Apple Maps από μένα, στη Γερμανία, στα γερμανικά, με προαποθηκευμένες τις τοποθεσίες οικείας και εργασίας για γρήγορη "επιστροφή" μέσω Siri. Επίσης η Siri-ανή εντολή του "παρκαρίσματος" μέσω των ακουστικών και μόνο, είναι πολύ βολική. Ιδανικά δουλεύει αν υπάρχει Bluetooth στο αυτοκίνητο και συνδέεται/αποσυνδέεται σε αυτό, όπου η διαδικασία γίνεται αυτόματα.
Έχω δοκιμάσει και την παρένθετη τοποθεσία (βενζινάδικο, Fast Food, κτλ.) κατά την προγραμματισμένη διαδρομή μου, και αμέσως μετά το "διάλειμμά" μου είχα άμεσα την "κύρια" τοποθεσία έτοιμη για συνέχιση της πλοήγησης. Όμορφα απλά πράγματα.
Ακόμα και αν κάνω αναζήτηση κάπου στο Google Maps, προτιμώ να χρησιμοποιήσω αυτό που ξέρω πως δουλεύει. Κατά την πλοήγηση, μου φαίνεται αποπροσανατολιστικό το UI των gMaps.
Και όσο για την offline χρήση, είναι ικανό το Apple Maps να σε καθοδηγήσει. Όχι όμως να κάνει επαναϋπολογισμό διαδρομής.
Οι πληροφορίες κίνησης μέσω επίσημων υπηρεσιών των αυτοκινητοδρόμων, λειτουργούν και στα δύο καλά, οπότε και δεν τίθεται θέμα να είσαι offline. Θες ανά πάσα στιγμή να ξέρεις αν υπάρχει και πόσο μεγάλο είναι το STAU (τρομακτική γερμανική λέξη στην καθημερινότητα των οδηγών), μαζί με την όποια καθυστέρηση στην άφιξή σου.