αν δεν βαριεσε διαβασε ενα ωραιο αρθρο που κανουν αναλυση πως βγαινει αυτο το νουμερο,αλλα ειναι στα αγγλικα
Το διαβασα και σου απαντησα παραπανω. Εκανα edit βασικα στο ποστ μου. Τα mp δεν εχουν σημασια στην οθονη.
Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:27
αν δεν βαριεσε διαβασε ενα ωραιο αρθρο που κανουν αναλυση πως βγαινει αυτο το νουμερο,αλλα ειναι στα αγγλικα
Το διαβασα και σου απαντησα παραπανω. Εκανα edit βασικα στο ποστ μου. Τα mp δεν εχουν σημασια στην οθονη.
Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:28
Το mp τι ειναι? Megapixel?
Επειδη εκανες μια αναζητηση στο google "Ποσα megapixel βλεπει το ανθρωπινο ματι" δεν λεει κατι. Εχεις δει πολλες οθονες να μετρανε την ποιοτητα και την αναλυση σε mp? Οχι. Τα mp εχουν νοημα στο μεγαθος φωτογραφιας οχι την ποιοτητα της οθονης. Στις οθονες μετραει το density που εχουν τα pixel. Το ppi ειναι αυτο που μετραει λοιπον και οι ερευνες μιας και αναφερθηκες λενε οτι το ματι μπορει να δει μεχρι 300 αν δεν κανω λαθος. Αρα οτι απο κει και πανω σχετικα χωρι νοημα ειναι. Μην αναφερεις κατι απλα και μονο για να το αναφερεις.
για ποιες ερευνες μιλας? αυτες που λεει η apple?αν δεν μπορεις να δεχτεις την αληθεια ειναι δικαιωμα σου.
Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:29
ο τροπος που απαντας ειναι πολυ επιθετικος,καλο ειναι να ακους και τους αλλους και οχι οτι λεει η μαμα apple πρεπει να ειναι και το σωστο
Δημοσίευση 02/07/2016 - 23:40
ο τροπος που απαντας ειναι πολυ επιθετικος,καλο ειναι να ακους και τους αλλους και οχι οτι λεει η μαμα apple πρεπει να ειναι και το σωστο
Δηλαδη η Apple τα λεει στην τυχη.. Δεν ημουν καν σιγουρος για το νουμερο, ειναι κατι το οποιο υπηρχε στην μνημη μου και για αυτο ειπα "αν θυμαμαι καλα". Δεν νομιζω οτι απανταω επιθετικα και αν σε εκανα να νομιζεις κατι τετοιο ζητω συγγνωμη. Και δεν εχω να δεχτω καμια αληθεια.. Κολλημενος δεν θεωρω οτι ειμαι με καμια εταιρια και κανενα προιον. Ειναι εργαλεια για μενα για να κανω την δουλεια μου και τιποτα παραπανω. Και γιατι να κατηγορησω το S7 πχ απο την στιγμη που το εχω και αυτο? Δεν εχω λογο. Ισα ισα μου αρεσει να βλεπω τα πραγματα αντικειμενικα. Αλλα δεν παυει να ειναι προσωπικη αποψη. Και η δικια σου και η δικια μου. Οπως δεν θα κρυψω οτι ζηλεψα πχ και καποια features της καμερας του G5. Η καμερα του iphone σε βραδυνες ειναι πισω και θα ηθελα να δω μια καλυτερη καμερα στο μελλον (αυτον τον Σεπτεμβρη κατα προτιμηση). Αλλα στο θεμα της οθονης δεν εχει σημασια πλεον η αναλυση. Η τεχνολογια εχει. Το μαυρο στο S7 απεικονιζεται καταπληκτικα. Απο οτι διαβαζω και εδω μεσα, ξοδευει και λιγοτερη ενεργεια. Αλλα απο την αλλη εχουν βαλει τα διπλασια pixel οποτε παλι πολυ ξοδευει. Οσο για την ακριβεια της οθονης που λες, εχεις προσεξει τι γινετε οταν η εικονα παει στις καμπυλες? Εκει μπορεις να διακρινεις τα pixel στις ευθειες γραμμες. Κατι το οποιο και αυτο αποτελει λεπτομερεια φυσικα.
Τελευταία επεξεργασία από: Reaver, 02/07/2016 - 23:41
Δημοσίευση 03/07/2016 - 09:22
Δημοσίευση 03/07/2016 - 09:28
Να προσθέσω οτι οι περισσότεροι χρήστες δεν ξέρουν καν τι είναι τα ppi ή ακόμα χειρότερα δεν γνωρίζουν καν τα specs της συσκευης που αγοράζουν .
Δημοσίευση 04/07/2016 - 09:21
οπως αναφερθηκε και ποιο πανω...το ματι δεν αναγνωριζει πανω απο 300ppi. Η οθονη του s7 ειναι εξισου ωραια ... ΠΑΝΤΑ ομως ειναι θεμα προτιμησης και τι φαινεται στον αλλον ποιο ωραια στο ματι του...τα 300-400-500ppi δεν κανουν την διαφορα και ειναι ενα απο τα πολλα επικοινωνιακα trick των specs.
Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:06
Μαλλον δεν τα πας πολυ καλα με τα Αγγλικα...αν δεν βαριεσε διαβασε ενα ωραιο αρθρο που κανουν αναλυση πως βγαινει αυτο το νουμερο,αλλα ειναι στα αγγλικα
http://www.clarkvisi...resolution.html
ⓘⓉⓗⓘⓝⓚ
Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:32
Δημοσίευμα της The Wall Street Journal αναφέρει πως τα επερχόμενα iPhone 7 και iPhone 7 Plus θα διατίθενται (επιτέλους!) σε χωρητικότητες που θα ξεκινούν, όχι από τα 16GB αλλά από τα 32GB!
The new iPhones are expected to have more storage for those photos. Instead of 16GB as a starting point for the entry-level iPhone, the new starting point will be 32GB, according to a person familiar with Apple’s iPhone plans.
Όπως έχουμε επανειλημμένως δηλώσει, τα 16GB δεν επαρκούν για τις σύγχρονες απαιτήσεις των χρηστών. Οι φωτογραφίες/βίντεο υψηλής ανάλυσης φροντίζουν ώστε τα GB να καταναλώνονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ και οι εφαρμογές/παιχνίδια χρόνο με το χρόνο χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερα MB κατά την εγκατάσταση/χρήση τους.
Υπάρχει φυσικά η λύση του iCloud, όπως τονίζει και οPhil Schiller, ωστόσο η cloud υπηρεσία της Apple έχει τους δικούς περιορισμούς και δεν εξυπηρετεί όλους τους χρήστες. Στο σημείο αυτό αξίζει να θυμηθούμε τις δηλώσεις του Phil Schiller, πέρυσι τέτοια εποχή, σχετικά με την "εμμονή" της Apple στα 16GB χωρητικότητας:
Ο Phil Schiller (Apple SVP of Worldwide Marketing) σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον John Gruber (βλ.Daring Fireball) απαντάει σε ερωτήματα που έχουν περάσει από το μυαλό όλων μας:
Γιατί κυκλοφορούν ακόμη iOS συσκευές με χωρητικότητα 16GB;
Γιατί δεν μπαίνει φρένο στην "συρρίκνωση" των συσκευών με σκοπό να υπάρξει αύξηση στη διάρκεια χρήσης μέσω μίας μεγαλύτερης μπαταρίας, έστω σε ένα παχύτερο σασί;
Όσον αφορά την πρώτη ερώτηση, γιατί δηλαδή σε μία εποχή που το περιεχόμενο που καταναλώνεται (rich media apps) και παράγεται (βλ. φωτογραφίες και HD video) η Apple συνεχίζει και προσφέρει την χωρητικότητα των 16GB, ο Phil Schiller δήλωσε πως η απάντηση είναι το iCloud:
"The belief is more and more as we use iCloud services for documents and our photos and videos and music that perhaps the most price-conscious customers are able to live in an environment where they don't need gobs of local storage because these services are lightening the load."
Επιπλέον, σύμφωνα με τον Phil Schiller, η συνέχιση των μοντέλων με χωρητικότητα 16GB βοηθάει στη μείωση του συνολικού κόστους ανάπτυξης και αναβάθμισης της συσκευής με νέες τεχνολογίες:
"We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we've made great choices there."
Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, γιατί δηλαδή δεν δίνεται έμφαση στην μπαταρία των συσκευών αντί του υπερ-λεπτού design η απάντηση του Phil Schiller ήταν πως αυτό θα επηρέαζε όχι μόνο το πάχος της συσκευής αλλά και το βάρος της ενώ ταυτόχρονα θα αύξανε το κόστος τελικής διάθεσης. Παράλληλα θα χρειαζόταν ακόμη περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η φόρτιση της συσκευής:
"If you want a product that's thicker with a bigger battery it's also heavier, more costly, takes longer to charge."
O Phil Schiller δήλωσε επίσης το αυτονόητο, η Apple δοκιμάζει πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς μεγεθών, βάρους και πάχους ώστε να καταλήξει στην παραγωγή ενός μοντέλου:
"We model every thickness, every size, every weight and try to figure out what the tradeoffs are. I think we've made great choices there."
Το βίντεο της συνέντευξης του Phil Schiller στον John Gruber, για όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν:
Διαβάστε επίσης:
Δημοσίευση 06/07/2016 - 14:56
ασχημο
Δημοσίευση 06/07/2016 - 16:32
ασχημο
ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη τον βαπτισαμε
Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:17
ασχημο
ομορφουτσικο θα ελεγα και μαλιστα αν η τιμη εκκινησης ειναι τα 850 ευρω λογω 32 Gb τοτε μιλαμε για γλυκα σκετη.
Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:52
Δημοσίευση 06/07/2016 - 17:59
ο φίλος darkoulis και εγώ δεν θα ξαναπάρουμε iPhone και σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα άτομα εδώ που ντρέπονται να το πουν. προσέξτε τι πάτο θα πιάσουν οι μετοχές φέτος.
0 μέλη, 8 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες