Δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ έτσι τα πράγματα. Αν κοιτάξετε τους τελευταίους μήνες θα καταλάβετε γιατί το FBI πιέζει την Apple και γιατί η Apple αντιστέκεται.....δεν είναι η μόνη βέβαια....
Μια καλή αρχή για διάβασμα είναι αυτό το άρθρο. Υπάρχουν βέβαια δεκάδες τεχνικά αλλά και νομικά άρθρα γιατί δεν πρέπει να αφήσουν το FBI να αλωνίζει.....
Διαβάστε λίγο περισσότερο και θα δείτε ότι πολύ καλά κάνει η Apple (και καλό είναι να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες....όπως έχουν κάνει στο παρελθόν) και δεν επιτρέπουν την "μείωση" της ασφάλειας στα τηλέφωνα.... Δείτε τα τελευταία tweets του Snowden...έχουν ενδιαφέρον....
Φιλε μου το παρακολουθώ οσο μπορω το θεμα, και τα τελευταια tweets του Snowden ειδα, και τις προτεινόμενες αλτερνατιβ λυσεις του @chronic, ακουσα, και ενα σωρό αντίστοιχα άρθρα απο τον ξενο τυπο.
Ο Snowden γνωστός ακτιβιστής, δεν περιμενα να πει κατι διαφορετικο. Για αυτο ζει κρυμενος τοσο καιρο.
Στην υπόθεση μας τωρα.
Θα προσπαθησω να το εξηγήσω με ενα απλο παράδειγμα.
Οταν πριν απο κατι χρονια ειχαν βγει αντίστοιχα αρθρα για το 'γέμισμα' στο κεντρο του Λονδινου με καμερες απο την σκοτλαντ-γιαρντ, και ο κοσμος φωναζε περι ελευθερίας κινήσεων, προσωπικών δεδομένων, παρακολούθησης κτλ, σημερα δεν ακους κανεναν.
Δεν νομιζω να αλλαξε κατι τελικα στην ζωη των Λονδρέζων, περα απο την μείωση της εγκληματικότητας, και την λύση σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις, (ληστείες, βιασμούς, απαγωγές κτλ).
Γιατι να φοβηθώ δλδ να δωσω το τηλ. μου αν μου ζητηθεί απο τις αρμόδιες αρχες με έγκριση δικαστηρίου. Και τονίζω την έγκριση δικαστ. σαν δευτερη δικλίδα ασφαλείας για την πρωσ. μου ζωη, ελευθερία έκφρασης και κίνησης.
Γιατι αν η αστυνομια π.χ θελει ετσι για πλακα να με κατασκοπεύσει (που δεν ισχύει) υπάρχει και το δικαστήριο που μπορει να αρνηθεί αν κρινει οτι υπαρχει καταπάτηση των δικαιωμάτων μου σαν ελεύθερος πολιτης, και τα στοιχεία δεν ειναι επαρκή.
Αν τωρα απο την αλλη κρινουν ολοι οτι θα πρεπει να δουν το τηλ. μου γιατι υπαρχει υποψια για συνδεση με τρομοκρατία, η οποιαδήποτε αλλη αξιόποινη εγκληματική ενεργεια ε, ας το χακαρουν να δουνε!
Αν εγω δεν εχω κανει κατι, τι με πειραζει;;
Καλυτερα να ψαξουνε και 10 ακυρα τηλεφωνα (που δεν εχουν καμια σχεση με την εγκληματ.) παρα να αφησουν να περασει ενα.
Γιατι αυτο το ενα, θα μπορουσε να σκοτώσει την κορη σου, τον γιο σου, τον αδερφο σου την επομενη φορα, και να μην εισαι απλος θεατης απο την τηλεοραση και να λες ουαου, την εκαναν παλι αυτοι οι τροομοκρατες.
Δεν ειμαστε ουτε μακρια απο την Τουρκια, ουτε τοσο μακρια απο την Γαλλια που θελουν να πιστεύουν ορισμενοι.
Οταν καίγεται το σπιτι του γειτονα, δεν βαραμε παλαμάκια. Γιατι το επομενο θα ειναι το δικο μας.
Οσο τωρα για αυτο το ειδος υπανθρωπου με το ψοφιο κουναβι στο κεφαλι για περουκίνι, ειναι απλως για λυπηση, και δε νομιζω να τον παιρνει κανενας στα σοβαρα.
Παντα θα υπαρχουν και αυτοι να επιβεβαιώνουν τον κανονα.
Η μηπως εχετε την εντυπωση οτι η καθε μυστική υπηρεσία καποιας ανεπτυγμένης και ισχυρής χωρας χρειαζεται την αδεια της Αππλ για να σπασει ενα iPhone? Η μηπως πιστεύετε οτι δεν το εχουν κανει ηδη;
Απλως την νομιμοποίηση θελουν, για να μπορουν να προσκομίσουν σαν βασιμες και έγκυρες τις πληροφορίες, ευρήματα μπρος στο δικαστήριο.
Αν ειναι αποτελεσμα απο παρανομο χακαρισμα, δεν μπορουν να τα εκλάβουν σαν απόδειξη.
Η μηπως πιστευετε οτι ειστε ελευθεροι, και δεν σας παρακολουθεί κανεις εσας;;
Η νομίζετε επειδή θα γραφτουν 100 αρθρα, και θα φωναξουν και 5, 10 ακτιβιστες, η καθε κυβέρνηση θα πει..''δε βαριεσαι, αφου το θελουνε ας τους αφήσουμε ελευθερους''!!
Αν θελετε το συζηταμε και αυτο.
Τελευταία επεξεργασία από: iLuxus, 18/02/2016 - 12:21