουν 15min delay.
το geofencing είναι οκ. δεν με ενδιαφέρει να ενεργοποιούνται οι συσκευές όταν είμαι ακριβώς έξω από το σπίτι. Ο φωτισμός ο οποίος παίζει με το geofencing γίνεται active/deactive κτλ όταν είμαι σε μια απόσταση περίπου 50-100μ από το σπίτι. Tο IFTTT έχει όντως το delay που ανέφερες αλλά δεν με απασχολεί, περισσότερο για παιχνίδι το έχω και να κάνω δοκιμές με διάφορα recipes.
μιας και είσαι ψαγμένος.
To πρόβλημα που θέλω να λύσω είναι με τα aircondition τα οποία είναι 3-4 ετών, δεν έχουν κάποια σύνδεση Wi-Fi κτλ και το μόνο που έχω καταφέρει είναι να έχω ήδη ρυθμίσει την ένταση και την θερμοκρασία τους και απλά από το κινητό να τα κάνω ON/OFF όπου και να είμαι.
Αυτό που θα ήθελα είναι να μπορούσα να όριζα επιθυμητή θερμοκρασία και όταν έφευγα από το γραφείο για το σπίτι με χρήση του geofencing αυτόματα να άνοιγαν και να ζέσταιναν τον χώρο στην επιθυμητή θερμοκρασία και να μη χρειάζεται να τα ανοίγω εγώ από το κινητό όταν είμαι στο αυτοκίνητο και στο δρόμο για το σπίτι και φυσικά να λαμβάνω feedback ότι η ενέργεια έγινε (το feedback είναι πολύ σημαντικό)
Επίσης κάτι ακόμα που θα ήθελα είναι να μπορώ να κάνω on/off μέσω 3G (o διακόπτης είναι στον πίνακα) τον ηλιακό θερμοσίφωνα όταν έχει συννεφιά.
(προβλήματα που έχει ο κόσμος – έτσι για να γελάσουμε και λίγο)