Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτογραφία
* * * * * 4 ψήφοι

iOS 9 - Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

• Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
1659 μηνύματα σε αυτό το θέμα

#1051   tpal12

tpal12

iPH Contributor

• 1.289 μηνύματα
  • Φύλο: Άντρας
  • Κινητό: iPhone XS
  • GameCenter:tpal12

Δημοσίευση 19/09/2015 - 07:40

να ρωτησω κατι σας φαινεται πιο βολικο το switcher τωρα η στην 8? κδεν σκεφτομαι κατι σωστα? η εμενα μονο μου φαινεται πιο βολικο στην 8?

Εγώ δεν μπορώ να συνηθίσω κανένα ερχόμενος από android. Ίσως το καινούργιο. Δεν βολεύει που χάνεται η καρτέλα και δεν ξέρεις τι έρχεται αλλά έχει γίνει λίγο πιο γρήγορο στο σβήσιμο της καρτέλας

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

#1052   Thanaiskep

Thanaiskep

iPH User

• 176 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6
  • Tablet:iPad mini Retina
  • GameCenter:immortaltns1@hotmail.com

Δημοσίευση 19/09/2015 - 07:56

Απο οτι καταλαβα η μπαταρια στο ios 9 beta 1 ηταν πολυ καλυτερη απο την 9. Κανενας αλλος που να δοκιμασε και τις δυο;

#1053   alej

alej

iPH Elite Poster

• 3.333 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 8
  • Tablet:iPad Air +4G
  • GameCenter:ALEJSALONICA

Δημοσίευση 19/09/2015 - 08:40

Η συμβουλή για hard reset μετά την αναβάθμιση νομίζω ότι είναι καλή.
Επίσης δώστε λίγες μέρες χρόνο να αξιολογήσετε την μπαταρία. Στην αρχή κατεβάζει μαλλιά μέχρι να ολοκληρώσει τον συγχρονισμό.
Εμένα και τώρα που σας γράφω έχει ακόμα 100%.
Το screenshot έγινε λίγο πριν.
Συνημμένο αρχείο  ImageUploadedByTapatalk1442644844.363716.jpg   143,87KB   65 λήψεις

Τελευταία επεξεργασία από: alej, 19/09/2015 - 08:41

#1054   manosioa

manosioa

iPH newbie

• 46 μηνύματα
  • Twitter:@manosioa
  • Κινητό: iPhone 7 Plus
  • GameCenter:manosi0a

Δημοσίευση 19/09/2015 - 08:45

Φίλε και γω με iPhone 6 Plus είμαι δυσαρεστημένος με το iOS 9. Και όχι μόνο με αυτά που αναφέρεις. Ελπίζω σε σύντομη αναβάθμιση...

Καλημέρα και... καλώς σας βρίσκω (αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στο forum)!

Εγκατέστησα κι εγώ χθες το iOS 9, αλλά δυστυχώς με το "καλημέρα" το... σκυλομετάνιωσα. Αιτία είναι το ότι πλέον οι φωνητικές εντολές έχουν καταστεί πρακτικά εντελώς άχρηστες, αφού η χρήση τους οδηγεί σε... μαύρη οθόνη μετά το άνοιγμα οποιουδήποτε app!

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία... αναβάθμιση του γνωστού bug το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά με το iOS8 (και δεν διορθώθηκε ποτέ): στο iOS8, όταν χρησιμοποιούσες τη φωνητική εντολή (π.χ. για μια φωνητική κλήση), χανόταν η άμεση πρόσβαση από κλειδωμένη οθόνη στα εργαλεία του κέντρου ελέγχου (αριθμομηχανή, χρονόμετρο, κάμερα κ.λπ) γιατί η οθόνη γινόταν μαύρη μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Για να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε από τα εργαλεία αυτά, έπρεπε να ξεκλειδώσεις το iPhone είτε με κωδικό, είτε με Touch ID. Η άμεση πρόσβαση των εργαλείων από κλειδωμένη οθόνη επανερχόταν μετά από επανεκκίνηση, αλλά δυστυχώς χανόταν πάλι μετά την πρώτη επαναχρησιμοποίηση της φωνητικής εντολής.

Στο νέο λειτουργικό (iOS 9), το πρόβλημα... αναβαθμίστηκε κιόλας, με μπλοκάρισμα ΟΛΩΝ των apps αν ανοιχτούν για πρώτη φορά μετά από κλείσιμο (και δεν βρίσκονται στον task manager). ΟΛΑ ανεξαιρέτως (είτε "μαμά", είτε τρίτων developers), ακόμα και το app των Ρυθμίσεων, εμφανίζουν κι αυτά μαύρη οθόνη και για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρέπει να πατήσεις δύο φορές το home button (για να κλείσει και να ξανανοίξει από τον task manager). Εννοείται βέβαια ότι αν, μελλοντικά, κλείσεις εντελώς κάποιο, την επόμενη φορά που θα το ανοίξεις θα έχεις πάλι μαύρη οθόνη.

Μετά από επανεκκίνηση, το πρόβλημα δείχνει να επιλύεται. Προσωρινά όμως, καθώς αν χρησιμοποιήσεις ξανά φωνητική εντολή, θα επανεμφανιστεί. (Δοκιμάστε το, και θα δείτε και μόνοι σας.)

Αν σε κάποιους δεν φαίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικό, σκεφτείτε απλά ότι μπορεί κάποιοι άνθρωποι να χρησιμοποιούν συχνά τη φωνητική εντολή, π.χ. για πραγματοποίηση κλήσεων στο αυτοκίνητο μέσω Βluetooth. Ειδικά τώρα, με τη διόγκωση και γενίκευση του προβλήματος σε όλα τα apps (και όχι μόνο στην άμεση πρόσβαση των εργαλείων από το κέντρο ελέγχου), η φωνητική κλήση γίνεται πρακτικά αδύνατη.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι η Apple, στο iOS8, δεν έδωσε την παραμικρή σημασία να διορθώσει το πρόβλημα, παρά την πληθώρα αναφορών από χρήστες από όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που να με κάνει αισιόδοξο ότι θα κινητοποιηθεί τώρα για την επίλυση του προβλήματος... :(

Υ.Γ.: Το πρόβλημα δεν εμφανίζεται όταν, αντί για τις φωνητικές εντολές, είναι ενεργοποιημένη η Siri. Siri όμως στα ελληνικά γιοκ (προς το παρόν, και πιστεύω για αρκετά ακόμα χρόνια)...

Προσπαθώντας να δημιουργήσω το πρόβλημα που αναφέρεται, συνειδητοποίησα πως υπάρχει μάλλον κενό ασφαλείας και μάλιστα βαρβάτο.
Αν είσαι στη lock screen και ενεργοποησεις την Siri και της ζητήσεις να ανοίξει το phone app η το Safari το κάνει άμεσα χωρίς να ζητήσει κωδικό ασφαλείας η Touch ID.
Σοκαριστικά!
Δοκιμάστε το και πείτε αν είμαι ο μόνος διότι αν όχι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Update: το κάνει σε όλα τα native apps ενώ σε όλα τα 3rd party apps ζητάει κωδικό κατα κόρων εκτός εάν αυτά βρίσκονται στο app switcher όπου πάλι τα ανοίγει χωρίς να ζητήσει κωδικό η δάχτυλο. Κάνω reboot να δω αν είναι προσωρινό.

Τελευταία επεξεργασία από: manosioa, 19/09/2015 - 08:54

#1055   drmakis

drmakis

iPH newbie

• 7 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 6 Plus

Δημοσίευση 19/09/2015 - 08:55

Σωστο και αυτο !!!!

8 ωρες πισω πανε . πρωινες ωρες εδω ,βραδυ εκει . αναβαθμιστεεεε

Συνημμένο αρχείο  Στιγμιότυπο 2015-09-19, 9.48.44 π.μ..png   65,32KB   68 λήψεις

Τελευταία επεξεργασία από: drmakis, 19/09/2015 - 09:00

#1056   aeras69

aeras69

iPH newbie

• 28 μηνύματα
  • Φύλο: Δ/Α

Δημοσίευση 19/09/2015 - 09:08

Έχει κάποιος πρόβλημα στο συγχρονισμό μετά την αναβάθμιση; Προσωπικά με iphone6plus δεν μου κάνει transfer τα apps από iphone στο mac. Το έχουν αναφέρει και στο εξωτερικό https://discussions....art=30&tstart=0

Βρήκε άκρη κανείς;

#1057   orangeboy

orangeboy

iPH newbie

• 30 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 09:13

Το κανει και σε μενα η siri. Απο το lock screen ανοιγεις email, sms, safari κλπ χωρις να σου ζητησει κωδικο. Αυτο ειναι feature, αφου αν χρησιμοποιησεις δαχτυλο που δεν εχεις κανει train για touchid , σου ζηταει κωδικο

Αρα το long press του home button απο το lock screen εκτελει 2 λειτουργειες ταυτοχρονα
(1) touch id authorization
(2) siri launch

