Δεν είχα ποτέ πρόβλημα σε καμία μου συναλλαγή με apple pay πέρα από κάποιες φορές (2-3 συνολικά) στις άπειρες συναλλαγές που κάνω με revo όπου μου έχει ζητήσει να επιλέξω νόμισμα αλλά πάντα με τη χρήση κάρτας να είναι στο pos, ποτέ μέσα από το apple pay (μιλώ για εμένα πάντα). Τα περιστατικά ήταν σε κατάστημα ψιλικών, στο αεροδρόμιο και σε ένα ζαχαροπλαστείο αν θυμάμαι καλά. Γενικά, θεωρώ πως δεν παίζει μόνο ρόλο η κάρτα αλλά και το POS (πολλά είναι και από τράπεζες εξωτερικού).
Πιο ειδικά, κάποια POS της Εθνικής έχουν πρόβλημα με τις virtual (μπορεί και τα περισσότερα). Γενικά η Εθνική έχει "θέματα" με τη revolut και το πιο πιθανό είναι οτι προέρχεται από πλευράς της Εθνικής . Πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν έχω συναντήσει αυτό το χάλι το μαύρο των ελληνικών τραπεζών μας -από τις τραγικές προμήθειες τους, μέχρι να σου πετάει το ΑΤΜ έξω την κάρτα και να μη σου βγάζει τα λεφτά ενώ σε έχει χρεώσει (500 ευρώ, ΑΤΜ ΕΘΝΙΚΗΣ).
Το πιο σοφό είναι να έχει περάσει κανείς στο apple pay τη φυσική του κάρτα (όποιος έχει) και όχι τη virtual.