Καμία φώτο στη συσκευή σου λέω εγω. Βάλτες όλες στο cloud αν θες. Αφησε τις στον υπολογιστή σου.
Επίσης δεν ξεκινας 16gb εκτος αν πρώτη φορά στη ζωή σου μαθαίνεις για φορητες συσκευές οπότε να στα εξηγήσω λίγο.
Έχουμε και λέμε.
16gb ονομαστική χωρητικότητα, ας πάρουμε στο παραδειγμα μας το iPhone 6 Plus μου 16gb.
Το λειτουργικό τρώει τα 3,5 οπότε με το καλημέρα σας η συσκευή έρχεται με 11,5gb ελεύθερο χώρο.
Αμέσως απο αυτά τα 11,5gb αφαιρείς 500-600 που πιάνει το "other" χωρίς να περάσεις τίποτα οπότε πάμε στα 11gb.
Τώρα απο εδώ θα αφαιρέσεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινα και που δεν είναι μεγάλες έστω οτι έχεις 30 εφαρμογές με μέσο όρο 200mb (γιατί θα βάλεις το μέγεθος εφαρμογής και τη μνημη cache, π.χ. το Facebook παίζει στα 400-500mb) Αυτό αμέσως είναι 6gb απο τα 11 που είχαμε , φτάσαμε στα 5
Βάλε τώρα και 1 μεγάλη εφαρμογή 1,5gb , πάμε στα 3,5gb.
To 4k video που λες οτι πιάνει 35-45mb είναι ουτοπικό. Σε compressed μορφή, ενα 4k video χρειάζεται περίπου 350mb/min ενώ μια φωτογραφία 12mpx με το μέγιστο compress (.png format) είναι κοντά στα 7mb.
Άρα τα 3,5gb βγάζουν περίπου 10 λεπτά 4k video ή 500 φωτογραφίες. Και το θέμα δεν είναι που θα τις αποθηκεύσεις τελικά (στον υπολογιστή σου θα τις περάσεις ή στο cloud) αλλά του τι δυνατότητες θα εχεις απο άποψη χώρου να τραβήξεις.
Kαι όλα αυτά με 0 μουσική. Εστω ότι χρησιμοποιείς αποκλειστικά streaming services.
Δεδομένου αυτού, το 6S 16gb είναι αρκετό σαν χωρητικότητα για ένα μέσο χρήστη (βάζω και εμένα μέσα σε αυτούς), αλλά του δίνει περιορισμένες δυνατότητες όσον αφορά το κομμάτι του 4k video, 12mp photos.
ολα τα νούμερα είναι υπέρ φουσκωμένα ! Το Facebook πιάνει 214 mb αυτή τη στιμή σε μένα και μόλις 3 εφαρμογές μου είναι πάνω από 200 mb.. "Υποκειμενικό" βέβαια..
(Έχω 40 εφαρμογές) όταν ΕΣΥ αναφέρεις μέσω ορο 200mb.
Επίσης 16-3,5(του λειτουργικού)μας κάνει 12,5 και όχι 11,5 που ξεκινάς εσυ.τωρα τα "other" που λες δεν τα βλέπω καν στο manage storage ..αλλά οκ σε αυτό.. Οι 30 εφαρμογές αναφέρεις ότι καταλαμβάνουν 6 gb , εγώ έχω 40 εφαρμογές που καταλαμβάνουν 3,5 gb βγάλε 10 εφαρμογές πάμε στα 3 gb πες.. Βάλε και την μια μεγάλη εφαρμογη(που δεν έχω) πάμε στα 4,5gb..υπολόγισε και το 1 gb της λάθος πράξης που έκανες.. Άρα από τα 16 όπως λες-3,5 πάμε στα 12,5 μείων τα 4,5gb παμε στα 8 gb διαθέσιμα και όχι 3,5..