Τελευταία επεξεργασία από: orangeboy, 19/09/2015 - 09:17

#1058   manosioa

manosioa

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 09:37

Το κανει και σε μενα η siri. Απο το lock screen ανοιγεις email, sms, safari κλπ χωρις να σου ζητησει κωδικο. Αυτο ειναι feature, αφου αν χρησιμοποιησεις δαχτυλο που δεν εχεις κανει train για touchid , σου ζηταει κωδικο

Αρα το long press του home button απο το lock screen εκτελει 2 λειτουργειες ταυτοχρονα
(1) touch id authorization
(2) siri launch

Εχεις δικιο, παντως στις προηγουμενες δεν το εκανε σε μενα τουλαχιστον. ισως φταει οτι ηταν jailbroken, παντως παντα επρεπε να επανατοποθετω το δαχτυλο πανω στον αισθητηρα. γιαυτο με φρικαρε τωρα η κυρα Siri. Πολυ αμεση τοσο που το θεωρησα κακο... :D

Παντως γενικα εχει bugs και lags και το θεμα με το "σ" και το "ς" που δεν διορθωθηκε (και ουτε προκειται) ειναι απιστευτα εκνευριστικο.
Λεω να μεταφερθω στην 9.1.

#1059   manosioa

manosioa

iPH newbie

• 46 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 09:41

Έχει κάποιος πρόβλημα στο συγχρονισμό μετά την αναβάθμιση; Προσωπικά με iphone6plus δεν μου κάνει transfer τα apps από iphone στο mac. Το έχουν αναφέρει και στο εξωτερικό https://discussions....art=30&tstart=0

Βρήκε άκρη κανείς;

εγω το παθαινω παντα μιας και κανω παντα jailbreak. ενας τροπος ειναι να διαγραψεις τις εφαρμογες ολες και να πατησεις sync. θα τις μεταφερει ολες αλλα θα χασεις τα δεδομενα των εφαρμογων.

#1060   aeras69

aeras69

iPH newbie

• 28 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 09:46

εγω το παθαινω παντα μιας και κανω παντα jailbreak. ενας τροπος ειναι να διαγραψεις τις εφαρμογες ολες και να πατησεις sync. θα τις μεταφερει ολες αλλα θα χασεις τα δεδομενα των εφαρμογων.

Έχω 453 εφαρμογές δεν είναι λύση.

#1061   katakefalos

katakefalos

iPH Member

• 265 μηνύματα
  • Κινητό: Άλλο
  • Tablet:iPad mini

Δημοσίευση 19/09/2015 - 10:11

Βλεπω τα στατιστικα στο 6αρι και γελαω ακομα.

Καλα εκανα και το ξεφορτωθηκα.

Οσο για το iPad mini 1 που εχω ειναι φουλ στο λαγκαρισμα με το iOs 9.

Παει για δρομο κι αυτο.

#1062   vagos456

vagos456

iPH Contributor

• 1.291 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 10:44

Με το καινούργιο feature της Apple το" hey Siri" τι γίνεται όταν θα είναι κλειδωμένο το κινητό ; Θα ξεκλειδώνει με την
Αναγνώριση φωνής ; Μιλάω για το 6s.

#1063   nikosjazz93

nikosjazz93

iPH User

• 127 μηνύματα

Δημοσίευση 19/09/2015 - 10:48

Πάντως αυτό που συμβαίνει με την μπαταρία του plus,δεν το πιστεύω.....
Δείτε χρόνους....δεν αδειάζει με τίποτα....Συνημμένο αρχείο  ImageUploadedByTapatalk1442652483.273762.jpg   99,2KB   74 λήψεις

#1064   merkon

merkon

iPH Enthousiast

• 523 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone 4S
  • GameCenter:Merkon5

Δημοσίευση 19/09/2015 - 11:02

Φαντάζομαι η χρήση είναι με κλειστά δεδομένα, σωστά;

#1065   tgousopoulos

tgousopoulos

iPH Intergalactic Leader

• 21.642 μηνύματα
  • Κινητό: iPhone X
  • Tablet:iPad 4
  • GameCenter:tgousopoulos

Δημοσίευση 19/09/2015 - 11:02

Πάντως αυτό που συμβαίνει με την μπαταρία του plus,δεν το πιστεύω.....
Δείτε χρόνους....δεν αδειάζει με τίποτα....attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1442652483.273762.jpg

Γιατι εχεις ανοιχτο το Low Power Mode?
Αυτο εχει νοημα οταν ειναι χαμηλα η μπαταρια αφου απενεργοποιει σχεδον τα παντα.

Ad

Ad

Team
iPhoneHellas
3,1416 μηνύματα
Twitter: @android
Φύλο: Όπως το δει κανείς
Κινητό: Android
Tablet: Για τα κουνούπια

Γιατί να γίνετε μέλη;

Χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 8

0 μέλη, 8 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες