Σήμερα μετά από τόσο καιρό είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με ένα iPhone 6S Plus Gold (στα Public Νέας Σμύρνης) και με ένα 6S Rose Gold (στον Γερμανό).
Πρώτες εντυπώσεις ιδιαίτερα θετικές , με το 3D Touch λόγω της μικρής γκάμας εφαρμογών και του μικρού εύρους χρήσης να μου φαίνεται αδιάφορο για την ώρα (κάτι σαν το εφέ που άλλαζες φωτογραφίες κουνώντας τα χέρια σου σε παλιές Galaxy συσκευές).
Σίγουρα έχει μέλλον και πιστεύω ότι θα δούμε πολύ όμορφες εφαρμογές του όταν δωθεί το API στους Developers (καλό ios 10 λογικά).
Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν το Haptic Feedback. Ο λόγος; Ότι το νιώθεις πιο πολύ σαν δόνηση και λιγότερο σαν κλικ (θεωρητικά έπρεπε να ήταν ίδια η αίσθηση με αυτή που έχεις όταν κάνεις κλικ στο Trackpad ενός Macbook , αλλά δεν).
Η συσκευή δεν θα πω ότι ήταν έτη φωτός πιο γρήγορη από το ταπεινό 6 Plus μου, αλλά τη διαφορά την αισθανόσουν. Τα 2GB Ram φαίνεται να κάνουν μεγάλη διαφορά στον τρόπο λειτουργίας του multitasking , κάτι που αποτελεί μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.
Τέλος, το Rose Gold ήταν όμορφο σαν χρώμα και δεν μου έδωσε την αίσθηση του ροζ που λένε πολλοί. Σίγουρα θα το προτιμούσα με μαύρο πλαίσιο οθόνης (μιας και όταν βλέπω σειρές - ταινίες το λευκό κουράζει ιδιαίτερα το μάτι). Είναι ιδιαίτερο και καθόλου γυναικείο που λένε αρκετοί.
Όσοι έχετε τη συσκευή σίγουρα έχετε να πείτε πολλά παραπάνω από αυτά, αλλά μια πρώτη επαφή που είχα με τη συσκευή ήταν αυτή. Δεν ξέρω αν θα προβώ σε αγορά, πάντως σίγουρα αποτελεί μια καλή αναβάθμιση.
Κλείνοντας θα πω και κάτι για το ios 9. Μπορεί η συσκευή να ήταν demo , φορτωμένη με 10000 εφαρμογές, αλλα αυτό που παρατήρησα ήταν ότι ήταν ιδιαίτερα smooth και χωρίς κανένα κόλλημα, όσο και αν προσπάθησα να το δημιουργήσω.