μιας και γινεται πολυς λογος για αγορες από εξωτερικο, μπορει κανεις να αγορασει από apple store Αγγλιας με τιμολογιο σε Ελληνικη επιχειρηση ;
Λοιπόν απο ψάξιμο που είχα κάνει περσυ :
Τιμολόγιο ενδοκοινοτικών συναλλαγών με Apple Store δεν παίζει.
Παίζει όμως σε πολύ συγκεκριμένα ιντερνετικα sites απο τα οποία αφαιρείται το ΦΠΑ και ειναι η πιο οικονομική λύση.
Όμως ειδικά με αυτά τα μαγαζιά έχουν πολύ ζήτηση και δημιουργούνται προβλήματα , προτείνουν πχ λεφτά μπροστά , έχουν ελλείψεις σε διαθεσιμότητες αρχικά κλπ κλπ.
Η αμεςως οικονομικότερη λύση ειναι τα κοινά σκρουτζομαγαζα που ειναι ελάχιστα πιο ακριβά , αν περιμένεις όμως κανα μήνα μετά την κυκλοφορία του νέου μοντέλου ωςτε οι τιμές τους να πέσουν σε κανονικά επίπεδα. (Στην αρχή πληρώνουν ακριβά , οι πορωμένοι που θέλουν να το έχουν πρώτοι). Ειναι στις περισσότερες περιπτώσεις ετοιμοπαράδοτα και εύκολα προσβάσιμα αν εισαι απο Αθήνα ή Θεσαλονικη. (Ειναι η λύση που προτιμώ).
Η αμεςως πιο ακριβή οικονομικά λύση ειναι να το πάρει κάνεις απο Apple Store Λονδίνου και να στο φέρει σε ταξίδι μαζί του. (Έχω δει κάποια Apple Store απο Αμερική που ειναι πολύ πιο οικονομικά σε δασμούς αλλα δεν έχω τόσο γνωστό στη Αμερική για να μου κάνει τετοια δουλειά) .
Τέλος η πιο έγκυρη αλλα και ακριβή λύση ειναι τα εδώ πολυκαταστήματα αλυσίδες που τα δίνουν με τιμές στο θεό αλλα εχεις δυνατότητα να βάλεις δόσεις.
Αυτά απο δικό μου ψάξιμο χωρίς αυτό να σημαίνει οτι κάποιος άλλος δεν μπορεί να έχει βρει και καλύτερες άκρες ....
Petervgr
Τελευταία επεξεργασία από: petervgr, 07/09/2016 - 14:56.